Тебе и @bela.m морав специјално да ве известам Видов дека чекаш уште една мома. Нека ми ти е лесно до крај Гушки до Дариа
Se konsultirav so veke ne znam kolku doktori, pocnav i da citam istrazuvanja, iskreno gore dole so cesni isklucoci site bea za vakcinacija. E sega ima razlicni mislenja za dali treba i kolku treba pauza za nareden transfer, prvicno bese 2 meseci po mislenje na mojot maticen, ali sega dobivam nekoi mislenja deka moze i vednas posle period na steknuvanje na imunitet, toa e 2 do 3 nedeli po vtora doza. Jas i onaka vo april imav transfer, sekako treba da pocekam, zdravje boze avgust se da bide vo red, planiram transfer. Inaku vo Swiss kade sto ziveam momentalno se samo Pfizer i Moderna, se ocekuva Sinopharm da bide odobrena isto. Jas so prijateli primiv Sinopharm vo Srbija, nekako razlicni mislenja imase za periodot na pauza posle Pfizer i Moderna. Iako jas da se prasav, ke gi primev i niv, bidejki citav istrazuvanja deka se bukvalno bezbedni i za trudnici, ali so maz mi taka odlucivme, kako tradicionalna vakcina da bide Sinopharm.
Господ е голем! Ти реков дека човек како тебе, секако ќе е мајка! Браво и со лесно! Од душа ти го посакувам сето она што си го посакував на себе додека бев бремена. Галкај меше добар човеку!!!
Pozdrav svima na ovom divnom forumu.Da li neko zna kad ce se dr Mitko iz Sistine vratiti na posao??Meni je neprijatno da njega licno pitam a Saska mi je rekla skoro da je i dalje na bolovanju.Hvala ako neko odgovori
Зашто нема опција да го промениш гласот во анкетата кој доктор би го препорачале за ин витро постапка што е погоре на темава?Знае некој? Сигурно има членови што се предомислиле откако веќе го дале гласот за некој доктор
Девојки едно инфо ми треба само околу извештај за клексани. за да земам извештај од ГАК, ми треба упат од матичен гинеколог? До каде конкретно да гласи упатот, шифра некоја да посебна треба да има, знае некој?
Јас од матичен општ лекар земав упат за трансфузиологија, бев кај Јани и ми препиша терапија со извештај за 60 дена, потоа купив клексани и матичниот гинеколог ми рече кога ќе ги потрошам да идам да ми даде потврда и да ги рефундирам, пошо банкротирав многу пари се
Општ матичен ми пиша упат со варикозни вени за трансфузиологија, зошто твојот не пише тоа? Зошто не дава? Па луди ли се
Сега нема термини за на трансфузиологија за преку матичен општ. Јас имам од трансфузиологија од Јани извештај ама тој е стар и сега требало врз основа на тој извештај да ми дадат нов извештај од ГАК... само не знам за на ГАК каков упат да побарам?
Општ матичен, ни сега ни пред 6 мес нејќеше. Ќе земам упат за гин спец или од гинеколог за Трансфузиологија, ако може некако со преглед.
За пред ифв треба од трансфузиолог да имаш извештај мислам ((ама не ме фаќај за збор)) или гинеколог спеџијалист е сега каде и како да гласи не би можела да ти помогнам
Да си го смениш матичниот ... општ матичен со дијагноза I83 пред 2 3 дена ми закажа кај него ((а гинеколозите матични немаат можност да закажат освен за испитување ддимери и хемостаза))