Ако идеш приватно кај нас со донација на јајце клетки само антимилеријан хормон ќе ти испитаат, мене другите испитувања ми беа само за ваучер во фондот. Ниту некој ги гледаше, ниту му беа битни.
Kolku ke ti prepise ginekologot od bolnica, tolku ke ti refundiraat. Parafraziram,na primer, za transfer prepisuvaat po 15, tolku i ti refundirast. Toa e eden izvestaj, podnesuvas vo FZO. Ako imas pozitiven test, togas pak odis kaj ginekologot i ti prepisuva. Toa e drug izvestaj i pak podnesuvas vo FZO. Normalno kaj nego ke odis so izvestajot od in vitro toj sto te vodi ili transfuziolog. Znaci kako ti prepisuvaat, kako napreduva bremenosta, taka i izvestai se podnesuvaat. Vajda objasniv Btw tuka vo Swiss ovie problemi ne postojat, bas nisto ne plakjas za terapija za poddrska niti se akas po institucii, ako imas dobro osiguruvanje. Nie sme ti cudo dole kaj nas, ama sepak e poubavo doma
Не еднаш...најмногу можат ти препишат 30 ком. Значи ако ги примаш подолго време,ке си зимаш секој месец... Ако примаш одредено време и понатамошната потреба од нив зависи од испитувања/контроли и нивните резултати,тогаш најверојатно ке ти препишуваат по 15 ком.,па така ке ти се фати два пати месечно. После секоја примена доза,извештајот се обновува. Ова важи не само за бременост туку за општото здравје ако има потреба од клексани.
Ако имаш извештај од гинеколог специјалист(од Гак) со него рефундираш а ако не треба да си закажеш на трансфузиолог па тој да ти препише.... од матичен или приватен неможе да се рефундира... @Twins256 зависи од гинекологот или трансфузиологот...а и од состојбата...јас сум имала и по 70на 1извештај а и повеќе ...т.е индивидуално е
Ааа може,може,ете видиш,за ова не знаев..у право си..па некои и по 3 дневно боцкаат па логично е да се повеќе од 30 месечно. Мене така ми кажаа,валда само за мојата сируација пошто само 1 дневно боцкав,така да јас си го врзав во крпче дека е така хахахахаа..
Не сум баш во тек.Поднесуваш за друг ваучер после неуспешен трансфер или? Ако е така.,во таков случај јас им праќав извештај од неуспешен трансфер.т.е извштајот од ниската бета
Ama jas nemav izveshtaj od beta niska , ne ni stignav do merenje si dobiv pred termin ... i praktichno nemav nit izveshtaj nekakov za neuspeshen , tuku samo za transfer ... i da zboruvame za dokumenti posle eden obid neuspeshen , neli vtor ili tret pat koga podnesuvash ...
И јас немам, поточно не го земав бидејќи знаев дека е негативно пошто добив пред да проверам бета, али е проверив и им реков да ми го пратат на вибер резулгатот и толку.