Па може да пробаш со истиот процес, зошто да не? Секако полесна постапка е таа. Ама те молам оди претходно кај добар ендокринолог. Имам слушано за Бранка од Срце, исто и за Адамова на клиника. Прашај да не треба прогестерон 17OH да испиташ. Не верувам дека би имала проблеми со него, ама чисто прашај, зошто и тој се лачи од надбубрежна. Извини што те замарам со хормоните, знаеш дека пишувам за тоа зошто и јас со андростендионот си имав мака, ама сите др резулатите ви се одлични. Од др страна па Амх ти е супер, не укажува на пцос, ама сепак на твое место јас би се консултирала пак. Те имам читано дека не ти давале терапија, е сега не знам кај кои си била. Бранка колку што знам дава за вакви ситуации терапија. А еве и кај мене нема уште бременост, иако го доведов во нормала, па и мене не ми бега пак одење по ендокринолози. Кортизол и скриен шеќер не сум испитала уште.
Во петок бета,на 12 ден зошто фаќа викенд,а ке ми треба извештај за продолжување на боледувањето,така да со матичната се договоривме во петок. Убаво се чувствувам ,но немам никакви симтоми..бар градиве да ме заболеа малце... натеченки ми се,ама без болка... Кул сум сега за сега,ама осеќан дека во петок ке не знам кај да се свртам додека не го добијам резултатот... ❤❤❤
Of Mori muko sto I da kazeme tesko deka ke te utesime ama veruvaj vo gospod I najdi si vnatresna Sila nekako da prodolzis. Jas Sakam da ti spodelam iskustvo od moja koleska od Fax taa 7 godini ne zabremenuvase a kako devojce na 19 godini I pravele operacija na cista na jajnik. I se resi na inseminaccii I uspesna I bese treta a na taa inseminacija bas I napravila nesto na svoja raka stimulirana bila so klomifen po 1 dnevno taa zimala po 2 na moe prasanje zosto rece I onaka ke primam stop inekcija ke ispukat site nema da mi se pretvorat vo cisti taka napravi jatrva mi taka ke pravam I jas I uspea ostana bremena I rodi devojce. Ama ona duhovno mnogu rabotese na sebe 2-3 pati ima ideno na Ostrog gi postese site posti se oricestuvase I so verba vo gospod bidna I kaj nea a vtoroto dete si ostana prirodno.E sea slusam I citam za podobrruvanje na kvalitet na jajcekletki bilo dobri Q10 I DHEA I L-Arginin toa go kaza I embrilogot Valentina sea od New Born na vebinari organiziran do Zdruzenieto na Zoja. Rece I'm treba energija na jk, gledam Imas ispituvanja napraveno skoro se edinstveno da proveris tiroidna kako e rabotava clenkite ti ja preporacuvat Adamoska od endokrinologija a sum slucnala I za Doneva od 8 septemvri mislam deka I dvete se reproduktivni endokrinolozi I posovetuvaj se cisto pregledaj se. Periodov odmor ti e potreben I psihicki I fizicki stabiliziraj se dovedi se vo balans I so novi sili vo novi pobedi pa moze I srecata e vo stranstvo faleni se klinikite vo Istambul, Praga vo Solun toa ni e taka pobislko ako si vo moznost probaj I tamu.Ti posakuvam da ne gubis nadez I da ne se otkazuvas I sto pobrzo da ni se pofalis so ubavi vesti
Ах бе драга, многу ми жал Овде очигледно проблемот не е во бројот, туку во квалитетот на јајце клетките. На тој амх греота е да размислуваш на донирани. Евентуално да пробаш со промена на начин на исхрана и ориентирање кон медитеранска диета. Медитација, на youtube има многу добри медитации. Акупунктура, ако можеш да си дозволиш. И суплементи. За квалитет на јајце клетки се препорачуваат неколку суплементи. ДХЕА, но само со претходно проверени андрогени хормони, да не случајно претерано се зголемат вредностите. Мелатонин, но тој не се препорачува доколку се оди на природен циклус затоа што ја нарушува овулацијата. И силни дози на Q10, над 300 мг. Овде некоја членка ја имаше споделено It starts with the egg, таму има неколку поглавја посветени на оваа проблематика. Те гушкам и ти посакувам во следниот циклус да извадиш квалитетни јајце клетки од кои ќе добиеш ембриончиња и после 9 месеци и бебче во прегратка
Ваучерот го одобруваат ама додека ми го испратија по пошта поминаа 3 месеци за на крај да кажат дека не сум била тука и го вратиле пак отидов сама го подигнав Можеш и на маил да им пишеш ако не креваат на тел Се е хаос со коронава
Ме расплака. Денес добив вест и од една друга членка оти не успеала и срце ми се кине. Ќе бидам патетична ама ако. Ќе повторам уште 1000 пати ако треба. Надежта не смеете да ја изгубите. Штом јас , т.е ние стигнавме до ова дереџе, верувајте дека секоја една ќе успее. Исплачете се, одморете онолку колку што сметате дека е доволно и набрзо со нови сили до победа. Верувајте во чуда и чудото ќе се случи
Еве и јас ќе се јавам.. Немам совет, жал ми е и многу ми е криво за вакви приказни и сите други неуспешни, но и ја само ќе кажам ГЛАВА ГОРЕ, РЕШЕНИЕ ЌЕ СЕ НАЈДЕ, НЕМА КОЈ НЕ УСПЕАЛ! ТРПЕНИЕ, СПАСЕНИЕ И КОЈ ЗНАЕ ЗОШТО Е СЕТО ВАКА, СЕ Е СО ПРИЧИНА ЗА ДА ДОБИЕМЕ НЕШТО ПОДОБРО! Знам дека сега си збунета, тажна, али ќе помине неколку дена и ќе видиш како со нова сила ќе имаш и нова идеа. Биди храбра, сите сме тука со тебе! Ако ни текне нешто ново, ќе се советуваме!
@MarijaMi90 Тоа ми е дефинитивно следна дестинација и овојпат ќе инсистирам да се доведе анд. до нормала Фала ти мила најмногу @Bubce38 @NoraMK Девојки фала ви до небо за поддршката не сум тажна секогаш јако сум се држела на нозе само сум екстеремно збунета кој пат да го фатам сега Имам барем 2 месеца да размислам и да донесам колку толку правилна одлука. Ве гушкам сите и ќе изгрее за сите еден ден длабоко сум убедена во тоа
Zdravo feminki. Pravev transfer na eden zamrznat embrion na priroden ciklus. Na 14den od transfer beta 124,posle Edna nedela 1693 beta. Ama prv pat na brisenje imam kafeavo. Dali e toa normalno. Malku sum vo panika. Vi Blagodaram
Поздрав од мене женички,јас го добив ваучерот и еве од утре(2ден од циклус) почнувам со таблети Микрогинон па со лесно Инаку сум кај др.Лазаревски -Систина.
Честиткии да се радуваш идна мамичке не се плаши али од искуство мирувај станувај само за во вц додека идеш на ехо за срцева реакција,и во меѓувреме оди кај матичен во случај да не треба да се зголеми прогестеронска подршка!среќноо
Ах бе мила, многу ми е жал. Иако нема утеха сега, верувај само тие што се откажале не успеале. Ајде денес нека е таков денот, но од утре најди сили и полека главата горе. Проблемот мора да се најде, разговарај со докторите пак, биди упорна за терапијата за хормоните. Мачно е знам, ама размисли колку си издржала до сега и колку си силна,и не дозволувај надежта да те напушти. Утре нештата ќе бидат подобри, само дај си време на себе.
Фала ти најмногу, Дали во меѓувреме ги доби докторот или Сашка? Уште не крева не крева на телефон по напати барање, не знам што да направам. Искрено фала!
Не сфаќам зошто им е толку тешко барем да пишат една смс од 5 денари дека работат лимитирано. На толку молење, доаѓање од друг град и илјадници наши евра за гонали и сите мпжни прегледи во Систина, барем една смс е доблесно. Фала што пишавте,
Ti blagodam mnogu. Bev kaj maticen me vide na exo se e dobro. Mi pusti progesteron inekcija, magnezium i vitamin c. Da miruvam i odmaram. Zdravje za Edna nedela dase vide srceva reakcija
Не успеа да ги добиеш? Почна со стимулации? Пробај на фиксниот кај нив на пулт. Јас обично таму успевам да ги добијам. 023099560