Вонтелесно оплодување

Discussion in 'Бременост' started by pozitiv, Nov 30, 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 vote(s)
    15.1%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

201 vote(s)
    11.6%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

59 vote(s)
    3.4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

36 vote(s)
    2.1%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 vote(s)
    1.2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

100 vote(s)
    5.8%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 vote(s)
    4.6%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 vote(s)
    6.4%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 vote(s)
    6.2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

314 vote(s)
    18.2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 vote(s)
    0.5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

280 vote(s)
    16.2%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 vote(s)
    1.9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

57 vote(s)
    3.3%
  15. ГАК (Сите доктори)

49 vote(s)
    2.8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 vote(s)
    0.6%
  1. princessp

princessp Популарен член

После пункција 3 таблети како што се да ги зимаш

2. princessp

princessp Популарен член

Имат аптека он и сите пациентки таму ги праќа кај широк сокак

ZvezdicaLea, bebaa, NoraMK and 2 others like this.
  3. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Јас правев две ивф кај др.Органџиски .После трансфер имав ефтина терапија ,само утрогестан.

tina2018 likes this.
  4. Маја Т

Маја Т Популарен член

Мене ми личи на добар знак.И јас точно на 7ми ден од трансфер имав ист таков исцедок.Продолжи и следниот ден и почна да ме фаќа паника.Докторот ме натера да направам тест на 8ми ден и се појавија две преубави цртички:)Мислам и се надевам дека е исто и кај тебе:)

bebaa, Kris80, tina2018 and 4 others like this.
  5. Milititi

Milititi Истакнат член

Ти си една прекрасница, толку ме расположи, тоа е чудо Да ви е здрава и жива ќеркичка и вие со неа ❤

Aleks33, Gocim and IRBBB like this.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Ти вријат хормоните :*
    Да те утешам дека и во друга клиника даваат сумамед. Сум пиела и јас после пункција(fingers)
    Иако најчесто даваат доксицилин
    ( вибрамицин) кој исто така е јак антибиотик

7. Maya12

Maya12 Популарен член

Јас мислам дека не е убаво на ваква тема да даваш вакви коменатари за доктор од кој можеби ти не си задоволна.Има жени кои се во процедура и не е убаво кога читаат вакви коментари.Јас на пример имав успешно трето а прво инвитро кај него и сум презадоволна а ако почнам да зборувам за претходниот доктор и клиника ќе треба цела книга да пишувам ама не го правам тоа посебно не го навредувам докторот бидјеќи знам дека има жени кои се во процедура и вакви коментари ги вознемируваат.Можеш да кажеш дека си незадоволна ама не и да навредуваш.Смени доктор и со лесно нека ти биде.Не го сфаќај ова лично само најдобронамерен совет,тука сме сите за поддршка

Bejb15, Alex*, Kris80 and 7 others like this.
  8. Twins256

Twins256 Популарен член

Вистинското❤❤❤

Milititi, Martka, princess5 and 4 others like this.
  9. Leontina91

Leontina91 Истакнат член

Zencinja neznam dali pravam greska vo izborod na doktor celo vreme ve sledam citam razni iskustva sekako mnogu mi znacat site ste kaj razni doktori ama naj malce imam procitano za mojov doktor stvarno sum na sto uma neznam so da pravam

10. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Не мора да значи, еве пред некое време имаше успешно ивф една членка откај твојата клиника, само не се сеќавам која беше. Пред се мора да му веруваш на докторот, ама и ништо да не оставаш на случајност. Со среќа.

Twins256 likes this.
  11. Njanje

Njanje Истакнат член

Пред две години бевме со мм на Острог, за накај дома мм сонуваше сон во кој слушна само машки и женски глас кои рекле: "Ќе имаш син, ќе се вика Симеон"
    И сега ми вели: ова не е случајност, ќе видиш дека ќе се фати и ќе биде машко...
    Ако се фати (Дај Боже) и се биде како што треба до крај краен датум за пораѓај ни е 18.02.2022 а на 16.02 е Св.Симеон :)
    Јас не толку ама моја јача половина си истражува :lol: па дај Боже да е по негово :inlove:

Brooklyn, Milititi, Bilka5T and 30 others like this.
  12. _Vera_

_Vera_ Форумски идол

Ич да не се секираш, терај си со постапките. Сите специјалисти за ивф се стручни, нормално кај сите има и успеси и неуспеси, а сите знаат и да згрешат понекогаш. Луѓе се и тие. Не се ориентирај по популарноста и тоа колку ние ги "фалиме". Сега тука има повеќе пациентки кај мојот др, Трајковски, ама на почеток кога го следев форумот, а не пишував, имаше многу помалку. Еве, сега така се погодил периодот.
    Не се оптоварувај, пред се, следи ги насоките на докторот, па што поскоро да споделиш о ти успешна приказна :l:

Kris80, Meckicja, NNA and 4 others like this.
  13. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Колку што знам од Понеделник е на работа мене ми закажаа Понеделник кај него

14. Twins256

Twins256 Популарен член

Амин...се ќе биде,Господ е голем !!!

NNA, natasam, kara.petra and 2 others like this.
  15. Cloverrrr

Cloverrrr Популарен член

Кај мене па токму спротивното беше исто 7-8 ден кафен исцедок на бришење само, ама и немора да значи може и имплементациско
    :)

Маја Т likes this.
  16. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Vo odnos na muabetot za antibiotici I mene mi ima davamo Lazarevski I na inseminaccii I na ivf so svezi pri punkcija so zamrznati ne, ama Doksiciklin e sea dali bea 3 Dena Ili 5 Dena zaboraviv bitno primav I na punkcija vo infuzija stavija uste nesto mi kazaa sestrata sto zaboraviv pospana togas bitno mi bese se da e vo red a vo odnos na zasto bas odredeni antibiotik davat odredeni doktori vrska nemam bitno so nas da e ok da ne razvieme infrkcija nekoja vlagat vnatre so instrumenti drugoto malku vazno.I si znaete I da zaboravat da kazat so sekoj antibiotik probiotic I nema da ima problemi.

NNA and Knizhevnik11 like this.
  17. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Нема потреба да се сомневаш.Кај секој доктор има и успех и неуспех.Еве јас имав две неуспешни ивф кај твојот доктор,ама знам и многу случаеви со успех.Нема правило.Сепак не оставај на случајност,истражи си,види и сама.одлучи си.ама пред се треба да веруваш на докторот.Ти посакувам успех.:l:

18. Nbnbnb

Nbnbnb Истакнат член

Daj boze da si bide kako treba I ako e masko da se vika Simeon bez razlika koga ke se rodi ama maz ti da ne napravil greska u presmetka :) ako vcera ti e vrateno embrionceto da ne zgresil termin namesto vo mart a kazal fevruari ;).

Njanje likes this.
  19. princessp

princessp Популарен член

И одамна го сменив јас не го навредувам само си ги искажав мислите дека он не е човек пред се..имат да успешни приказни но имат и од оние луѓе што не знаат правец да фатат!само тој презафатен ке чекаме ние по 3 часа во ходник ајде те молам не сака да вработи!јас ја зборам вистината и извинете некого ако го вознемирив извинете..многу

ZvezdicaLea and Gocim like this.
  20. Marie86

Marie86 Истакнат член

Zenski , ve chitam vchera otvorena tema za cenite po nashite dragi kliniki ...inaku vo meguvreme izgleda new born si gi kachile cenite i toa seriozno ... praam muabet za tie sto se bez vaucher ... znachi punkcija na priroden ciklus so mali stimulacii(apchinja, znachi nema inekcii ako ima tie se dodatni) e 31 000 den , ako ima oploduvanje vo labarratorija dodatni 22 000 a zamrznuvanje e 43 000 ... i moze samo na 5 godini .... ovie cenie ne bea pred izvesen period ... malku preteraaaa i ova veke ne e vo red ... plus folikometrii i hormoni vkupnata cena doaga na priroden ciklus 104 500 den. .... zboram za NEW BORN , koja beshe dostapna klinika za site .... veke ne e ... ochigledno guzvata si go napravi svoeto ... i zatvorenite granici ... kolku sme znachi lakomi kako narod ... strashno i sram da im e ...