Da jas prativ eden od sistina drugiote od 4 insiminacii imam i spermogram taka da site gi prativ so srekja
Да прашам и јас за фондот, одкога ке се поднесе додатен резултат што тие ми го побараа колку време се чека ?
Ќе го прифатат и тој од Ремедика ако има параметри за волумен, концентрација,подвижност. @Nbnbnb честитки и со лесно Убаво заврши месецов Нека биде ваков и јуни
Zdravo. I jas bev vo potraga po Femara/ Letrasole... I denes zemav od Aptekata kaj pazarceto Bunjakovec, odma do stokomak. Betti mislam deka bese, ama edna e i nema utka. Nemaa, no mi naracaa i za nekolki casa gi dobija i gi kupiv.
Devojki lani koga go napraviv transferot mnogu mi se piese kafe a i mnogu sakav cigarce a da ne lazam i palev po nekoja,jadenje ne mozev ni da pomirisam osven ovosje...pa sega mi e vo misla dali mozebi ovojpat treba da isfrlam skros i kafe i cigarcinjasto mislite vie?
Zdr devojki, deneska bev na konsultacii i treba sega da napravime i dvajcata so maz mi Kariotip, citav na forumov tesko da najdes i termin i rezultatite se ceka mnogu so meseci, pa vika moze da napravite i privatno bilo po 8000 den za edniot vo sistina i rez vednas, uste ovoj mesec pocnuvam so pripremi za sledniot mesec da bide transferot, a mozebi mozam da napravam i vo Gak? Nekoja so iskustvo
Дали знаеш што точно се испитува со кариотип? Станува збор за испитување на некоја генетика, причина за неуспешна имплементација или што....? Досега ми немат препорачано да направам такво испитување а овде на форумот читам голем дел од членките го испитуваат. Поздрав
Genetsko ispituvanje bilo, ako ne izleze dobro ke treba posle da gi ispitam embrionite... forumkite znaat poveke pozz
Ako si pacient vo Sistina ke ti odobrat popust nekade okolku 5300 mislam bese za eden, termini treba non stop da sledis ako sakas na Gak I toa po nekolku pati na den na Moj termin I stom ke vidis zeleno odma za tebe vrtis kaj ginekolog za soprugot kaj opst maticen, na Moj termin treba da gledas vo oblast medicinska genetika GAK I ima HPV tipizacija I kariotip ti sledi kariotip. Jas nacekav duri posle 4 meseci termin I ovde na forumot spodeluvat clenki ponekogas koga nekoja ke vidi termin, rezultati od 2-3 meseca.Po mene podobro da napravis kariotip peed da pocnes so stimulacija zatoa sto ako ima nekoj problem uste koga ke ti se oplodat da moze da I'm se izvrsi biopsija I primerok se praca vo turcija a embrionot se zamrznuva I se ceka rezultat koj e ispraven.Ako veke Imas zamrznato moze I na tie ama treba da gi odmrznuvas da I'm se zeme biopsija pa pak da gi zamrznes e sega odmrznuvanje I povtorno zamrznuvanje moze I nekoe da ne prezivee pa e svoeviden rizik.
Јас пред неколку месеци бев упатена од де.Трајковски да направиме кариотип со сопругот. Термини на ГАК немаше, а првите кога се отворија јас веќе бев позитивна на ковид и во тој период не ни следев веќе кога ќе има. Така, одев на втора опција приватно, во Гинекаликс. За двајцата партнери е 180 евра, а за еден само е 100. Резултатите излегоа за помалку од месец, фала Богу во ред кај двајцата. Ако ти треба повеќе инфо и ако немаш попуст за во Систина како што пиша една членка, ќе побарам контакт да ти дадам.
За на гак ако добиеш термини за 2та... ќе чекаш минимум 1-2месеци резултати... но е по 700денари за 2та, за разлика од приватно но ако ти се брза за следен циклус да правиш тогаш само приватно ќе ги имаш резултатите брзо
Ние сега во мај правевме, плативме 1400 за двајцата, но за резултати ни кажаа после 2-3месеци. На крај кога завршивме прашав има ли шанси за поврзо рече нема шанси толку се чека.
Сигурно поради коронава иде споро но минимум месец дена па пробај јави се прашај до каде ти се резултатите...