Jas go cekam, naredna nedela treba da se vrati, detali ne znam. Planiram denovive so Saska da se slusnam, za da planiram vrakjanje nazad vo MKD
Јас колку што разбрав, Ивановски е вратен на работа. Но, работел редуцирано, т.е само со старите пациентки и не земал нови, сега за сега. Јави си се за секој случај, не ми е 100% сигурна информацијава.
Ja sam napisala sms Saški pa kad odgovori napisaci sta kaze.Meni su na poslu dali jos par dana da dam odgovor da l cu leti da radim ili ne.Puno sam zadnjih godina odsustvovala bas zbog dolazaka u MK u Sistinu na preglede i transfere(inseminacija,pa pokusaj iz prirodnog,pa 2 pokusaja sa doniranom jajnom celijom i na kraju operacija mioma i histeroskopija Sve to kod dr Mitka).Pozdrav svima i sve pohvale za ovaj forum i clanice
Glucophagе XR 750mg, Myo + D-Chiro Inositol, vit D3, магнезиум и methyl folate. Сите ми се препишани од доктор (ендокринолог и гинекологот), не пијам ништо на своја рака.
Фала ти милаа еве чекам да ме викнат да го стават бебушко во душата моја спокој спокој убавинии дќсе да биде во редд дај божее...цела нок немам спиено од што челав саатот да дојде голем е бог ти како си уживаш?само се мислам после колку дена да палам кола и да му ја летнам во село
Уживам,...ми се досади дома некако,од утре надвор на убавово временце.Бев до кај матичната за прог.депо да боцнам, направив ручек и еве сега дремам..ке помине денов некако,од утре надвор на прошетка у паркче.. Ајде со лесно!!!
Денес го направив, фати 9400 денари и се состои од: -Репро панел ( Антифосфолипидни антитела, dsDNA, ss-DNA, aTPO, aTG) -LA -TSH, FT4 Бев претходно кај матичната да ми даде упат за имунологија и трансфузиологија, немало термини, и затоа се решив на приватно. Поздрав
Јас сум со тeжок Pcos. Сега пијам Фертилимин 2х1 и Вит Д 1х1000мг. Пиев и Калиум заедно со ВитД за подобра синтеза но го прекинав поради терапијата за андрогените. Некогаш знам да земам ВитЦ 1000 и Б-комплекс, но не толку редовно. Се' ова ми беше препишано од доктор.
Ova duri ne se ni analizi za trombofilija tuku antitela sto gi ima na imunologija( antifosolipidni ds- Dna,ss-Dna I LA) a aTPO I aTG ti se antitela za tiroidna gi ima na klinicka biohemija Ili UK za endokrinologija I tiroidnite isto, ti ukazavme so clenkite da nefrlas pari bespotrebno ama na kraj izborot e tvoj srecno
Поздрав друшки.. за другарките кои штп се со PCOS, и јас сум со истата! Во последно време имам прочитано за производот Фолиномел, па сакав да прашам да немате некаква информација? Вреди да се проба?. Инаку јас исто примам Glucophage, Magnesium и Фолна. Поздрав
Ви благодарам на сите за советите, бев сабајлево кај матичната, немало термини за имунологија и трансфузиологија а Петановски ги сака резултатите до вторник. Тие за тироидна можев да ги заштедам. За понатака ќе знам да планирам и да барам повеќе детали, сега ги прежалив парите.
Devojki kako e mozno vcera testot mi pokaza pozitiven deneska pravam pak od fruhtest negativen skros, se zbuniv sega neznam sto da mislam.