Нормално ли е вчера веше пункцијата,а денес да ме боли стомак повеке од вчера.Ме боли како да ке добијам во секој момент
Normalno e jas imav mnoogu bolki strasni duri nemozev da odam gi praznele folikulite kojznae kolku pati bockale za da gi izvlecat j.k ke pomine ne grizi se..
Mozno e, ako boravale poveke za da ti gi ispraznat site folikuli, duri se javuva i modro kaj papokot. Jas koga se vidov se isplasiv, potoa razbrav od sto bilo.
Фала ви на одговорите се исплашив да не ми дојде дури стаса трансферот.Не ми дадоа достинекс,само кринон гел,естроферм,аспирин и фемибион.
@bebaa cetiri dena me bolese posle punkcija,taman se namalijaa bolkite dojde transferot,uste prviot den od transfer imav bolki menstrualni i do deneska odvreme navreme me podboluva. @podravka mila ti bese li na razgovor kaj doktorot?
Mene mi rekoa ako imam bolki slobodno da se napijam ketonal jas posle punkcijata vednas si kupiv ama mi bese suve da se napijam i posle doktorot mi vika abe slobodno si mozela da se napies zosto si trpela bolki ama ete toa e strav ..
Месец дена пред инвитро, девет месеци бременост и два месеци после тоа си виевме у дует И да ви кажам искрено, првите 5 месеци ми беше многу тешко, не дека ми фалеше секс туку од помислата дека јас не можам да му го пружам...и триста црни мисли во глава и уште толку разговори на таа тема уствари првите неколку месеци ми се појави страшна потреба за секс (ваљда дека забрането), а после нагло ја изгубив. Остајте што без секс, туку и без никакво задоволување (забранет ми беше дури и оргазам, извинете на детали) )) али да се спремите, посебно оние со близнаци што ќе останат Со едно ако е се во ред забранет е сексот првите три месеци, после може, со близнаци е забранет до крај Иначе ние бевме исци поради лош спермограм, би било ризик да ги остават сами да се оплодат кога спермадозоидите беа гурни ме да кинисам. Некоја праша за симптоми, јас никакви, освен кај 12-13 ден предменструални. За запек, круша, киви, сливи, ленено семе со јогурт наутро, портокал, лажица маслиново на гладно. Иначе, запекот е еден од симптомите за бременост Јас имав докај 3-4 месец и др не ми даде никакви чепчиња, на природна база пробував со намирниците горе што ги спомнав.
Srcka taa.Toa so vienjeto si se smeam cel den.Fala za sovetite I daj boze da si vo pravo deka zapekot e simptom za bremenost. Ke doznaeme ponedelnik
Nekoj od Ketonalot i jas ne gi postuvam mnogu kako tabletki, ama analgince si se napivav prvite denovi.
Mene posledno mi bese denta megju punkcijata I transferot - nikoj ne mi kaza deka ne treba Ama zatoa posle nisto do 40 dena po porogjaj...