Ако се плашиш дека ќе ти смени терапија или протокол нема тоа да се случи. Јас бев кај Др. Тања требаше во сабота да одам на ехо и хормони, а тој викенд Трајковски беше на смена. Докторот ме виде на ехо, ги виде хормоните рече ок е продолжив по шемата Тања што си ја одредила и тоа е тоа. Не се плаши во картонот они си пишуваат што како треба
Pa neveruvam deka nekoj ke ti dade boleduvanje za primanje na terapija boleduvanje Imas pravo posle transfer 15 dena od denot na transfer
Три инвитра правев и не користев боледивање за време на терапијата, а искрено и немав потреба, бидејќи имам лесна работа. Матичниот гинеколог ми го отвараше боледувањето истиот ден кога го правев трансферот и те следува 14 дена боледување до испитување на бета, здравје ако бетата е позитивна ти го продолжуваат боледувањето. Е сега зависи и што ти е работата? Можеби работиш во три смени, можеби имаш физички потешка работа.... во тој скучај може матичниот гинеколог и порано да ти го отвори боледувањето. Со среќа
Докторката е стручна спремна и доколку има потреба се консултираат со трајковски за билошто...изборот останува на тебе
Јас поминав три инвитра и не користев боелдување за време на терапијата,ама сепак зависи колку терапија ќе примаш,како твојот организам ќе реагира на терапијата и секако каков вид на работа имаш
Да во право си, скоро кај сите боледувањето се отвара на денот на трансферот. Но една пријателка беше на боледувањето и за време на терапијата пред трансфер, но она работеше во три смени, стоечка и напорна работа, плус работата и беше во друг град. Незнам на кој начин и го отвориле порано, но тврдам дека беше на боледување.
Ако мислиш на односот доктор - пациент сосема ок е коректен однос имавме. Јас бев малку досадна одев со список прашања и ми одговараше на секое мое прашање стрплива беше. Е сега кај мене инвитрото беше неуспешно ама докторката не е виновна направи тоа што можеше, секој организам и тело е различно терапијата е таа една за сите само како ќе реагираме ние на тоа е сосема друго. Воглавно Тања си е ок
Da jasno mi e jas rabotam vo dve smeni vo kujna zborot mi se losi povrakja oti od klomifenot me bolese stomak nenormalno sepak fala
Штом веќе си имаш проблем, разговарај со твојот матичен гинеколиг, прашај го дали ќе може да ти го отвори порано боледувањето.
Јас...2 недели додека траеа стимулациите бидејки мене работата ми е динамична и доста одговорна,а јас имав многу болки во јајниците за време на стимулациите и ми требаше мирување, така да си побарав од матичната и ми отвори боледување.После трансфер,ми го продолжи за уште 2 недели(тоа ти следува) па по позитивна бета уште 30 дена,ова веќе на комисија со извештај со шифра заканувачки абортус О20.0 За сево ова и носев документи(извештај за стимулации,за трансферот,за позитивната бета,ехо контоли и сл.) и тие ги проследуваа до комисијата. Ако сакаш,можеш во договор со матичнниот тоа да го направиш. Значи први 15 тие ти даваат,секое наредно продолжување мораш да го поткрепиш со доказ за пред комисија. Инаку,првите 15 дена боледување ти ги плаќа фирмата,после си на терет на Фондот и платата ке ти биде 70% исплатена. Во договор со матичната,се може да се направи.Пробај.
Devojki, cestitki do site idni mamicki <3 mirisam na mnogu pozitivna energija ovde poslednite nedeli.. Bii sakala da ve prasam, za vaucherot, neli trebase dva spermograma od razlicni ustanovi da imame? Moze na primer da go davame ednoto od klincka biohemija, i drugiot izvestajot od inseminacija vo Remedika sto go pravevme? Dali bi se prifatila taka?