Не мила, нема де се утехаш малку но нема да ни се разочаруваш ниту малку, наместо тоа вдиши длабоко и утре да бидеме заедно посилни! Молитви нонстоп за другиот пат да се вратиме сите со највисоките бета резултати!! Те прегрнувам
Јетче нормално е некое време да се чувствуваш тажно и празно , да размислуваш за причините за неуспехот, но кога ќе се присетиш дека среќичките те чекаат размислувај си за тоа дека следниот пат успеваш , а мислата дека нема откажување и дека знаеш што сакаш нека те води постојано кога ќе те обземе тага речи и добредојде , и тоа ни е дозволено но за кратко испрати ја и со насмевка размислувај за среќата која многу скоро те очекува ❤️
Јас пред, за време на, и по бременост одев кај Кочо во Хемолаб. Доктор пар екселанс. Беспрекорен. Јас имав неколку проблеми, хиперагрегација на тромбоцити и нешто со железото за време на бременост, и тсх за време на бременост ми се смали на 0,02... и серумски фактори на ангогенеза... Имунолошки, и хематолошки испитувања правев кај него на почетокот, а потоа и на клинка кај него, ( и кај други, заради извештаите за клексани) но што он ќе каже - тоа. Барем за мене беше така. Буквално секој негов совет го применив, вежбање, начин на дишење, начин на исхрана, суплементи, се што ми кажа. За време на бременост нешто со постелката имав па некои тестови исто... да не навлегувам во детали. Јас сум презадоволна. Цените 20000, 5000, 2500, зависи што ќе процени он дека треба да се испитува. Оди на консултација барем да ти каже што треба, па после види си каде ќе испитуваш... ти веќе си испитала... со лесно
Devojki slusnav deka davale vaucer od fondot samo za transfer, nekoja koja zemala da kaze sto podnesela dokumenti, kolku se ceka, ti go racunuvat kako vtor vaucer ili samo transfer da ti poktijat, posto i finansiski veke normalno deka pagame nemame kojznae kakvi plati pozz
Од фонд те следуваат три ваучери за прво дете. Мора да поминат 6 месеци за секој нареден. Твое е дали ќе ги користиш само за трансфер, дали за класично ивф. Значи, ако трансферот ти бил во мај, следен ваучер можеш да земеш ноември.
Ahaa po greska sum razbrala, mislev deka davale nekoj vaucer samo za transfer, nisto togas privatno ke mora se ponatamu fali ti mnogu @Bubce38 mnogu mi pomagas
Zdravo sakam da prasam dali ima nekoj iskustvo so pienje na femara(latrazol) i metformin inace metformin pijam veke 1 godina a za latrzol sega 1 pat i pijam evitol toa se nekoi vitamini koi pomagat za da zabremenes. E sega imav mentrucaija na 11.05 posle na 20. 05 bev na folikumetrija i imav 3 na desnata strana po 12 mm i eden na leva 10. Potoa mi rekoa deka na 22 pak da odam bev i mi bea pak po 12 na desna a na leva 13 mm. Od 22 bev vcera na 25 vcera imav na desnata strana 3 po 15 mm a na levata 17 mm i mi rekoa deka leviot e vodecki folikul. E sega me vratia pak sega da odam utrr i da vidat ako e nad 18 mm da primam ovitrelle inekcija(a inaku imam.neredoven ciklus u PCOS). Sakam da prasam dali nekoj odel na vakov proces i dali na 17 den (t.o utre 17 den ciklus se pagja) e imal pozitvni vesti od stimulacijata.
Devojcinja zdravo. Se spremam za vaucher, ovoj mesec imam posledna inseminacia, pa zdravje nareden mesec ke podnesam dokumenti. Dali moze da mi kazete, ako imam izvestaj od doktorot za histero i laparo napraveno, dali treba i 4d eho da napravam ili dovolno e samo izvestajot?
Може, на клиничка биохемија. Секој др.специјалист може да ти даде упат, ако сака Ама нека ти даде матичниот гинеколог.
Maticen gin mislam deka ne moze da izdade upat za vit D Mene barem taka mi kazal mojot A na privatno ne e bas eftinko Pred 2 god preku imunologija ili transfuziolog ispitav jas so nivni upat
Не ми е јасно зошто не даваат матичните гинеколози, кога јас од невролог вадам со шифра стерилитет. Можеби Не им се замара и не им се бафта со тоа, па најлесно е дека неможат. Не знам, навистина
Кога прашав кај матичната рече дека се им земале од упати, дека премногу се злоупотребувало и мора да те упатат на специјалист па тој да ти даде. Само незнаев кој специјалист би давал упат за витамини
Девојки здраво, едно прашање за сите оние кои примате пролутекс. Дали чувствувате некакви промени во градите, болки или чувствителна кожа? и прошлиот пат додека ги примав и сега приметив нови бемки... не знам дали е поврзано... Какво е вашето искуство?
мене упат ми имаат издадено на ендокринологија за витамин Д. Минатиот пат немав како да земам од ендокринолог, матичната не можела да издаде па овде ме упатика дека и на клиничка биохемија можам да си го платам приватно без упат и платив 700ден. (што е далеку поевтино од приватните лаборатории)