Имам дилема околу важноста на ваучерот. Го добив во февруари, имав пункција во март но не и трансфер, само замрзнавме. Дали истиот ваучер можам сега да го искористам за криотрансфер? Ако да, до кога ми важи за трансфер? Ако не, кога можам да побарам нов ваучер?
Zdravo feminki.Denes mi e 11 den od transfer. Imam mnogu gasovi i klakotkenja na crevata. Dali se simptomi na bremenost. Blagodam
Кај мене беа баш тие првите симптоми на бременост. Кркорење на црева, како пуцкање во стомакот и гасови. Ти посакувам да се израдуваш на две цртки и висока бета.
Јас сум природно останата, но симптоми си се симптоми, без разлика на начинот на кој што дошло до бременост. Ти си на добар пат, ти пуштам многу среќа
Во принцип треба да се искористи во рок од 6 месеци од започнување на постапка. Но, во Ремедика знам дека и после тоа го важат ако не е направен трансфер, барем мене така ми рекоа. За во други установи, не знам.
До август можеш да го искористш за крио трансфер. Секако доколку сте се договориле со клиниката да Не го пуштаат. А за нов можеш да поднесеш во септември
Има строго правило дека краток протокол почнува баш од втор ден од циклус? Ко за беља денес треба да ми дојде па корона тест да правам... ќе ме фати понеделник додека отидам по терапија, технички трет ден од циклус.
Valentina e vo newborn da se Jas bev so kratok protokol no pocnav od 3 den na ciklus.. mislam deka nema pravilo.
Со стимулации од трет ден, ама со декапептил/триптофем се почнува од прв ден на циклус. Понеделник е иначе неработен ден така што штом добиеш, одма ѕвони или кај доктор или кај сестра да ти кажат што да правиш. Инаку ковид тестирањата сега ги вршат во Ремедика (ти си мислам таму) со рапид антигенски тест, на резултат се чека пола саат и цената е 1400 ден.
Во фонд им е битно само да имаш добар тектстуален опис од ехото. Не бараат стриктно ден на кој да биде направено
Девојки дали некој поднел документи за ваучер со покачена седиментација? Пишува дека треба да е до 20, мене ми е 22. (Пс. Можеби има врска вакцината бидејки се вакцинирав пред 3 дена)
И јас го потврдувам истото, и мене така ми беше кажано во Ремедика лани. Сега дали има некои промени, не би знаела.
Сега излегувам од Ремедика, баш откако пишав тука добив менс и дојдов по терапијата. За жал треба PCR тест, штета за викенд не прават во Ремедика, па одам накај Авицена. Ако е се во ред почнувам со 5 менопура утре (втор ден). Екстермно јака терапија...