@Twins256 право да ти кажам жал ми е ,дека ке помине ке помине ,ама празнината во срце стои.Се надевам ке собереш храброст за понатаму.Не знам како си со ваучерите ,дали имаш сеуште?Одмарај малку и пробај пак.
Ма претераа веќе со цените по клиникиве за жал јас одамна ги потрошив ваучерите,две ифв на приватно имав и сеуште неуспешна бременост.Што фајде и од кредити оп нема да успее парите мора да ги враќаме нема да не жалат банките.А секој дополнителен стрес за нас е плус пречка на патот.Аман барем за прво некаа пуштат повеќе ваучери.
Секако драга...ке помине,боли душата,но веќе навикна на болка,така да ке помине и овој пат. Немам веќе замрзнати ембриони,но имам уште 1 ваучер... Но прашањето е како понатаму,кој пат да го фатиме...Ке одам на консултации следнава недела па со Влатко ќе се договориме што и како понатаму... А за храброста...еххх...таа не се троши, со секој неуспех таа станува се поголема и поголема✊✊✊
Мажотми со години е во странство се што печали само за в болница 3 ивф на приватно башка операции барем да се изразуваме за маките на секое поле...ни море...ама буквално само да мислам на здравјето...е тоа е не не жалат ни газди ни по некој лекари
Мила твинс, секоја тука од нас знае како ова неописливо боли.. Ама да не бевме јаки жени борци, немаше ни да се приклучуваме тука и една со друга маките да си ги искажуваме, а пред се да се тешиме После дождот ќе не огрее сонце Колку чуда постојат прочита и самата. Може и такво нешто следно те чека и не чека
Исто и јас море не сум видела со очи од кога,цело време штедиме и даваме по лекари, затоа вече престанав да одам по тие врати,ама ве дружам и читам со срце .
Zenski, prashanje, vi deluvale li chudno inekciite decapeptyl ??? Bolki vo gradi ??? Izostreni mirisi ???
Затоа сестрами вика посветени внимание на себе ке бидеш мајка во денешно време медицината е напред и на 50 год раѓаат дете сака вика многу трпение многу тешко е дури поднарасти сакат да имат здрава мајка и така е а ние пустите од желба за детенце се правиме а на нас забораваме...јас ја пуштив душата плачев и тоа како.....не живеам со свекрва имам среќа ама на секое гледање роди дете ја ке го гледам ми велеше....е сега не ни знае дека уште одам не заслужува...Така да се што е наше ке си дојде само верба...друшки
Здраво девојчиња најхрабри. Не сум може мн активна на темава, но редовно ве читам. Накратко, со машки фактор сме, од септември 2020 година, дијагноза олигоастенотератозоспермија(концентрација 3,7 мил/мл.) Мм пиеше 6 месеци профертил и кондензил по препорака на Мицковски. Во декември правевме контролен спермограм во истата клиника (Њуборн) како и првиот пат и имаше мало подобрување во подвижноста и морфологијата, а концентрацијата минимално подобрена 4,2 мил/мл. Во април правевме инсеминација кај Влатко во Њуборн, неуспешна и во извештајот ни нагласија да се започне со инвитро заради слабата концентрација (подвижноста беше доста подобрена). Е сега ги собравме сите документи и ни фалеше уште еден спермограм, нели од друга клиника како што бара фондот. Денес го правевме во Систина и сакавме да ги пратиме документите во фонд, кога спермограмот драстично подобрен, концентрацијата 26 мил/мл, вкупно 117 мил/мл, брзината овој пат не е сјајна и морфологијата гранична. Советувајте ме што да правам. Во што да верувам, и на што се должи ваков резултат, мн сум збунета. Секако ќе се консултирам со Влатко, но сакам да слушнам и ваше мислење. Заборавив да нагласам, кај мене е се добро, матка, јајници, хормони, проодност. Се извинувам за долгиот пост.
А да направите еден спермограм без апстиненција, да видите каков ќе излезе па ако е лош, мислам мора да биде полош бидејќи нема да биде правилно направен, тој да го испратите за ваучер, а во меѓувреме да си работите природно на случајот
Поднесете си документи за инвитро нема зошто да чекате, а во меѓувреме пробајте си природно, како треба така ќе биде, Господ е голем, со среќа
Оти верувам дека ќе ни бараат инсеминации. А за природно пробување, пробуваме ние секако. Општо мислата ми е на што се должи разликава, ништо не ни пие веќе 3 месеци.
Разликата е од приманата терапија, и самиот доктор на нас ни кажа има шанси поголемо подобрување да има откако ќе се заврши со терапијата отпосле. Дали на подобрениот спермограм ја пишува истата дијагноза? Доколку е истата дијагноза пушти ги двата спермограма за ваучар а секако веќе кога имате подобрен спермограм пуштете се во акција со твојот маж па може да се счучи и природна бременист.
Сепак има дијагноза, пушти ги овие два спермограма за ваучар, нема да прават проблем а инсеминации не треба да пуштате. Ако други феменки имат искуство нека споделат.
Веќе имате една инсрминација така? Пробај така да поднесеш, не те кошта ништо, за да не ти биде џабе се што си собрала сега, јас имав 2 инсеминации,полицистични јајници и лош спермограм иста дијагноза како вас и добив веднаш ваучер. Поднеси не губиш ништо
Zdravo.Ve citam redovno no ne sum nekoja koja saka da de izrazuva cesto Od min pricini.citajkive soznav mn rab Od koi i Jas sama pocnav bidejki kako sto se prestaviv odam kako ednoroden roditel so donor.da si sam ne e lesno pogotovo vo ovie BURI Od emociii Od neuspeh koj BOLI uzasno Od tezina Na postapka i proces Od 48 inekcii primeni koi gi dozvoliv zardi ljubov nareceno BEBE.mojot zivot sveden Na pricipi red i drziza Za zdravjeto Od apstinecija Na lekarstva koi fala bogu dosega ne sum imala potreba do opsezna terapija koja Za zal me dade odgovor.dva folekula koi vo rast se odviija i se svede Na eden uredno golem koj davase nadez NO...PRAZEN Za zal.onemev Od bolka i po pocetok koj vednas donese kraj.Dusata me boli Za primeni 48 inekciii.KADE i KAKO ponatsmu.odluka e da de prodolizi Na priroden modificiran.mn prasanja vo glava.rezimiram i se prasuvam ako dosega se brkaaa da de dobija mn vo ovoj prosec ke de odi na priroden odgovir Od eden folekula Za uspeh.brkanje tajming i ovulacija Dali e vozmozno vo priroden ciklus.tabeti Letrazol??? Umot mi se zede Koga go procitav upatsvoto?KAKO da prodozam ponatamu.Bremeto mi e neprijatel imam 46 god no BEBE e cel I moja hrabrost Za ponatamu.ocekuvam ciklus koi eve i po 5 dena go nema?Koga ke dobijam? Cestitki Za site so pozitiven test I podrska Za site kako mene vo momenot.