женски, а тоа ако жената нема канали до јајниците- дали се гледа на ехо или мора со хсг? Можи прашањево смешно го формулирав ама толку знам, тотално сум неупатена...
Pa treba da i se ostraneti kanalite za da gi nema kolku sto znam jas site se ragame so kanali.A ako i se ostraneti hiruski togas doktorite ke i kazat,a proodnost mora so hsg da se ispita.
mene mi se otstraneti kanalite i doktorot posle operacija mi kaza deka nemam kanali i za bremenost samo preku invitro.
Jas koga napraviv hsg i koga mi rekoa deka ima delumno zapusuvanje na desniot jajovod i mi objasnia deka jajnicite sekoj mesec prvo leviot pa desniot isfrlaat jajce kletka toa znaci ako desniot e zapusen leviot ne e ke dojde do oploduvanje ama posto ne doaga do toa znaci nesto drugo e problem. I zatoa ne pravev laparoskopija. Ke pravam sega uste edno ivf pa ako ne uspee,a se nadevam da uspee togas ke ispituvam kariotip imunolosko ispituvanje i se drugo.
Читав дека доколку се направи лапараскопија/хистероскопија проблемите можат да се отстранат, а со самото тоа полесно би дошло до бременост. Ако сега шансата ти е 50% бидејќи ти работи само едната страна, доколку се отпуши ќе ти работи 100%.
Site sto sme na forumov imame edna ista zelba a toa e da staneme majki i ke napravime se sto e potrebno.Da ne ti e "sube" napravi i laparaskopija ama i konsultiraj se so nekoj strucen doktor od oblasta na sterilitet ne kaj obicen ginekolog i najubavo ke ti kaze,ti cinam vo sistina ides ako ne se kazam.Ajde stiskam palci samo za pozitivni rezultati.
Jas se bi napravila sto treba sekoe ispituvanje osven laparoskopija.I mene mi e na snimkata mi e zamaten desniot jajovod ama ne pravam laparoskopija ke si idam na in vitro a i bratucet mi e bas na laparoskopija i ne mi ja preporacuva.A ma sama odluci se[/q јас правев лапораскопија и добро поминав нее страсно не е несто сто це ти смета во зивотот барем мене така ми е позз
Срекиче истово ми го кажа и матичниот гинеколог, ако едниот не работи, работи другиот, значи до бременост може да дојде, но вели ако сакаш направи си лапароскопијам, не е страшно, но нема со тоа да ти се отпуши левиот канал. И сега јас ќе си ги направам сите испитувања што е до мене за да не ми биде шубе, па ако забременам во меѓувреме супер, ако не ќе бараме друго чаре.
I jas denes pocnav so suprefact 0.3 doza neznam zasto pak so taa koga nemase rezultat ama ajde. Vo meguvreme ke si pravam drugi ispituvanja pa ke vidime. Samo ke se pozalam deka sosema drug odnos imaat koga si preku fondot otkolku na privatno. Navistina zalno
На кого се однесува ова дека имаат подруг онкос кога си преку фондот, дали на приватните клиники или на државна?
јупии третата жена носи тројка премногу се радувам за нејзе Честитки на сите мамички Имајте лесна бременост и да даде господ близначиња кај сите. а мозе и тројки позздрав
Odamna nemam pisano sakav malku da se odalecam od temava i da vi pisam koga ke se desava nesto ,da vikazam povtorno pocnuvame so ivf vo sistina pocnav so superfakt od 0,5 veke deset dena treba da dobijam denes ili utre pa da se nadevame deka ovoj pat ke uspejam pozdrav do site i sekoe dobro .
fala mnogu ke mi bide potrebna da se nadevame deka ke uspejam ovoj pat..pozdrav i sekoe dobro za vas.
Zdravo na site dali moze nekoj da mi odgovori od kako gi predal dokumentite za inv fo fondot za kolku vreme otprilika se dobiva vaucerot.
ti blagodaram ama pominaaa okolu 13 dena uste odgovor nemam zatoa i prasav. inace mene ke mi bide vtoro in vitro prvoto go pravev 2010 isto preku fondot samo sto samata klinika gi sreduvase dokumentite za vaucer. sega sama si gi brkam i zbunuvacki epten
Ne znam pravo da ti kazam sigorno ne se uste razgledani dokumentite od komisijata pa zatoa i nema odgovor kade pravese invitro ne znam koja klinika sama gi sreduva dokumentite jas sum vo sistina kaj adamovska sama si gi brkam dokumentite se nie sami ...pozdrav sreka za site nas .