Те читав и претходно...поддршка за одлуката да си во процес како еднороден родител...не е ништо страшно,од самиот почеток си во грч и колку што гледам најмногу те плашеше терапијата...не се разочарувај,ете вадиш фоликули ако сега не било ќе биде следен пат,па и на природен циклус еве другарка си роди на 41 година,месец за месец по 1 јк и вадеа и оплодуваа,за се има решение...само верба и барем малку да се опуштиш и да не се плашиш,затоа што не си сама не има многу кои што сме/го поминуваме истото.Пробај некои суплементи за подобрување на ј.к,дхеа ти имаат ли спомнато докторите?!
Blagodaram.Jas pijam Impril.toa dovolno Za se.proteinska hrana preporaka.vo steda nedela konsultacii sto ponatamu.sakam Za Pierp metoda Za podmladuvanje Na jajnici da ja razgovaram ili ako ima sto uste
Pa ne e bas dovolen Impril Samo za podobrruvanje na kvalitet na Jk se zima I DHEA mikronizirana kako sto napomna clenka @KonstantinaM Q10, nekoi korist I Ovunorum L-Arginin, antioksidansi vit D , vit E, vit C, zink magnesium plus zdrava ishrana uramnotezena, I sea za inekcii site nie imame primano ovde koj poveke koj pomalku zavisi kako na koja I kazal doktor, koj peed ivf bil na inseminaccii Ili pak na priroden modificiran I clomifen I letrazol, I sto uste ne medjutoa sto se mora ne e tesko I se se izdrzuva.
Астенотератозооспермија со 4мил., мал број подвижни имавме, тоа кога поднесовме ваучер, а во меѓувреме маж ми престана со пушење, земаше спирулина,вит.Ц,Бкомплекс,Селен,Цинк, мед, здрава храна, и без топлење на тестисите, раширени нозе и млаки бањи, за 3 месеци 30мил. И 60% подвижни, се подобри се но ние одевме на инвитро и успеавме
Здраво лавици, некој да ми помогне со резултативе за мурации од трансфузиологија? Уште еден резултат добив дека нема детекција на ANA мутација. Инаку месецов ќе пробаме трансфер на замрзнати, денес почнав естрофем 3х2, д1000, и веќе два месеца пијам фемибион и овунорм, на 11 ден преглед па ќе видиме како понатака. Витамин Д испитав, искочи 40. Хормоните од минатиот месец добри беа освен ЛХ малку над граница и ФСХ до граница, инсулин добар 5.54. Со позитивна мисла од денес
Мила, ние сме со иста дијагноза и добивме ваучер без инсеминации. Само јас имам и операција на миоми во 2019. И кај нас чудно беше што ни одобрија ваучер со два спермограми од иста клиника, веројатно утнале (на наша среќа). Пријателка моја исто доби ваучер со дијагноза астено.., без инсеминации. Праќај документи и не се мисли, зависи и која комисија ќе ти падне и како ќе им е денот.
Jas si prasav mene dr mi rece ovde vo impril imas se si pijam d zosto e nisko c e sekojdnevie ponekogas magnezium i taka natamu.licno smetam deka kvalitet a jk zavisi Od licni to zdravje nase dodeka faktor starost e presuden Za kvalitetot Na jk
Бараше совет...споделивме наши искуства и мислења,а секако секој сам си одлучува.Штом се нуди дхеа,подмладување на јајници,Q10...најверојатно се покажало како ефективно и не секогаш старосната граница е пресудна за квалитетот...има и многу млади со слаби резерви и квалитет и секако користат некои од овие начини за подобрување.
Гушкам, гушкам најсилно! Многу ме натажи. Истото го направив и јас по мојата биохемиска, се изнаплакав дента, а потоа реков дека едноставно тогаш не му било времето. Кога ќе дојде денот, ќе биде она вистинското! Главата горе и со единствена мисла дека сигурно ќе бидеме мајки, сега или малку понатаму.
Zdravo devojčinja. Ova e link i kontakt od eden čovek koj leči so trevki. Isto taka ke vi kaže I što da jadete. Se vika Naume Petkoski. Možebi ste slušnale,možebi ste go probale I ova, no sepak eve informacii za tie što neznaat. Jas I maž mi pievme od negovite čaevi 8 meseci potoa zabremeniv. Isto taka bevme I na konsultacija kaj nego. Pak ke rečam nemora da znači deka toa ni pomogna, ama na kraj kraeva koj pak da znae..na site vi držam srekja ! http://www.alternativnamedicina.com.mk/index.php/en/contact-us
Eve vi isto broj od eden Doktor koj što I pomogna na edna moja prijatelka da zabremeni pred nekoe vreme. Se vika Risto, I e od Kičevo 070-223-456..
Zdravo devojcinja, Denes mi e 7 den od stimulacija so Bemfola i Decapeptyl, pred 2 dena imav kontrola ,18 folikuli se trgnati, posle eho popladne imav bolki kako za dobivanje.Vcera nemav nikakvi bolki ni deneska ama koga stanav deneska vidov deka imam mnoguu bel iscedok kako za vo ovulacija,se plasam da ne prsnale folikulite ili toa e normalno? Ince ima vreme za punkcija do krajot na slednata nedela
Tie bolki sto gi Imas se od stimulacii stom trgnale 18 folikuli a Imas uste nedela dena do punkcija moze I ke Imas nekoja blaga hiperstimulacija no nisto strasno, vo odnos na iscedokot go imav I jas I mislev gotovo se sluci ovulacija pred punkcija no ne bilo taka od pricina sto pokraj stimulacija se prima I za supresija za da folikulite zaedno rastat I sozrevat do punkcija taka da ne se plasi si sledat oni na eho sad da znaat do koga ke primas stoi koga da bide stop inekcija pa punkcija.
Moze I pomognale ako toa sto e za zeni sodrzi virak( biserok) macina treva gi regulira hormonite I ja cisti matka od bakterii I fibroidi doveduva do balans, normalno toa da e pravilno dozirano samite da kupime caevi pa da dozirame koj znae kako ke izdozirame jas imam koristeno femisan A kapki na baza na virak se I od isti sum zadovolna od niv hormonite mi gi doveduva vo normal brisevi cisti, a drugarka moja posle pienje na femisan A vo period na pauza zabremeni taka da si imat prirodni lekovi benefit no so pravilno doziranje
Fala ti mila mnogu,mi olesni ❤️, jas ko za baksuz sekogas ke mi izleze nesto za vikend ,osobenovo nedela,2 pati po red vo nedela mu pisvam na doktorot sega sram mi bese pak da go prasam da ne mu smetam.