Pa jas sum so mutacii I treba I pred ivf a koj nema mutacii Ili pak neznae deka ima mutacii obicno ako mu se zgolemat dimeri mu davat, Sekako ke otides do transfuziolog za konsultacii pa I za izvestaj pobaraj si da napravis analiza za trombofilija cisto da si znaes ako Imas mutacii da si koristis namesto obicna folna metirana I da ti odredi doza na kleksan Ili fraksiparin I po potreba I aspirin.Jas so mutacii treba cela bremenost do kraj I posle poroduvanje da primam eden mesec valjda Ili mesec ipol.
Да јас по 2 пати на ден се боцкам со клексани 15 дена пред трансфер после испитана бета задолжителна консултација со др јани!со мутации сум и јас ...среќно на вас
Zencinja od fondot mi pobaraa dago namalam prolaktinot ama pismoto nemie stasano eve dva dena pijam dostineks utre odam dago proveram ama samo neznam dali samo rezultatot treba dago odnesam vo fondot ili treba i pismoto so treba da stasa
И јас мислам да го почекаш писмото, таму треба да има известување па заедно ќе ги пратиш. Овој пат мора да ти биде во граница Пролактинот. Поздрав
И мене исто,плус една инсиминација ми побараа,ж јас само една пратив пред месец и пол,се јавив на телефон прашав ми рекоа за пролактинот и инсеминсцијата и одма истиот ден го пратив пролактинот,а за инсиминација пишав како молба да ми дозволуват поради овие овие причинии... мене уште ни првото ни второто писмо не ми стигна веке 7 недели,значи ни тоа што ми побараа инсиминација и пролактин,случајно се јавив и ми кажаа на тел. Јас сепак сум почнала со постапката се стимулирам ке направам на приватно ама ажби сакала да го имам ако не дај боже не биде успешно да го имам за понатаму.
Devojki akde edna mala pomosh...napraviv transfer i mi dadoa terapija prolutex po 2 dnevno i choriomon na sekoi 3 dena do test za bremenost e sega prasanjeto mi e dali nekoj imal vakva terapija zatoa sto slusnav inekciite choriomon koga se primaat pokazuva hemiska bremenost pa sega sum cela vo prasalnici...inace i lani janimavbistata terapija samo prolutex primav po edna dnevno i mi pokaza biohemiska bremenost izvinete da dolgiot post
Девојки, едно прашање, дали ви се случило да ве побараат за Кариотип да ве боцкаат поновно бидејќи крвта не растела. Викаат тоа не значи ништо, меѓутоа мора повторно, едноставно некогаш се случува вака. Многу се исплашив. Мислење?
Ako si homozigot, ispitaj si d-dimeri, ne cekaj da ti kazat. Moj sovet Jas ja primam istata terapija, metilirana, b cimplex i b12 i aspirin, bez prestan 2 godini, pa koga i da ispitam d-dimeri okolu 500 mi se. Taka da ubavo e da ispitas
Мила јас имам за првото инвитро примано терапија хориомон на секој три дена до трансфер. Некои домашните тестови може да детектираат до 50mIU/ml , па најубаво кога ќе треба, ќе си направиш бета преку крв, а потоа ќе си ја повториш по два дена за да бидеш сигурна во резултатот.
Јас имав таква терапија после трансфер,на 12ти ден и 13ти ден правев тест (sure check) и имаше две убави црти,на 14ти ден проверка преку крв и имаше висока бета. Најдобро не прави дома тест,директ преку крв. Среќно. П.С.Ремедика си?
Не се плаши можно е да неможеле да ги одделат сите хромозоми или нешто такво но штом повторно те боцнат ќе средат веројарно
Јас прашав дали е се во ред, та се насмееа од таму и рече ништо немора да значи ова, не се секирај. Колку само стрес ми даде, не сум паметна више. Дај Боже да нема ништо, уште тоа ми фали..
Na mthfr I Mtrr sum heterozigot a homozigot na pai gen, maz mi bese sega namesto mene posto jas lezev do beta I Jani mu dal izvestaj za kleksani I ne mu rekol za ispituvanje nisto a jas prasav lazarevski mi kaza rano e uste da pomine eho za srceva akcija, I sea sum na aspirin na 2 den kleksan po 1 od 0.4 impril metilirana so b12 magnesium vit D I vit C