Уф колку добра информација на приватно, најевтино вит D е 1500 ден. Значи колку инфомации сум дознала од сите вас, колку сте ми помогнале не сте свесни премногу сум ви благодарна на сите п.с. прибирам документи за ваучер и плус некои испитувања после спонтан.
Матичен гинеколог не може да ти издаде упат за витамини.Јас редовно испитувам витамини на клиничка биохемија и тоа вит б12, фолна и вит д.Упат ми дава интернист.Пробај да земеш упат од интернист. Едит: Може грешка ја цитирав членката, се извинувам, изгледа @Brooklyn прашуваше за витамини.
Точно, не може матичен гинеколог да даде упат за таквите анализи, не зашто не сака, туку зашто едноставно системот не му дозволува. Јас го испитав приватно на КБ, 700 денари платив. Аха и ова, ако одиш таму на приватно да го испиташ, влегуваш преку ред, не ти треба бројче и не чекаш. Едит: Само за инфо, витамин Д е хормон, не витамин, бидејќи има функција да го апсорбира калциумот од цревата и да го пренесува во крвта
Мене ми побараа 2D ехо , и јас имав извештај од хистеро и после им доставив и ехо обично , глупости невидени само да не малтретираат , направи си обично ехо кај матичен и тоа достави им го со другите документи
Jas vo april pravev transfer od zamrznati embrioni na privatno, zavrsiv so biohemiska, ali bitno tocno skapo e za nas standard, okolu 800 evra gruba presmetka. Zosto primav prolutex i plus kleksani i plus vitamini, moze nesto pomalku od 800 evra, ali tuka e gore dole.
Појаки сме овде од било кој центар за инвитро што би го отвореиле и кај што би имале поддршка и насоки од почеток до крај...
Толку е дефинитивно, кај појачана терапија со пролутекс 2х1 стига и до 1000€... И ова збориме за трансфер и терапија само за првите две недели до тест, после позитивен тест е друга приказна. Господ на помош на сите, не знам што да кажам.
D vitminot moze da goispitate so upat od cpecijalist , odnosno upat od matichnata kaj specijalist a specijalistot za klinichka biohemija i chini 150 den ... taka da za 1500 vredi da se pomatkash nekoj saat so upat ...
da pap i brisevi bilo koj den , 4d eho , mislam nekoj prashuvashe denovive , posle 19 den zoshto e zgolemen endomeitrumot i se gleda ubavo matkata ... a isto nekoj pogore prashuvashe za vaucher ako ima histeroskopija i lapro , vo fondot ja rachunaat , togash nemora 4d eho ...
Навистина е така! да не беше форумов многу работи немаше да знам ниту ќе ми паднело на памет да прашам и слично. Имам слика дека кај нас докториве се „скржави“ на објаснување, или па за лаици како мене, нивното зборување не ми кажува многу
Да системски имаат забрана,се им скратија...и за скриен шеќер,и крвна слика само основна...последно и итен за трансфузиологија не можат да дадат .
Друшки,каде можам да најдам Прогестерон депо ампули по скопскиве аптеки? Ќорава ампула немаат , дефицитарни биле... Имав една од претходниот трансфер,ја боцнав,ама ми фалат уште 3....