Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 глас(а)
    11,6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 глас(а)
    2,1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 глас(а)
    5,8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 глас(а)
    16,2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Послед
    Јас на пример гласав после успехот...мислев така е редот :$.Логично е дека така би требало да биде...

На NNA, tina2018 и Lavica2016 им се допаѓа ова.
  2. Peace Lily

Peace Lily Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    271
    Па не би рекла дека е логично зашто прашањето е Кој доктор е ваша препорака за ин витро процедура, а не Кај кој доктор сте имале успешно ин витро. Пример, одам кај еден доктор ми се свиѓа односот,супер ќе си кликнеме,и гласам одма за него зашто мислам дека тоа е тоа. Но проаѓа време успех нема,поминувам една,две,три постапки и решавам да го сменам и одам кај друг и таму успевам,а гласот ми останал кај првиот. Затоа треба да има опција да се смени гласот, на многу други анкети на форумов тоа е можно.Мислам дека тоа админите можат лесно да го сменат

На Spiritus, DTN, Kris80 и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Kolumna

Kolumna Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2020
    Пораки:
    1.631
    Допаѓања:
    4.530
    Spored mene, ne mozes da glasas za doktor samo poradi dobroto odnesuvanje i odnosot sto go sozdavate za dva tri konsultacii. Ustvari ne mozes da preporacas doktor sve dodeka ne si imala realno iskustvo za nekoj specificen problem, i za nekoe dolgo vreme iskustvo so nego. Jas bi sakala da preporacam doktor samo koga ke imam dolgo iskustvo i koga ke sosdavam odnos, i koga se custvuvam deka me poznava mene i mojot problem. Na primer za mojot doktor, uste ne mozam da kazam deka imam dobro iskustvo. Ne sum vo pozicija da go kritikuvam za nesto eden profesionalec profesor kako doktorot Dimitrov, ama jas, od moja strana, uste ne sum videla nekoj golem rezultat i vnimanie od negova strana. Doktorot moj mi bil preporacan od luge sto imale ubavo iskustvo so nego, i negovata reputacija vo drzavno nivo ne e diskutabilna, ama od moj licen aspekt, smetam deka mi treba vreme da go zapoznaem i da procenam kolku zadovolna sum od nego.
    (ama jas glasav i sega gledam deka sum gresila)

На Kris80, Bislimska, tina2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lara2

Lara2 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    79
    Јас на пример го дадов мојот глас/препорака веднаш штом го отворив профилот, а во тој момент кога го отворив профилот бев сеуште во процес на моето прво инвитро кое заврши без успех, а гласот го дадов за тој доктор кој сеуште стои. Потоа следеше второ инвитро кај друг доктор, исто така без успех. Искрено и јас не верувам дека гласовите се само за успешни инвитра :)
    Поздрав

На NNA, NoraMK, Kris80 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. BelataMasai

BelataMasai Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2019
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.083
    Isto i jas i na sekoe otvaranje na forumov probuvam da kliknam kaj dr doktor xxaax

На NoraMK, Blondie715 и tina2018 им се допаѓа ова.
  6. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Да да,не викам дека не е така кажав јас каква проценка си направив...и кога гласав.А за препорака за докторот уште пред да имам било какво искуство го кажував сегде,ете осеќав дека е добар човек и на првата консултација му викам "знаев дека еден ден ќе се запознаеме" :D(facepalm)

На _Vera_, tina2018 и Peace Lily им се допаѓа ова.
  7. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Се согласувам со тебе,и не значи дека кога има неуспех дека докторот е виновен,па и обратно кај некој доктор некој има успех а друг нема.Ама сепак се гледа кога некој е посветен,а друг си тера по иста шема...според мене и пред почеток треба убаво да се направат сите исптувања а не да дојде до неуспех па после да почнат да испитуваат што би можело да биде.Како и да е се е во Божји раце,ама и докторите имаат удел...не се разочарувај,ако нешто не ти штима ќе си смениш доктор.Другарка после 4,5 неуспешни во една клиника си отиде на друго место и си имаше успех.

На NoraMK, Kris80, Sienna_MK и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Peace Lily

Peace Lily Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    271
    Извини јас можам да гласам за доктор што ми влеал надеж и верба дека ќе успеам и без да видам позитивен тест а после да не видам и да се предомислам. не гласам за "доброто однесување на докторот", хаха, ако не се однесува добро ќе биде искаран :)Не зборам за консултации, ај читај пак убаво зборам за поминати процедури со еден доктор, ваљда после три трансфери можам да кажам дека го/ја познавам и имам оформено мислење за него/неа.Многу си контрадикторна со ова што го пишеш зашто баш ти си гласала за доктор што е твоја препорака за ин витро а сама не си ни поминала ни едно ин витро?? Сфаќаш колку ова што го пишуваш е контрадикторно? Секако дека и можеш да препорачаш доктор доколку имаш убаво искуство и ти помогнал за твојот специфилен проблем, ама темава е за.искуства со ин витро па ај да се држиме до тоа.

9. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.364
    Само што прочитав дека во Ремедика ќе има посебни протоколи за ин витро, ради Ковид 19. Цело време ќе бараат негативен тест да имаме. Зашо вакви стресови, а баш бев одлучна таму да започнам постапка. А секако и плус пари да фрлам и за тестови, ај да сме ко у Европа на секое коше да има бесплатни тестови, ок е, а вака оваа што е. Се изнервирав баш многу :sweat::sweat:

На Мишел*, Kris80, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Не е од сега тоа, од лани е.
    За секоја интервенција бараат негативен тест. Исто и за лежење во дневна болница/одделение треба.

Конкретно за инвитро, тест треба пред да почнете со стимулации, потоа уште еден пред пункција/трансфер. И сопругот ќе треба да направи пред да остави материјал.
    За трансфер со замрзнати ембриони исто треба тест.

Последна измена: 14 мај 2021
    На NNA, kara.petra, Kris80 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.364
    Искрено не знаев, зошто уште ми е рано, па не сум се распрашувала. И во другите клиники ли е така?

На KonstantinaM му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Доколку се одлучиш за интервенции за таму, ти препорачувам да направиш тест баш во Ремедика. Иако е поскап од другите места (најефтин е во Авицена и Биотек 2600 денари, најскап во Ремедика 3000 денари) но па за следниот тест (пред пункција) би платила 1400 денари..испаѓа 2200 денари по тест.

На NNA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tina2018

tina2018 Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2018
    Пораки:
    2.198
    Допаѓања:
    3.969
    А зашто не пцр на државно, не го признаваат?

14. Лаура82

Лаура82 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2018
    Пораки:
    824
    Допаѓања:
    1.807
    Вака сега им а многу дилеми околу вакцините но еве јас се вакцинирав пред 10 дена и бев на преглед имав убав фоликул и ендометриум 9,4 на 13 ден и матичен и ивф доктор ми дадоа зелено светло ..7 дена по примена вакцина дозволено е да се планира ивф а за природно во секое време...

На NNA, Stressed Out, DTN и 4 други им се допаѓа ова.
  15. KonstantinaM

Се зачлени на:
    25 јануари 2019
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    9.602
    Во Њу Борн не е така,барем до скоро не беше...за другите не знам.

На tina2018 и Beatris им се допаѓа ова.
  16. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Признаваат секако, имам јас носено. Но кога ми текнува на редицата пред Институт, ми се лоши. Еднаш бев, уште еднаш нема да ми текне. Ќе си плаќам приватно, ама пак да чекам во таа гужва и да се молам со матичната за упат, no no.

Колку што знам, само во Ремедика бараат.

На NNA, Kris80, Knizhevnik11 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Kejt362

Kejt362 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2021
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    646
    Не сум прашала како оди со закажување таму. Се ми се чини дека мора со термин. Во Ремедика ми рекоа на прв ден од циклус, а ептен точен ден не можам да предвидам за да закажам на државно.

18. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    2.364
    Мене лично не ми е проблем плаќањето, подобро така, да не чекаш во редица. Ама јас не сум од Ск, кај нас само брзи тестови има, треба да одам за Ск, да се тестирам, плус време да губам. Ама имам уште малку време, може ќе се смени нешто.

19. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Шифра- надзор на високоризична бременост или надзор на нормална бременост така мене ми пишуваа, бројките ги заборавив :(

На kara.petra му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Ќе ти темпираат тестот за Ковид да се совпадне со пример ехо преглед или испитување хормони, за да не мора специјално да одиш.
    Не знам дали си била на консултации, ако не, кога ќе идеш прашај за ова, ќе ти кажат сестрите како би правеле.

Последна измена: 14 мај 2021
    На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.