Мене ми личи на добар знак.И јас точно на 7ми ден од трансфер имав ист таков исцедок.Продолжи и следниот ден и почна да ме фаќа паника.Докторот ме натера да направам тест на 8ми ден и се појавија две преубави цртичкиМислам и се надевам дека е исто и кај тебе
Ти вријат хормоните Да те утешам дека и во друга клиника даваат сумамед. Сум пиела и јас после пункција Иако најчесто даваат доксицилин ( вибрамицин) кој исто така е јак антибиотик
Јас мислам дека не е убаво на ваква тема да даваш вакви коменатари за доктор од кој можеби ти не си задоволна.Има жени кои се во процедура и не е убаво кога читаат вакви коментари.Јас на пример имав успешно трето а прво инвитро кај него и сум презадоволна а ако почнам да зборувам за претходниот доктор и клиника ќе треба цела книга да пишувам ама не го правам тоа посебно не го навредувам докторот бидјеќи знам дека има жени кои се во процедура и вакви коментари ги вознемируваат.Можеш да кажеш дека си незадоволна ама не и да навредуваш.Смени доктор и со лесно нека ти биде.Не го сфаќај ова лично само најдобронамерен совет,тука сме сите за поддршка
Zencinja neznam dali pravam greska vo izborod na doktor celo vreme ve sledam citam razni iskustva sekako mnogu mi znacat site ste kaj razni doktori ama naj malce imam procitano za mojov doktor stvarno sum na sto uma neznam so da pravam
Не мора да значи, еве пред некое време имаше успешно ивф една членка откај твојата клиника, само не се сеќавам која беше. Пред се мора да му веруваш на докторот, ама и ништо да не оставаш на случајност. Со среќа.
Пред две години бевме со мм на Острог, за накај дома мм сонуваше сон во кој слушна само машки и женски глас кои рекле: "Ќе имаш син, ќе се вика Симеон" И сега ми вели: ова не е случајност, ќе видиш дека ќе се фати и ќе биде машко... Ако се фати (Дај Боже) и се биде како што треба до крај краен датум за пораѓај ни е 18.02.2022 а на 16.02 е Св.Симеон Јас не толку ама моја јача половина си истражува па дај Боже да е по негово
Ич да не се секираш, терај си со постапките. Сите специјалисти за ивф се стручни, нормално кај сите има и успеси и неуспеси, а сите знаат и да згрешат понекогаш. Луѓе се и тие. Не се ориентирај по популарноста и тоа колку ние ги "фалиме". Сега тука има повеќе пациентки кај мојот др, Трајковски, ама на почеток кога го следев форумот, а не пишував, имаше многу помалку. Еве, сега така се погодил периодот. Не се оптоварувај, пред се, следи ги насоките на докторот, па што поскоро да споделиш о ти успешна приказна
Кај мене па токму спротивното беше исто 7-8 ден кафен исцедок на бришење само, ама и немора да значи може и имплементациско
Vo odnos na muabetot za antibiotici I mene mi ima davamo Lazarevski I na inseminaccii I na ivf so svezi pri punkcija so zamrznati ne, ama Doksiciklin e sea dali bea 3 Dena Ili 5 Dena zaboraviv bitno primav I na punkcija vo infuzija stavija uste nesto mi kazaa sestrata sto zaboraviv pospana togas bitno mi bese se da e vo red a vo odnos na zasto bas odredeni antibiotik davat odredeni doktori vrska nemam bitno so nas da e ok da ne razvieme infrkcija nekoja vlagat vnatre so instrumenti drugoto malku vazno.I si znaete I da zaboravat da kazat so sekoj antibiotik probiotic I nema da ima problemi.
Нема потреба да се сомневаш.Кај секој доктор има и успех и неуспех.Еве јас имав две неуспешни ивф кај твојот доктор,ама знам и многу случаеви со успех.Нема правило.Сепак не оставај на случајност,истражи си,види и сама.одлучи си.ама пред се треба да веруваш на докторот.Ти посакувам успех.
Daj boze da si bide kako treba I ako e masko da se vika Simeon bez razlika koga ke se rodi ama maz ti da ne napravil greska u presmetka ako vcera ti e vrateno embrionceto da ne zgresil termin namesto vo mart a kazal fevruari .
И одамна го сменив јас не го навредувам само си ги искажав мислите дека он не е човек пред се..имат да успешни приказни но имат и од оние луѓе што не знаат правец да фатат!само тој презафатен ке чекаме ние по 3 часа во ходник ајде те молам не сака да вработи!јас ја зборам вистината и извинете некого ако го вознемирив извинете..многу
Zenski , ve chitam vchera otvorena tema za cenite po nashite dragi kliniki ...inaku vo meguvreme izgleda new born si gi kachile cenite i toa seriozno ... praam muabet za tie sto se bez vaucher ... znachi punkcija na priroden ciklus so mali stimulacii(apchinja, znachi nema inekcii ako ima tie se dodatni) e 31 000 den , ako ima oploduvanje vo labarratorija dodatni 22 000 a zamrznuvanje e 43 000 ... i moze samo na 5 godini .... ovie cenie ne bea pred izvesen period ... malku preteraaaa i ova veke ne e vo red ... plus folikometrii i hormoni vkupnata cena doaga na priroden ciklus 104 500 den. .... zboram za NEW BORN , koja beshe dostapna klinika za site .... veke ne e ... ochigledno guzvata si go napravi svoeto ... i zatvorenite granici ... kolku sme znachi lakomi kako narod ... strashno i sram da im e ...