Од 16те доктори на анкетата кај 11 имам правено по нешто Од тие 11 за 8 би дала препорака, т.е не можам да најдам никаква замерка во нивната работа и трудот кој го вложиле кај мене. Сум била лута на моменти, "вината" за неуспехот сум ја препишувала на некој од нив но свесна сум дека не е така. Со оглед дека само кај еден ќе успееме и нормално е тој да биде најдобриот за нас. Моите херои се Бобан и др.Попович. Со душа чекам прво ехо следна недела и со цело срце верувам дека овој пат навистина успеавме. П.с Нормално ли е да се нема никакви симптоми? Ниту гради ме болат, ниту имам грчеви, од имплантско крварење немав ни К, не ми се спие, енергија имам Кожуф да ја препешачам... Ептен "обично" се чувствувам
Momata ne saka da ti pravi stresovi neka raste meshko i ne se zamaraj ke ti se spie koga ona ke lumpuva po cela vecer
Imas pravo. Kontradiktorna zvucim zatoa sto ti kazav iskreno deka sum glasala. Sum glasala na pocetok od moeto clentsvo ovde, od kako pocnav so inseminacija,histeroskopija/laparaskopija,i nekolku drugi postapki so nego. Zatoa i ti rekov deka greska sum bila. Ne trebalo da glasam bez da imam iskustvo so IVF. Jas dadov moe iskreno mislenje za nesto. Ne mora da znaci deka ke go delime istoto. poz
Девојки ми стасаа резултатите од генетски мутации. Дали може, некој да ми даде мислење пред да ги однесам кај Јани.
Јас лично сум со неуспешни ин витра во Њуборн.И гласот и покрај тоа го имам оставено за нив бидејќи не можам да се пожалам од односот биле цело време коректни и посветени ама еве успех сеуште немам. Сега сум на ум да менувам клиника и чекам да ми закажат консултација кај друг доктор во друга клиника па ако се одлучам за тој доктор и дај боже да успеам би сакала да имам можност да го сменам гласот.Тоа е се,затоа и прашав дали може да се направи анкетата да има можност ако се предомислиш зашто мислам дека има повеќе девојки што тоа ќе го направат
Dobro, ti posakuvam srekja ovoj pat. Uspeaj ti prvo, pa ke napravime druga anketa samo da stavas glas
Во систина не треба ковид тест за ивф. Нормално е без симптоми, дај боже да си така......обично после 7-8ма недела знаат да се појават, па да не знаеш дали си болна или трудна
Можно е , сите сме различни и поарно да си така отколку да се мачиш.. Од друга страна поинтензивни симптоми има од 6 недела , имаш време за се
Дечки имала некоја ситуација чисти брисеви, а кандида на ПАП? Прават проблем во фонд за кандидата? Терапија секако ќе земам. Едно оправам, друго се појавува
Честитки Бубче, со лесно до крај. Успех кај истиот доктор Во врска со симпомите јас се чувстувам ко марсовец , полна 14та недела без ниту еден симптом, ни гадење, ни повраќање, ни болни гради, ни одбивност кон храна, ама буквално ништо дури се чудам дали е можно до толку ништо да немам. Уживај додека е така, треба да бидеме среќни што ни е така и дај боже до крај да ни биде така лесно
Nema da ti napravat problem,podnesi gi.Sekako od terapija ne odstapuvaj,da si bidesh na chisto so se.
Ме расплака храбра жено, ти си пример за сите нас! Уживај сега во растот на твоето меше, твојата рожба! Те гушкам!
Е за ова зборам цело време, прстите ме заболеа од пишување и објаснување. Секако дека може одма, секаде во свет тоа веќе се практикува без никакви проблеми и последици и не знам зашто некои доктори овде одбиваат да следат официјални светски препораки и непотребно заплашуваат пациентки. Браво за тебе што си се вакцинирала и за докторот што ти дал зелено светло и среќно!
Mene eden doktor od Remedika mi rece pauza 6 meseci, od New Born samo kineska ili ruska, vo Sistina 3 doktori prasav, site razlicni mislenja mi dadoa. Svajcarija na pocetok maticniot pauza 2 meseci, za sega koga se vrativ tuka si otidov kaj in vitro specijalist i mi rece odma da si se vakciniras Na kraj, si se vakcinirav
На здравје нека ти е И јас чекам за вакцина, а маж ми е во понеделник. Исто се спремаме за трансфер, па што биде нека биде Ти посакувам успех