Има и по врв. @ladystardust Срам ме е да кажам, ама ај, наши сме си овде. Првиот трансфер и пелени си ставав. Страв ми беше да станувам и да одам по мочкање неколку пати на ден
Е многу е јак муабетот ... затоа ве сакам жени ... излага на крај не му ја мисли воопшто кога ке дојде тогаш , ако се фатило тоа е тоа и да лежиш и да не лежиш ... ама пустата психа ке не убие ... јас вардев да не кивнам ... дека се напрегаат мускулите на стомакот .... ама кога ке ти речи докторот одмарај ... оставри како одмор треба да си го сватиме трансферот .... дури ми иди да му кажам на сопругот ај на море ке си шетаме ...
А се фарбаше на фризер или се шишаше, и јас да бидам копи кет. Може ли со фарба без амонијак, како и до сега, или да си почекам?
Леле и мојата е бела цела , ама тие без амонијак ништо не ми покриваат , се исфарбав пред трансфер па ќе видиме
Of maki slatki mene ne patiki corapi mi obuva soprugot pusti strav za se nesto boleduvanje I jas zedov ke gledam kolku moze normalno da se ponasam osven skalive toa mi e sube ama ednas u denot ke gi resam I niv po prasanje na ishrana avokado I puter od kikiriki ne e problem mi se svidja toa ama doma sekoj den svinsko meso na meni ima toa bi reducirala malku. A za kolicka sto kazuvas mene mi kazuvase koleska taa posle transfer lezela na zadno sediste posle na stolce do 3 sprat ja nosele soprugot I tatko I abe site of pusti strav sto ne pravime koga ke pomine toa I ke vrodi so plod ke se prisetime vaka ke se nasmeeme. Ajde so ubavi vesti kaj site
Дали почнаа да носат микронизирана дхеа во Македонија? Знаете ли каде би можела да купам за да не чекам месец дена од интернет?
@Bubce38 хаха ептем убаво напишано но дали и првите 3 дена не лежевте воопшто? Обучно препорачуваат строго мирување првите три дена? Поздрав
Јас во систина ги правев двете и ниту еднаш не ми рекоа строго мирување , првиот ден одмор ама не да си врзан за кревет ,мора матката да има циркулација
Јас сум буквално врзана за кревет, втор ден од трансфер, значи сепак најдобро да почнам малку повеќе да се раздвижувам низ дома, бидејќи веќе осеќам и како почнува да ми се врти во глава од лежење Фала ти!
Овој пат не лежев ни во Систина по трансферот. Ми рекоа саат време бар во соба да лежам, ама јас станав за 10 мин. Ми се одеше у вц , а гуска не прифатив. Од трансфер веднаш бев да ручам у кафанче, па се возев 100 тина км до кај мајка ми. Таму бев 3 дена, па ајде пак вози се 100 км накај дома. Кај мајка ми трите дена внучка доаѓаше, си игравме најнормално, само не ја кревав во раце. Буквално си се однесував како и претходно. Не сакав на ембриончињата да им правам шок, да си мислат каде тоа дошле
Bravo taka treba, i jas taka ovoj pat, vo stranstvo sum i prv pat vidov transfer na edna ispiena chasa voda uste od doma da mi pravat. Kaj nas traumi mi bese toa, neznam kolku voda mi vikaa da pijam i stanuvav od stolot po 5 pati begav dodeka dojde doktor da mochkam, posle transfer pekol, lezi vo krevet 1h, na 2 min mi se primocuva od stres od mnogu voda ispiena od se! Sega ovde ni minuta na stolot ne polezav odma me stanaa, koga im rekov ova mi e treto ivf treba da polezam da se fati ubavo se poglednaa samo, im bese nezgodno da se nasmeat ama im se gledase po faca deka saat da kazat od kade doagas pa ti bre dete vaka shto se odnesuvas nepismeno hahaha, toa ako se fati ke se fati pa shto sakate pravete, prvoto go lezev 2h kaj nas vo bolnicata kaj shto pravev ivf pa i doma prodolziv 15 dena pa edno vo matka edno vanmatericno, kako zavrsilo tamu Gospod znae ama ovoj pat NE! Sama do soba, si se oblekov si se simnav peshki, si se kachiv vo taksi pola saat do doma i prodolziv normalno da ziveam, sekoj den vo prodavnica, torbi na ramo ne mnogu teski no sepak polni, pravosmukalkata utredenta vo race i eve do sega se e dobro, daj boze do kraj da izdrzime.