Друшки,може 100 пати се пишувало овде за прогестеронот пред трансфер,и пак неможам да ја запамтам неговата оптимална вредност. Јас мерев сабајле, резз се (на 12 ден) PGD 1.15 LH 32.86 E2 459.4 Ендометриум 9.3 мм Вечер треба да боцнам Choriomon во 21:30. И сеа,добро е ова за трансфер? Го чекам Влатко да ми пише па еве и од вас да прочитам искуства
Супер ти се хормоните за овулаторна фаза и за трансфер, ПР4 пред овулација треба да е <1.5. Имаш и ЛХ пик и естрадиолот е супер. Хориомон дополнително ќе помогне да прснат фоликулите.
Prva inseminacija neuspesna. Kaj mene e se poveke od odlicno a soprugot ima dijagnoza oligoteratozoospermija. Doktorot ni kaza da sobereme dokumenti za IVF i da aplicirame za vaucer. Dali nekoj imal vakvo iskustvo? So vakva dijagnoza? I dali vi go odobrile baranjeto? Iskreno ne sme mokni toa da go platime na privatno...
Моментално сопругот има таква дијагноза и уредно аплициравме за ваучер, нема никалов проблем, ќе го одобраат. Ништо дополнително во врска со спермограмот не ни побараа. Соберете документи и среќно!
Епа нема да се боцнам со хориомон.Ми се јави Влатко ми рече нема боцкање,веќе изгледа прснати се фоликулите според вредностите,а и ете ја болката за овулација почна веќе од пладне.Утре сум пак да ме види о се надевам за 3 дена трансфер или 2,не знам... Фала ти многу на советот. ❤❤
Не би требало сеуште да се прснати, зашто сабајлево ти го покажал LH surge-от, што значи дека овулација треба да настане во период од 36 часа од тогаш. Во секој случај е подобро природно да настане овулацијата, отколку да се додава ХЦГ освен ако тоа не е неопходно. Ако утре се види на ехо дека веќе пукнале, ќе почнеш одма со прогестерон и трансфер ќе имаш на четвртиот ден од почнување со терапија, т.е. во сабота ако ембрионите се тридневни, а ако се петдневни во понеделник.
И јас во петокот имав криотрасфер после едно неуспешно ивф , првиот пат не лежев воопшто , не лежам би сега ама малку повеќе одмарам , читам книги , гледам серии , по дома се врткам , нема да има штета еден ден до работа со лесно и да се радуваме сите
A dali so dobien vaucer od fondot moze da se napravi IVF vo privatna bolnica, konkretno zboruvam za new born? Sto pokriva istiot i koi se dopolnitelnite trosoci?
Samo sto napraviv ivf so vaucer vo newborn, normalno plativme i dopolnitelni trosoci ali sekako deka mozes so vaucer kade sakas da napravis.
Во било која приватна можеш. Ваучерот покрива пункција , оплодување, трансфер, 30 стимулации и 22 триптофема( супрефакт), три хормонски мерења. Дополнителен трошок немаш , освен ако не ти стигнат стимулациите па треба да докупиш. Ретко на кој не му стигнуваат. За ова би ти требало макс 10.000-тина ден. Може да ти дадат цетротиде, макс 5 инекции ( овие се по 2.700 една). И тоа е тоа. Терапијата за после трансфер е поприлично скапа и неа сама си ја купуваш Зависи што ќе ти дадат. Истата може да надмине и 20.000 ден за 14 дена
Ако имате ембриони за замрзнување и тоа се доплаќа. Во Њуборн мислам беше 24.000 со чување една година.
Леле ма многу ти фала за информацииве. Баш прееска кога Влатко ги виде резз ми рече супер се,немој да ја ставаш инекцијата ,пошто LH-то ми било над 30,тој мисли дека се прснати фолик.(или ЌЕ прснат како што рече ти) природно и веднаш ми закажа за утре пак ехо. Најверојатно така ке биде како што рече,трансфер во сабота, пошто зимницата ја ставивме на 3-от ден ... Баш ке пишам утре што ке ми каже Влатко. Инаку како и 10 години наназад ,така и сега ,ја осеќам овулацијата и тоа како.Боли ненормално,и јајници и матка и све живо и никогаш не сум пропуштила а да не ја осетам. И сега еве левава страна (баш како што гледавме на ехо) кине од болка,ми се чини и газот ме боли хахахаха... Од друга страна пак,никогаш не ми била овулација на 12,13 ден...јас имам доцна овулација,некаде 16,17 ден,секој циклус. Овојпат сигурно е вака поради кломифенот... Како и да е, фала уште еднаш на инфо , нека боли,нека кине,што сака нека прави,важно овој пат сите да успееме...❤❤✊✊
Јас доплатив за 10 фости мона , околу 14000 ден . Плус ако замрзнуваш ембриони , јас бев во систина мислам дека околу 49000 , и плус терапијата после трансфер зависно од тоа што ќе ти препишат , јас првиот пат незнаев дека естрофемот одат на рецепта и си ги купував приватно , сега си ги орепишувам преку матичен гинеколог.
Женски здраво, вие што поете аспирин протект кога го пиете?? Пред јадење или по јадење. Денеска бев на консултација и ми рекоа да пијам секој ден по едно ама заборавив да прашам како се пијат