Со среќа нека ти е!!! П.С. Јас викам како сака нека има име, само нека се случи чудо! А и тие имиња се убави, традиционал!
Ти посакувам успех мила следна по тебе сум јас дај боже утре да испадне задоволувачки и мојот ендометриум се надевам овој пат ке успееме со нашите заспани бебчина е сега дали тсх ке мерат пред трансвер баш ме интересира!? Ајде да не влечеш и нас по тебе со висока бета
Мене ми рекоа да испитам тсх и пред трансфер и веднаш по позитивен тест. Ама, јас сум со извадена тироида и кај мене Тсх мора да биде 0. Пијам 200 мг еутирокс и докторката очекуваше дека после позитивен тест ќе ми скокне малку и ќе ми ја покачеше дозата. Но и по позитивна бета тсх дојде до 0.1 и останав на иста доза еутирокс
Мила, Бубче, ме расплака кога прочитав синоќа за тебе немав читано низ темава скоро месец дена и поубави вести не можеше, па и @tina2018 во ист месец Нека е со лесно и се лошо нека останува зад вас. Уживајте во секој ден и нека овие 8-9 месеци ви пројдат најбрзо и најубаво што може Дали бевте со ваучери и овој пат или приватно? Сакам да си дадам уште една шанса за ваучер ама не знам дали ќе ми пројдат хормоните: високо ФСХ, а и ниско АМХ ако ми го побараат. Не знам дали има нешто што може да направам да не се откажам во старт... има ли некоја “цака”, нешто што може да направам пред испитување да ми се прикаже подобра слика?
Фала мила, јас сум знаеш со донор, ама овој пат бев на приватно зашто не ми се чекаше до јуни за ваучер. Хаха А за хормоните, пробај со суви смокви во маслиново. Фала ти на убавите зборови, само ја не дишам до ехо, за десетина дена, после ќе биде боље. Поздравче
Ајде ајде...како тргна работава,плодна ке е годинава.Се надевам дека сите што ке се обидеме овој пат ке успееме.❤❤Немам поима дал ке мерат тсх пред трансфер,ама прогестерон да,во сабота ке се боцнам
Кај мене варираше тсх се качуваше но со микрогинон се среди баш денес ке прашам и добро ке биде да испитам по некое влакно имам околу гради можеби и поради тоа што сум со пцпс!@bubce ти како се осекаш мила кога ке идеш за срцева реакција?
И јас сум следна недела за крио трансфер, само не знам уште точен ден Ескимите да си ги приберам па ќе се дружиме
Милички како се чувствувавте додека примавте фостимони? И колку време од прилика траат стимулациите? Денес ми е 7ми ден од циклус а 5ти со фостимонот, утре сум на мерење е2 и прво ехо
Na pocetok nisto koga ke pocnat da ti rasnat folikulite togas custvuvas mala poduenost nelagoda kako pred ovulacija samo malku pojako ama nisto strasno sepak vo redoven ciklus se vadi edna jajce kletka I obicno ovulira eden jajnik ovde ovulirat I dvata jajnika so poveke jajcekletki.Opusti se I zimaj si terapijata navreme kako ti e dademo po sema prasaj za vitamini da si koristis I cekaj punkcija
Devojki sakam da prasam dali nekoja od vas ima alergija na polen i kakva terapija ima primano za vreme na bremenost. Jas sum edna nedela od transfer i ne znam sto e dozvoleno od tableti i sprej a strasno mnogu mi se aktivira alergijata, bukvalno se gusam. Ako ima nekoja vakvo iskustvo mnogu ke mi znaci da go spodeli...
Пробај со спреј за нос Флексоназе,јас го користев(ама не во бременост,прашај доктор,ама мислам дека е безбеден)
Девојки има ли некоја од вас што почнала со Триптофем на 14 ден од циклус? И да пиела Микрогинон 16 дена наместо 21 ден? Денес бев кај Лазаревски и рече се е мирно почни од денес со Триптофем а до 23.05 Микрогинон и толку. И сега тука ме буни дека кај сите што сте биле долг протокол различно сте полнале со боцкање и со прекин на Микрогинон...
Јас пиев микрогинон 17 дена, почнувајќи од втор ден на циклус. И баш така како тебе некаде 15-16 ден почнав по цел триптофем. Избоцкав околу 11 комада, ми дојде и продолжив со пола ампула триптофем уште 7-8 дена. И мојот циклус е на 25-26 дена
Мене ме чуди што денес ми е 14 ден од циклус, ми рекоа од вечер да почнам цел Триптофем. Ама штом има како мене не е страшно значи
Си знае докторот, не му ја мисли. Гледа тој на ехо, ако се мирни јајниците нема потреба да пиеш цело паковање микрогинон