Zdravo devojki, spored ovie referentni vrednosti, smetam deka dobri se vitaminB13 i D3. Dali mislite isto?
Витамин Д ти е на граница помеѓу умерен недостаток и задоволителна вредност. Во глобала океј се. Е, сега ако се спремаш за ин витро не знам, може е идеално да е малку повисок.
da, jas ne koristiv eden mesec za da napravam analiza, i da mi dade tocen rezultat. Pa sega ke prodolzim po edno na den da zemam od 1000. Ti blagodaram
Утре ми е трет ден од циклус, не сакам да го испуштам и овој месец бидејќи, испуштени ми се веќе 2+1 додека беше докторот на боледување.. Тоа е тоа, мора да се организираат подобро интерно, знам дека не има илјадници и една сестра не е доволна. Ама пак додека чекав низ ходниците можеше да се види дека другите сестри особено кај Лазаревски се позаинтересирани и потопли. Барем јас таков впечаток добив... Тоа е тоа, борбата продолжува па ќе ги барам на локал **
Dobri se no jas sum za vitamin d da go kachis uste poveke, jas edna godina piev po 4000-6000 internacionalni edinici i plus cedeni sokovi od morkov, cvekla, jabolki sekoj den i uspeav da go kacam do 80, sega namaliv na 2000 edinici i ne cedam sokovi veke 3 meseci i se simna na 50 i kusur, sakam da kazam mnooogu teshko se kacuva a lesnicko se simnuva, moj sovet da si pies poveke vitamin d i da si go kachis barem nad 50
Zdravo na site. Nekoi od vas možebi me znaat,nekoi ne. Se porodiv vo February. Možebi tekstov ne e za vo ovaa tema, no ovde mi e najmilo da pišuvam zošto sakam vie hrabri lavici da ja pročitate mojata golgota I nikogaš da ne se otkažuvate. Imam 40 God i 8 God vo brak. Posle 1 inseminacija I 3 invitra vo Sistina rešivme da se prerflime vo Newborn. Prvo invitro tuka I uspešno Posle slušanje na srcenceto vo 6ta nedela prokrvarev vo 7ma nedela. Toa beše prviot stres. Otidovme kaj Trajkovski, koj ni kaža deka drugoto embrionče ne uspealo I samo se isfrlilo. Vo 10ta nedela završiv vo urgentno posle silna bolka vo desnata dolna strana. Mi beše kažano deka e nekoja crevna infekcija. Tolku možea da vidat. Piev kantarion I antibiotici edna nedela. Vo 13ta nedela posle prviot skrining koj beše super kaj Dimčev rešivme da zamineme vo Amerika kaj što živeeme. Na vtoriot skrining vo 20ta nedela doktorot reče deka grloto na matkata e mnogu kratko 15mm I deka pod hitno mora serklaž. Mi postavi samo edno konče. Nemaše mesto za dva. Vo 22ra nedela mi otkrija seker. Zaradi godinite I istorija kaj tatko mi na dijabetes me stavija na insulin. Znači bockanje pred sekoe jadenje do kraj na bremenosta. Vo 24ta nedela mi se povrati istata bolka koja ja imav vo 10ta nedela. Od bolka povrakjav na sekoi 10min. Ovde ne e kako kaj nas da predpostavuvaat, nego odma me stavija na magnetna. Ispadna deka imam cista na desniot jajnik koja e twisted (zavrtena) I koja ja predizvikuva bolkata. Za bolkata što da vi kažuvam. Može samo da zamisli toj što ja iskusil. Doktorot me stavi na jaki antibiotici zošto reče deka vo ovaa nedela na bremenosta nikoj nema da se osudi da me otvori I odstrani cistata. Dve nedeli vo agonija I bolki. Bo 27ma nedela započnav da odam na železo preku vena zošto se javi golema anemija vo krvta. Apčinjata ne mi pomagaa. Odejki taka po bolnici edna večer dobiv temperatura I stravuvajki od najlošoto koe ispadna deka e točno zabolev od korona. Ušte dve nedeli pominati vo koi samo me održuvaše vo život udiranjeto na bebeto vo stomak. Mi dadoa samo paracetamol za tie 2 nedeli. Vo 33 nedela me stavija na apčinja za tiroidnata. Levelot beše mnogu nizok. Vo 35ta nedela se razbudiv mokra dole mislejki deka mi puknal vodenjakot. No ne beše taka. Doktorot reče deka e toa normalno vo ova vreme na bremenosta. I taka čekajki go malovo pri poslednite nedeli od bremenosta (39ta)stoejki na semafor so kolata bevme udreni od nesootdveten vozač koj pobegna. Dali dišev togaš? Sigurno da, pošto sum živa kako što gledate..A dali se sekjavam, ne. Vo bolnica smo mi rekoa deka e se vo red so bebeto. Se porodiv vo 39+4 I rodiv živo I zdravo devojčence koe e napredno I fala mu na Gospod nema nikakvi posledici. Zatoa moi devojki,kralici,lavici..nikogaš, ama baš nikogaš nemojte da se otkažuvate od toa što go posakuvate. I nevozmožnoto stanuva vozmožno. Za dete e se vredno da se istrpi. Samo trpenie..Ve sakam I ostanete mi vo dobro. Pozdrav ❤ (zaboraviv samo da napomenam dek za vreme na bolkata od cista vo bolnicata mi dadoa malo količevstvo na morfium zaradi neizdržlivata bolka, samo taka možea da me stavat na mri)
Мене ми беше 32 вредноста ( а пред мерењето кратко пиев вит Д од 2200IE) потоа по препорака од доктор, зголемив доза на 4000IE. По 5месеци вредноста ми беше 60. Такашто најдобро со доктор да се консултираш околу интернационалните единици.
Е оваа значи кога сака да биде ке биде и нема сила што може да го смени.Да ве радува малото цел живот.
Девојки, да ви кажам една мотивациона вест што прееска е слушнав и се изнаплакав од среќа. Пред неколку часа слушнав за едни познаници дека после 21 година борба за потомство денеска им се роди син! Треперем целаа Како и да е, за сите постои шкртнат ден за раѓање!
И јас да се надоврзам на твоето. Познавам пар кој после 20години имаат близначиња и тоа 3 со ивф. Има надеж!!
А последно време се вакви приказни слушам и многу, многу се радувам, се надевам и си викам 'Етее, надежда последна умира' Колку е голем Господ
Браво жено, низ пеколни маки до нашата рожба за која вредат сите жртви. Но тука ќе ја цитирам мислам дека е на Twins256 изреката, по две ниви дневно да копаш ако сака да се имплантира ќе остане еве доказ и кај тебе. Ни даваш надеж срцка! Секое добро и уживајте со бебушот!