Ах бре женче. Тебе те памтам од почеток уште кога си отворив акаунт на форумот. Стварно е чудно што после толку години не најдоа никаква дијагноза. Уште се водите со идиопатски фактор така? Од срце се надевам дека ќе ти се наполнат рацете со бебе.
Јас со прогестерон пред трансфер 33.8 терапија шемата на 4 дена и ден пауза со Депо и пролутекс, утрогестан 2×1 од 200... А претходниот трансфер незз колку ми беше прог.примав пролутекс 14 дена до бета плус кринон гел секој ден,па после недела дена ми ја даде шемата со 4 дена депо+пролут.
Nema toa e ispituvanje genetsko ne za krvna slika Samo malku zemanje krv e neprijatno direktno so spric ne e vo epruveta I 2-3 meseci rezultat
Многу долго се чека вистинаа, али тоа е. Фала ти. Прв пат слушам за такво земање на крв, али ќе помине.
I jas se iznenadiv od ogromna I debela igla beleg mi stoese cela nedela zasto e taka neznam, moze zatoa sto ne ti zimat vo labaratorija tuku vo hodnik si bukvlano od vrata vleguvas I si vo hodnik pozadi vrata e sestrata te bocks tebe pa soprugot zima podatoci pa ides na salter placas pak se vracas kaj nea I ti dava brojce da gi baras za rezultatite.
Zenski da spodelam ubava vest na ubav den denes nedela napomos na site pa I kaj mene na 12 den posle transfer beta 621 moeto junace moeto eskimce edinstveno ostanato ne izraduva, zbuneti sme I isplaseni istovremeno no se nadevame se da bide kako treba junaceto da se izbori do kraj da ni se rodi zivo I zdravo, I tezok e patot imajte verba gospod e golem.
Од една страна смешно од друга трагично. Јас имам доживеано крв да ми земаат во ходник пред луѓе, онака лабаво сестрата ти зема крв а околу тебе 100 души што си чекаат за преглед. Леле кога ќе ми текне се какви ситуации сум имала сама си се смеам
Taka e za zal ama sto da pravime ni nema drugo jas od January sekoj den 24/7 gledam termin I edvaj fativ vo maj I toa za pola sat kako Imas 6 termini otidoa jas vrti na ginekolog za mene pa na maticnata za soprugot taa pusta nue sme I prv slucaj da dava upat za takvo nesto pa I objasnuvaj vikam medicinska genetika oblast GAK kariotip na toa idi na toa ama kako sto mi kaza eden ginekolog na privatno raboti koga mu kazuvav za problematikata mi vika go znaes vicot so profesor I student kako mu vikal studentot ne moze da najdam ova ona I profesor mu kazal pa rastrcaj se kolega I on mi vika na mene istoto vazi I kaj tebe rastrcaj se I brkaj si gi rabotite oti necekaj od Nebo I taka si e.
Пред некој ден го пишав тука моето патешествие со кариотипот. Ги разбирам и вработените дека им е преку таквото од пациенти секакви што има, ама па и на нас не ни е лесно, треба малку разбирање. Мене ми се случи доктор во ходник да ме сослуша што проблем имам дека се борам со стерилитет и други Работи, а во ходник други луѓе седат и слушаат и гледаат во тебе никаква приватност немаш. Како и да е честитки на успехот ти посакувам лесна бременост, а сега гали меше и уживај во миговите
Више ништо од таму нема да ме изненади, ама кога веќе мораа и не е мала разлика во цената со приватното, тоа е.. Ќе помине и тоа утре.