Сигурно е од хормоните затоа изреагираа (Не мораше)јас пиев сумамед забременив и 7 недела киретажа ми опадна имунит Да сигурно вријат не мораше да се изразам али веќе се стори...многу маки али поминаа се извинувам али моето мислење е тоа за др таше!
Toa e I za ocekuvanje stom malku nekoja klinika ke se probie ke si gi kaci cenite kako I ostanatite od druga strana pa ke pocne da raboti so poveke pacienti I ke bide kako I drugite doktorte se pomalku vreme ke Imat za pacienti I se pomalku dostapni ke se se dur pak ne se otvori nekoja nova nepoznati pa I taa stom se probie isto ke bide I vo Krug. Vo odnos na cenite drzavata treba da intervenira I da postavi granici do kolku moze da ide pokacuvanje na ceni I bogatenje na smetka na parovi sto se borat so ovoj problem. Kako moze ako platite stagnirat a se drugo da poskapuva, od druga strana I lugeto sto se so vaucer ispadja deka pola raboti I'm gi pokriva vaucerot. Zboram ako prethodno se pravat inseminaccii Sam si gi placas terapijata posle niv isti koga ke dojde ivf zamrznuvanje e privatno ne go pokriva vaucer ako treba dopolnitelno da se prima nesto se dokupuva slusam na nekoi clenki I'm se dava I terapija sto ne pokriva fond, druga propratna terapija plus, ama stom sme pojdeni po toj pat I posledni pari I kredit sto treba Samo da se dojde do potomstvo.
Рачунал на интернет на календар за бременост со последен ден од циклус Како и да е, Дај Боже да биде па не е битно кога ќе се роди Женско или машко, името си го имаме
Zdravo devojki...deneska trebase da imam transfer ama mi e odlozen za utre,sabajlevo me kontaktirase embiologot i mi kaza deka ostanuva za utre transfer zatoa sto sakale da pocekaat da se otvorelo embrionceto i bas mi e nejasno a i se voznemiriv nesto da ne ne e vo red...inace so zamrznat embion ke bide transferot
Штом не ти се свиѓа да чекаш по три саати оди во друга клиника кај што има 5 доктори за инвитро и ќе си бидеш на време.Во плодност таше е специјслист зс неплодност и затоа сите со инвитра чекаат кај него и ти чекаш три саати а не оти е презафатен.Не планирам да го бранам јас,моето мислење е позитивно за него туку друга беше поентата на постот
Здраво девојки, Денес ми е 6 ден од циклус, а 5 од примање терапија. Состојбата на ехо е супер, но ендометриумот ми е 9мм. Читајќи искуства од претходно мислам дека е предебел за овој ден од циклус или нема врска? Терапија не примам за ендометриум, едино јадев цвекло и ананас.
Уффф дајбоже!!! ме смири малку...денес еве досега нема ништо. Се слушнав со докторот си продолжувам со истата терапија и се молам на Бога
Ептен ми личи на имплантациско по ова што го кажуваш.Дај Боже да е тоа.Издржи уште некој ден и ќе се радуваш
Утре ќе се отвори и се ќе биде во ред,не се секирај.И мене ми имат кажано на некој од трансферите дека треба да почекаме да се отвори и тоа баш кога требало да биде трансферот, па сме чекале некој саат плус.
Девојки јас само сакам да ви кажам да не губите надеж и дека сте вистински хероини.Јас после години борба,операции,пункции,инвитра во средата го добив мојот јунак Дамјан.Сите работи кои ми помогнаа ги дознав од оваа тема,ви благодарам на сите за поддршката и што несебично споделувавте се што ви помогнало.Господ на сите да ви даде сила за борбите кои следуваат,на секоја позитивна бета се радувам како за сестра а за секоја негативна душа ме боли.Не ја напуштам оваа тема,ќе ви бидам поддршка и понатаму.Претчуствувам ова лето ќе биде исполнето со многу високи бети.
Cestitki, samo radost da vi donese, sto poskoro i na nasa glavaa da dade Gospod, i nie da ja pocuvstvuvame majcinskata ljubov.
Друшки мои, за жал си запишувам уште едно тажно искуство.. Бетата 0.10 на 12 ден од ФЕТ... Одиме понатаму..само не знам со кои сили...треба да почнам да ги собирам...само не знам каде ги има..знае ли некоја..? Убав ден на сите,денес плачам од утре нов ден,нов лист од моево патешествие наречено бебее,НОВА ЈАС... Ве гушкам сите и само напред