@Twins256 Една од најголемите позитивци си тука и верувам среќата ќе ви се насмее. Ќе стегнеш заби, ќе собереш сила и ќе успеете следен пат
Фала ти! Дај боже се да биде во ред и да можам во целост да се израдувам. Не терапијата не ја прекинав воопшто, денес ми кажаа истата терапија да си ја продолжам.
Девојки, денеска заврши моја хистероскопија успешно, можеби постот не е за тука, ама сакам да споделам едно искуство. Ја сум од почеток со дијагноза матка Т shape која е занемарена од страна на докторот , имаме и машки фактор, но се оплудуват клетките и два пати имавме добри, правилни, ембриончиња кои не се имплантирале. Е сега зборот ми е за докторот кој толку е искусен, ми прави две инвитра и ниеднаш не ме праќа на хистероскопија, а сто пати е прашан дали сум за тоа, очигледно сум била со таква матка, ако ништо барем за дијагностичка. Сите други анализи ок, а денеска на зафатот ми е рецесиран септум од 5 мм точно на фундусот од матка и направена ми е корекција. Не викам дека тоа бил проблемот при двете инвитра, ама сите знаеме каде се имплантира ембрион и на кое место почнува со развојот (на фундус). 'Многу му благодарам за сите солзи и измачувања по болници', али вие девојки со вакви маткии НАПРАВЕТЕ ХИСТЕРОСКОПИЈА, ИНСИСТИРАЈТЕ, то е мојот совет. Немора името да му го кажам, се знае ако некој ме следел убаво, тое е моментално мое искуство и толку. Се извинувам за долгиот пост, ама морав да кажам, пукнав!
I kaj mene istoto se sluči. Posle 3 invitra I 1 inseminacija mi beše predložena histeroskopija za odstranuvanje na septum koj od početokot beše zanemaren I ne beše pričina za neuspešnite invitra. Pa doktorot posle seto toa reče ajde da go odstranime septumov, neveruvam deka e toa pričinata ama ajde da vidime. Jas se prefrliv kaj drug doktor koj odma reče septumov se gleda od avion. Napraviv histeroskopija na državno I posle zabremeniv. Nemora da znači deka ete baš toa bil problemot, no kako što si kaža ti insistirajte na histeroskopija posle neuspešni invitra.Isto taka so diagnosticirana teratospermia kaj maž mi ni praveše inseminacija. Ama odpočetokot so maž mi kako izgubeni. Što ke ni kažeše doktorot toa pravevme. Samo što pobrzo da ne otkači. Od premnogu pacienti nemaše vreme da ni se posveti podetalno. Ne go krivam jas ni doktorot, što da pravi. Mora da postigne sekade. No ako nešto vo dušata vi veli deka ne e toa toa, odma barajte drugo čare. Pozdrav devojčinja !
Даа, во право си. Од почеток ништо незнаеш, се слушаш и мислиш така е, али некогаш мораме работите да ги преземем во свои раце. Ја се разбирам и дека се презафатени и заборават, се случуваат пропусти, али моето тело несмее да трпи поради тоа неуспеси. Ние се трошиме и емоционално и финансиски, дури и сами станавме доктори и им предлагаме и покрај сето тоа ништо. Криво ми е поради ваков мал зафат да се прашувам дали поради тоа било, а можеше тоа да се направи и одма, се гледаше се. Тоа е, бидна.. Одиме понатака до целта, чекор поблиску сум,тоа ме радува!
@Twins256 Отворив само за тебе, те мислев цел ден, многу ми е жалл Те гушкам и ти праќам сила да пребродиш и да продолжиш понатаму @Lara3 Честитки и многу среќа за следна бета Праќам кај сите што треба Не пишувам многу, немам и што. После операцијата на миоми чекам со душа да дојде септември и да си го земам малото ескимче Уште сега ме фаќа страв дали ќе биде Дотогаш уште еден, нареден циклус ќе пробам да извадам уште нешто, ако даде господ. Поздрав
Многу ми е жал мила, а колку само верував дека ќе се јавиш со позитивна бета, некако твојата позитивност ја пренесе на сите нас.Ама нема застанување, главата горе, утре е нов ден нова надеж, што е наше ќе си дојде.
Мила Твинс, уште еден предизвик ќе треба до патот на успехот ама ќе успееш, знам дека си го знаеш ова ❤️Дај си време колку и да ти треба и следен пат да стигнеш до посакуваното, и да не е летово, годинава ќе се памти ❤️
Дај боже, верувај и чудото ќе се случи, Ти посакувам да се радуваш и се да биде во ред , ќе те чекаме со најрадосната вест ❤️
Може да споделиш твои информации ? мислам дека @Marie86 точно пиша, мене во март ми рекоа дека 72000 ќе платам за спонтан без никаква терапија, а ако не дојде до трансфер ќе ми врателе 12000 денари и ко за белја празен фоликул, среќа во несреќа кога отидов да платам ми наплатија 36000 , тоа ми беше цена за пункција и два хормони испитани немав ниту стоп инекција ниту анестезија баш би сакала да знам дали е нешто сменето со цениве
Zamrznuvanje embrioni ne e 43000 tuku 24000, I neznam sto drugo imase napisani ama ne se tie cenite sto gi imase napisano. Privatno ivf plativ 1700evra plus terapija plus zamrznuvanje embrioni. Za spontanckilus mi rekoa ako ima punkcija a nema j kl se plakalo pola od sumata t. E okolu 30000den, plus pregled, plus terapija I hormoni. Ako ima jkl togas 61500 pa na den na et uste 12300den.
Честитки од срце , колку убава слика Нека ви биде жив, здрав, среќа да го следи и да си расте во љубов со мама и тато @Twins256 жал ми е. Ќе помине и ова и ќе дојде моментот на долготрајна радост. Задржи си ја убавата мисла
Neznam koga ste ja pravele postapkata , ama i na sajtot stoi 43 000 za zamrznuvanje ... inaku punkcija porano i vo sistina bile okolu 18 do 20 000 ... kako stignale do 31 000 ... grcija za sporedva e 400 evra ...