Јас пред претходниот трансфер, отидов на ГАК, и тогаш немаше термини на трансфузиологија, и ми напишаа извешај за клексани врз основа на извештајот од Траксфузиологија и со тој ми рефундираа средства... Во фонд ми кажаа нека тој извештај од трансфузиологија ми бил стар...мислиш мене ќе ми се смени MTHFR и за следниот трансфер нема да имам потреба за клексани...па пред секој треба да одам нови извештаи да вадам
Devojki posle histeroskopija ima li period na pauza za planiranje na sleden transfer? Bev na pregled tuka vo Swiss, taa opcija mi ja predlagaat i obavezno skrecing pred transfer. Pretpostavuvam treba vreme posle ovie proceduri za transfer?
јас правев дијагностичка Хистероскопија со скречинг минатиот месец и се препорачува следен циклус трансфер, така што овој месец ќе правам здравје. За оперативна хистероскопија немам инфо какви се препораките
Јас така пробав пред трансфер, со упат за гак, таму докторката бледо ме изгледа и ми рече, пред трансфер ноштонеможеме да ти дадеме извештај за клексани, дај боже да се фати е тогаш можеме да излеземе во пресрет, пробав така пошо немаше термини на трансфузиологија тогаш, и јбг, од џеб се си платив ама ако, нежалам ништо, само нека биде добро и со успех
E ne mi kaza dali ke treba dijagnosticka ili operativna, samo rece posle 2 neuspesni transferi, na dobri hormoni kako tvoite, zadolzitelno skrecing, a dobro e i histeroskopija. I ne mu se svigjase endometriumot, mi rece nareden tramsfer bez poddrska za nego, tesko ke imas uspeh. Spored nego d-dimerite ne se tolku bitni vo podgotovkata, kolku sto e biten endometriumot i normalno dobriot embrion.
За рефундирање треба да се поклопува датумот на извештајот со фискалната сметка и потврда од матичен дека си примала во тој период.
Ne, ne mi dadoa. Niti progesteron mi merea, iako dobra poddrska imav progesteronska. Primav i kleksani 5 dena pred transfer i baska hormonite mi bea super na 3 den od ciklus. Ali mislam endetriumot ke da e kaj mene klucot, a baska imam jas morula stadium embrioni, tie malku potesko idat so implantacija. Daj boze sledniot transfer dobro da se podgotvam, posto zakluciv dekaza mnogu raboti sam treba da si baras i da inssitiras da ti gi ispitaat. Momentalno se cuvstvuvam kako da specijaliziram za in vitro, posto nekako izgubiv verba vo doktorive
што да ти кажам...иста приказна...да не беше форумов ќе талкавме. Инаку и јас дознав еден куп работи тука и сама доиспитував...важно тука сме си поддршка и ќе си помагаме во сите сфери. Види има и доста природни работи кои можеш да ги зимаш за ендометриум, како ананас, цвекло, Витамин Е
Нема на што само што ѕирнав кај јани на 28.07 дури иМа термин аама има и други во јуни пробај да си земрш упат од општ матичен , фино ќе му кажеш дека со шифра за верикозни вени да ти пише имаш стар извештај од лани само ќе ти треба да го обновиш да ти издаде упат ако не навистина смени си го матичниот... тие се за твои потреби матични не за да си само пациент ...
А, да не знае некој , пример, ако машкото се вакцинира, а женското не, дали е потребно да се прави пауза со обиди? Знам дека на прашањево нема еден точен одговор, ама муабетот ми е дали тоа што важи за женското, важи и за машкото или нема толку удел тоа дали тој ќе прими вакцина или не. Како што се создава спермогенезата пред 2, 3 месеци, да не треба па 2, 3 месеци после вакцина пауза....хахаххахаха..... ова е шала, ама па кој да знае веќе
Фала ти на инфо, само што касно ми е јули,јас затоа и пробав со приоритетен упат преку матичниот но ми кажа дека системот не им дозволувал... јас месецов ќе правам трансфер. ќе пробам со извештај од ГАК ако успеам, ако не ќе си ги купам клексаните без извештај, што да правам... Во извештајот од Јани од 2019 убаво си пишува дека во случај на ИВФ треба да зимам 14дена пред трансфер клексани од 0,4, а во случај на природно забременување од моментот на позитивен тест, до срцева акција и потоа на контрола кај него за да се види како да се продолжи понатака... и според мене тоа е препорака која што важи за секој следен обид, зошто не малтретираат секојпат да ни треба нов извештај, не знам
Ако ти е шубе можете да се распрашате за да замрзнете материјал од сопругот...ако сте пред процес на пункции...
Имаат. Мене матичен гинеколог ми даде упат кај транафузиолог. Е сега не зборувам конкретно за кај Јани, плус со N95 ми пишуваше ддимери и хемостаза. Но транафузиологот ме прати во лабораторија. Значи лудило од здравство сме. Кој како му текне си прави.
Добро е што го постави ова прашање, јас одамна сакав да отворам тема во врска со гласањето. Релно за некој што прв пат започнува со процедура инвитро може табелата да му помигне пру одлуката кај кој доктор. Јас имам предлог до админите доколку е можно да е направи ажурирање на оваа табела? Предлогот е да има 3 колони Добро е што го постави ова прашање, јас одамна сакав да отворам тема во врска со анкетата. Релно за некој што прв пат започнува со процедура инвитро може анкетата да му помигне пру одлуката кај кој доктор да го прави инвитрото. Јас имам предлог до админите, доколку е можно да се направи ажурирање на оваа анкета? Предлогот е да има 3 колони со гласови изразени и во проценти. Секоја членка да гласа кај кој доктор прави инвитро, а потоа повторно да гласа дали инвитрото е било успешно или не? Значи да има дополнителни 2 колони со процент на успешност/неуспешност. На пример водечки доктор од листата е Димитров со околу 200 гласа (20%) но дали успешни биле сите тие 200 гласа/инвитра? Или пак успешни биле само 50 гласа/инвитра а останатите 150 биле неуспешни? Доктор Трајковски е подолу од анкетата со околу 150 гласа (15%) но можеби 140 гласа/инвитра се успешни а само 10 инвитреа биле неуспешни? На овој начин со гласањето мислам ќе има многу поголема реална слика, создадена од наш самите членки кои поминуваме низ ова. Мислам дека воопшто нема да ни биде тешко, секоја од нас да ја направи анкетата со секое наше направено инвитро? Поздрав