da, i ima samo problem so prolaktinot.. druga diagnoza nema.. Znaci mozno e da imas ubav broj na folikuli i da nemas dobar kvalitet na folikuli neli?
Еве вака, ние кога аплициравме прв пат имаше мм спермограм со нормална морфологија под 4%,јас мислев дека одма ќе ни одобраат ваучер бидејќи е лош спермограм толку, меѓутоа од Фонд ни побараа инсеминација. Пробавме да направиме инсеминација, но неможеше, навистина материјалот беше лош и неможеше да се направи никако. Добивме извештај во врска со неуспешна постапка со инсеминација, го испративме во Фонд и толку, после тоа ни беше одобрен ваучер. Значи тоа што пишувало дека директно ќе одобраат ваучер ако е морфологија под 4%,кај нас не важеше.
Mislam kako sto napisa clenkata prethodno, deka nesto ne e istempirano dobro. Kaj mene Ivanovski,kapa mu simnuvan sto mi kaza deka utnal i deka trebalo uste eden den da se stimuliram (dobiv 6 nezreli jajce kletki), no retko koj ja priznava greskata. Vitamini i suplementi,nacin na ishrana ne e na odmet da se smeni, no neka ne se razocaruva, deka ona nema jajce kletki. Stom pocnale so dolg protokol kako sto razbrav,imala ubav broj na antralni folikuli. Izvinete na latinica moderatori,treba da instaliram MK,nov telefon
@VirgoStar Ако добро се сеќавам, вие имавте и спермограм со 0,5 милиони вкупна концентрација. Поднеси го и тој спермограм. Со таков спермограм сигурно нема да ти бараат повеќе инсеминации. Нека ти напише и докторот мислење дека поради ниската концентрација на сперматозоиди препорачува ифв.
Јас сум пријавена во Србија, во Македонија ( официјалната страна за вакцинација) и преку фирма како колектив се пријавив. И сега чекам каде прво ќе ме викнат да се вакцинирам. Кога веќе спомнуваме матични доктори, мојата матична општа докторка уште кога почна фамава со вакцинација ми рече " оди надвор од МК да се вакцинираш дур стигне на ред од 30 год па нагоре ќе поминат месеци. ( И она ми ја знае состојбата за инвитро процесот). Ако било штетно, како во некои земји трудниците се вакцинираат (помалку ли се информирани од нас). Прочитајте на официјалната страна на СЗО за ова што нас не тагира. И на крај па сите ние сами си одлучуваме за нашето здравје, без разлика кој и што ќе каже сите сме возрасни изградени личности што сами си одлучуваме што, како и зошто ќе делуваме по нашето здравје.
Мора пролактинот да го среди, да зема терапија. И јас бев на достинекс. Да, може ибда има фоликули, но ј.к. да бидат со слаб квалитет Затоа таму кај што правела ивф да се консултира дали да зема нешто суплементи. Може ете така се погодило и утнало со терапијата.
Zdravo devojki, Vo petokot imav kriotransfer na dva embrioni i od togas lezam skoro celo vreme. Doktorot mi rece samo eden den da odmaram i potoa normalno da si funkcioniram bez golemi napreganja. Poradi strav bidejki prviot pat bese neuspesno sega navistina ne znam sto da pravam, iako logikata mi veli deka ako se dvizam nema da vlijae na toa dali ke bide uspesno ili ne ova ivf. Isto bidejki sum profesorka, a sledniot vtornik treba da odrzam 3 casa so fizicko prisustvo se mislam da odam do rabota, ne e nesto sto me zamara fizicki i mislam deka nema da e nisto strasno da odam do rabota. Koj e vasiot sovet, dali poveke lezevte ili normalno si funkcioniravte? Vi blagodaram♡
Мила, прво многу лежење за тебе не е добро, верувам дека до сега си укочена и не ти е убаво додека лежиш, друго ти треба раздвиженост ради општа циркулација на телото и матката, треба да стануваш почесто и да се размрдуваш низ дома или кратки прошетки, ова се’ е добро за твојата психа и тело.Можеш да си спремаш јадење, да јадеш на маса само без кревање тешко, работа по дома итн.Уживај во деновите до тест, мисли си дека веќе си бремена Ти посакувам успех
Здраво јас од искуство првите 3 ивф лежев и бес резултат потоа на следните 2 ивф мирував само 3 дена дома,од 4 ден шетав со мм по час и половина ради циркулација имаше позитивен тест!добро е да се движиш позитивно е за плодот но бес некои физички активности!
Поздрав девојки. Се надевам дека сте сите добри. Денеска 6 ден од трансферот (FET), и од вчера ми се појавиа болки како да добијам.. ме има фатено паника, ќе ми биде втор трансфер неуспешен се плашам.. искуства ве молам? Дали да направам еден тест?
Рано е, не се паничи. Излези на воздух и само позитивно. Болките, грчеви се е нормално, не се секирај!
Нема зошто да паничиш нормално е... да НЕ правиш тест да не си правиш непотребни нервози и грижи. Рано е..најди си занимација не мисли на лошо
Јас сум 10ти ден после ембриотрансфер. Не можев да додржам до 14ти ден, направив тест-ShureCheck, но нема ништо, никаква бледа линија а гледам дека повеќето кај кои има успех имаат бледи линии и порано. Ова чекањево е помачно од се' останато. Во петок ќе направам тест преку крв. Се надевам ќе добиеме тоа што посакуваме.
Искрено и мене ова ми е најтешкото нешто.. јас ке почекам уште некој ден пред да се тестирам.. дај Боже да ни дојдеш со добар резултат..