Немој воопшто да се грижиш за ова, декапептилот ги држи хормоните под контрола за да не се случи овулација предвреме. Затоа после се прима стоп инјекција, за да се отпочне овулацијата тогаш кога докторот ќе процени дека фоликулите доволно пораснале кога ќе те следи на ехо. Ќе ти ја темпираат стоп инјекцијата за да ги приберат јајце клетките. Е сега за болки, со првата пункција доста потешко ми беше, имав повеќе фоликули, штом имаш и ти повеќе нормално е. Исто имав исцедок и како ми тежеа јајниците, пошто замисли тоа мало органче сега е може двојно зголемено дека многу фоликули созреваат одеднаш. Со среќа
Како што растат и созреваат фоликулите така расте и естрадиолот и затоа се јавува таков исцедок. И јас го имав немој да се грижиш. Декапептилот нема да дозволи да прснат. Со лесно!
Здраво екипа, Која од лабораториите најбрзо праќа резултати за хормони (fsh, lh, пролактин, тироидна)? Ако е истиот ден, колку време/часа им треба за обработка отприлика? Фала,
Оф душичке, мила наша Twins 256 а баш те барав да не израдуваш....ајде нареден пат ќе блесне твоето сонце! Те гушкам срцка!
Здраво девојки имам прашање после позитивна бета ,димерите ми беа 3500 ми препишаа фраксипарин сабајле и навечер,дали има место за паника или ќе се намали некако бројкава е висока,се боцкам веќе 7дена дали ова ќе продолжи,исто ако некоја има искуство со инекции пролутекс и кринон гел до кога треба да се користат.Позд до сите убава вечер.
Кога ги испитавте димерите? Веднаш после позитивна бета ли? На мене ништо не ми спомнаа за испитување на димери, по позитивна бета само ми закажаа подоцна за една недела да одам на ултразвук.
Да истиот ден со истото земање на крв на 14. 15 ден од трансферот исто по една недела ми закажаа за ехо ама не знам дали и димери ќе мора пак
Dimeri ti Sama na svoja raka si ispita Ili ti kaza transfuziolog da ispitas posle pozitivna beta Ili ginekolog.
Не сама, докторот и ембриологот ми кажаа откако направив домашен тест да одам да направам бета кај нив и димери и од дента ми дадоа и терапија ама не знам што понатака затоа прашав дали некоја има искуство
Pa treba da zakazes na transfuziolog I da se posovetuvas za ponatamu jas sum so mutacii I od transfuziolog imam terapija metilirana folna b12 I B6 skoro cela godina otkako otidov kleksan 15 dena peed transfer I aspirin na sekoj 2 den taa terapija ja prifati I ivf specijalist I sea posle pozitivna beta ke idam prvo na eho posle ke ispituvam dimeri ke se konsultirram na kolku vreme treba, za sega odpozitivniot test nemam ispitano dimeri zasto pred toa veke sum so terapija.
Значи и пред инвитро се зема терапија со клексани не знаев се надевам нема да е некој проблем кај мене и дека се ќе биде ок фала ти