Е сега ме израдува!!! Па тоа бре жено...тоа се бара..ТРИ ЦИФРИ БЕТАААА!!! Нека расте,нека растеее❤❤❤❤❤
Девојки дали некоја во брзо време прашала за премештај од ремедика во борн на замрзнати ембриончиња? Петок имам закажано консултација кај докторот ќе прашувам ама во случај дане прашал некој во брзо време ❤️
Кај скречингот станува збор за постапка којашто трае само неколку минутки, нежно се гребнува слузницата на матката за ендометриумот да стане порецептивен и полесно да се вгнездат ембрионите при трансферот. Има студии кои укажуваат дека по скречинг се зголемуваат шансите за 50-70%. Разликите со киретажата подобро ќе ти ги објасни стручно лице, или некој овде што има познавање.
Прочитавме каде се прави ЕРА тест, но дали има некоја членка што го има направено ЕРА тестот да сподели искуство, и дали после тој ЕРА тест останала бремена.
@Stressed Out Сега се уклучувам другаркааа, жива и здрава да ви е принцезата и вие со неа за да ги гледате сите нејзини успеси. Да е благословена и вечна Многу ме израдува, уживајте заедно двете
И мене исто ме интересира. И за Систина ако некој има инфо. За Плодност разбравме дека е 20 000 транспорт, а 48 000 трансфер.
Девојки, како добивате извештај од трансфузиолог за рефундирање на клексани ако клексаните ви ги препишал гинеколог, а не трансфузиолог ?
И јас ги купив првите 20 приватно, ама голем трошок е, 7500ден. месечно. Прв пат сум со клексани и да не беше форумов немаше ни да знам дека може да се рефундираат, никој не ви кажува.
Средствата се рефундираат со извештај и од трансфузиолог и од гинеколог....ама гинеколог специјалист од државна институција,не од приватна. Мене цело време ми ги препишуваше гинеколог од ГАК и сите ги рефундирав.
Jas ja prasav maticnata moja od MKD, mi rece nekolku pacientki nejzini napravile vo Plodnost i nisto sega da ne generalizirame, ova e iskustvo nejzino, sigurno ima i uspesi. Vo Svajcarija se praktikuva cesto i mi potenciraa deka imaat uspesi. Veruvam ima i kaj nas
Da, moze, jas so prviot transfer dodeka imav osiguruvanje vo MKD, so izvestaj od ginekolog od opsta bolnica mi refundiraa. Treba i recepta od maticen da prilozis i mene potpisi mi baraa odpozadi na receptata, za kolku si primil i koj den. Kolku pisuva na receptata tolku potpisi treba da imas i datumi. Malku so proceduri bese znam. Ama maticniot ginekolog ke ti objasni
Па не сум сигурна баш... На пример матичниот ако ти препише,мислам дека не може,мора специјалист.. Ако во твојот град има гинеколошка клиника како оваа во Скопје, спец.гин. може да ти препише и така да рефундираш. Ама да не ширам шпекулации,пошто навистина не сум сигурна,најубаво прашај го матичниот гинеколог. Среќно!