Se pravi preventivno koga postoi rizik od spontan ili ako grloto ma matkata e oslabnato I skrateno.Se zasiva vratot na grloto na matkata ili vo novo vreme se zacvrstuva so traka.Operativen zafat,koj se vrsi so anestezija I trae 5,10min.
Nie go nemame toj problem.Mojot epten ima razbiranje.8god sme veke po lekari.Dovolno e da kazam deka ne mi e dobro I ne ni probuva se dur jas ne pokusam.Mnogu pominavme zaedno I ako mu e toa pobitno iskreno stram da mu e.Dodusa nie sme I naviknati toj se po stranstvo sakal nejkel toa mu e.
Dzabe sto sum vo trudnicki muabeti koga i mene isto tuka mi e poubavo, predlagam da napravime grupa nie posebno trudnicki muabeti posle IVF uste nemam informacija koja sum nedela. Vo Remedika imam zakazano za dve nedeli da slusnem srcenca se molam se da bide vo red i da rastat. Inaku gradive ne mozam da gi dopram kolku me bolat
Na mm poveke mu e strav od mene...otkako pocnavme so procesot nesaka da cue za nesto drugo...mu velam maze,ako sum bremena eheheh cela godina treba da pomine da sme bliski,a toj me pogledna i mi vika samo Gospod da mi dade detence,za drugite raboti ima vreme...epten po deca e moeto zlatce.
Може... јас се мислев за него, пријателка една правеше во Солун, ама бидејќи скоро сите мои другарки и еден куп колешки правеле амнио (стари мајки, што да кажам ), а др Петровска ме смири дека нема опасност, посебно со новите игли, и беше ептен кул и позитивна, некако и лесно се решив. Бев додуше и психички спремна за амнио уште откако почнав да планирам бебе
Место амнио, вадиш крв. Се праќа некаде во странство и ти кажуваат шанси за даунов и уште некои други синдроми. И полот на бебето
Амнио е задолжително после 35г, со закон. А да, овој новиот што го кажа кукла е замена за амнио и е скапичок ама вреди, кога ќе се спореди со стресот од ризикот од амнио. Незнам кој рече, ако се сомневаме, не биле тие за нас (за мажите и сексот) не е така, ние поради тоа што не можеме да му го пружиме тоа што е потребно се осеќаме така, а не дека не му верував или се сомневав во него. Туку едноставно се осеќав како хендикепирана. А мислам дека они повеќе од нас ја осеќаат и "носат" бременоста (во вакви инвитро случаи). Без гајле срцки, се издржува се', нека биде се во ред, сексот е најмалата работа во целата бременост. А јас срцева слушнав во 7 недела, мислам дека може и во 6 недела.
Devojki me interesira nesto.Koga stavas crinone posle ti tece I aj da ne recam valkana si.Gadno.Jqs 2dena veke nemam nisto a go stavam.Cudno mi e.I imam maka so prstite na nozete.Ko trpnati mi se,me cesaat,me bolat I ko oteceni.od so moze da e
Cudno, jas koga go stavav firan bev. Bez higienska vloska nemozam nitu da go zamislam stavanjeto krinon.
Za mazite, seksot i in vitrotot.... Mislam deka dokolku e problem maskiot faktor, za zenata e mnogu polesno da se spravi. Dokolku e problem zenski faktor, za zenata e mnogu potesko. Kaj ne moze semejstvo da mu dade, pa uste i ljubov da ne vodi, definitivno pritisokot se zgolemuva, pa kolku saka neka bidat polni so razbiranje i dvajcata.
So zakon ne e zadolzitelno, duri I mene i Lazarevski i Petrovska mi rekoa deka e preporaclivo, no e moja odluka. Nikoj ne moze da te natera. Petrovska duri rece deka I za pomladi go preporacuva I od nejzina familija site pravele.
Kaj amnio so tenka I dolga igla zemaat od plodovata voda I ja analiziraat za genetski neregulatnosti (I pol se odreduva, no toa e pomalce bitno)