Од фондод за здраство ќе си земеш документи и таму ти пишува што се треба да поднесеш. Да треба и извештајот од претходниот трансфер, извештајот од негативна бета, хистероскопијата исто така си ја поднеси. Треба 2 спермограма, но треба да се од две различни клиники. Немап спомнато инсеминации? Доколку сте со дијагноза на спермограмот тогаш не ви бараат инсеминации. Поздрав
За првиот ваучер ги поднесов извештаите за инсиминациите, сега поднесувам за втор ваучер. Извештај за негативна бета - резултатот од Авицена за бета се надевам ???
Ајде со лесно и на тебе до бета... Инаку немам некои симптоми сега, првите два дена имав кркорење на црева и гасови, шестиот и седмиот ден имав малку на бришење кафеавкаст исцедок, од тогаш повеќе мирувам, сега за сега немам нешто друго приметливо...гледам да не мислам на тоа и да не ги бројам деновите, иако овие две недели мислам дека се најтешкиот дел од цела постапка
Јас поднесов 1 нов спермограм, не ми побараа дополнителен, освен што ми побараа извештај од претходното инвитро и им испратив негативна бета, извештај од трансфер и извештај од пункција. Сега чекам одговор од нив.
Веривај мила, ако чекањето е тешко тогаш негативната бета е уште потешка! Затоа пробај максимално да се отпуштиш, не барај симптоми само уживај во заслужениот одмор... И моја препорака, не прави предвреме домашни тестови, оди дирекно на бета или најрано направи го тестот последниот ден пред да испиташ бета, верувај доколку го направиш порано ќе бидеш целата во искушение и под стрес, на крај пак мораш да чекаш бета. Со среќа и да не израдуваш
Dali nekoj moze dami kaze prethodniot.mesec mi dojdoja na 13 ovaj mesec ima use edna nedela do menstruacija imam kafeavi fleki dali moze dae implementacija ?
1 нов спермограм, извештајот од трансфер не сум го дала(не ми ни побараа)...а за хистеро незнам... (јас за втор немав направено хистеро)
Мене муабетов за прогестерон не ми е јасен. Колку треба да биде? Првиот трансвер што го имав ден пред трансвер беше 0.387 а пред вториов 15.97. И двата се со замрзнати ембриони и за двата резултати ми рекоа се ок.
Јас за третиот ваучер поднесов без извештај за негативна бета, затоа што имав позитивна. Ми одобрија ваучер, секако на ехото што го даваш се гледа дека нема ништо во матката. Го приложив извештајот од трансферот последен.
Ако добро сум сватила на првите 2 3 дена од циклус да е под 1 а по овулација над 6 или 7 -што би значело пред трансфер што повисок (помалку прогестеронска терапија следува)
Јас ги одесов моите имам една другарка што работи таму му ги проверија документите и ми побараа дополнително извештај од првото инвитро што е направено а сите други документи исти како за првиот пат.
Незнам за замрзнати, но имам читано дека 12 сати пред стоп инекцијата треба да биде под 1, во спротивно трансферот треба да биде откажан ради презреан ендометриум.
Neznam sto e so progesteronov , mene dosega ne mi merele progesteron i koga go prashav doktorot mi kaza deka se meri samo kaj zamrznati embrioni ... a sega infovo deka treba da e pod 1 pred stop inekcija ne mi e jasen , kako ke e prezrean endometriumot ??? koga otkako ke dobiesh stop inekcija ti gi vadat se oploduaat pa po 3 ili 5 dena ti gi vrakaat ako togash bil prezrean endmetriumot , togash po 5 den otishool ... aj site prashajte po doktorite koga se meri progesteron ... pa da imame informacii koj sto misli ... zoshto kako sme kaj razlichni doktori mozi da soberime mislenja .... vaka na site ni e haos vo glavata ...
Јас имам искуство со висок прогестерон.Всушност кај мене бил секогаш висок и тоа било главната причина за незабременување.За ова имам пишувано веќе неколку пати, но ете пак ќе напишам на кратко.Проблемот со висок прогестерон е исклучително ретка состојба и може да се јави во одреден период кај една жена и после да се стабилизира, што не беше случај кај мене.Ова не значи дека нема случаии на жени кои забремениле природно или по пат на ивф и со висок прогестерон но шансите за тоа се значително намалени.Ова ќе ви го каже било кој доктор.Сум истражувала и сум се консултирала со многу доктори на оваа тема.И пак ќе кажам ова е ретка состојба и затоа не секогаш по правило и кај сите се проверува прогестерон пред овулација.Кога зборам за висок прогестерон мислам на прогестерон над 2 или 3 во првиот дел од циклусот,додека после овулација прогестеронот треба да расте за да може да ја подржи можната бременост.Пак ќе речам не се преоптеретувајте се ова затоа што ретко се случува.Во случај како мојот се оди на контролиран циклус,односно се ставаат јајниците во мирување со применана лекови за супресија како декапептил или триптофем.Јас имав успешен трансфер откако го средив прогестеронот.
Подолу го напишав моето искуство, но ве молам гледајте на него како исклучок, затоа што како што ми кажа и докторот, сепак се работи за ретка состојба и многу ретко се случува.Дури и еден циклус да имате висок прогестерон, не значи дека следниот нема да ви се среди.За да знаете дали навистина имате проблем со прогестеронот, проверете го на 2 или 3 ден од циклус.Тогаш кога е висок се одложува трансферот,па се чека следен циклус.Доколку и понатаму е висок се оди на контролиран циклус.
Devojki, vo pap testot mi izleze inflamacija, i kletocni promeni, i mi rece doktorot da napravam hpv tipizacija. Mi rece 80% nemas virus ama mora da se potvrdi vo tipizacija. Lani koga napraviv pap, imav kletocni promeni, doktorkata mi napravi o kolposkopija i pap i mi rece ureden e, nema potrebaza dopolnitelno analizi. Mnogu sum isplasena. Kolku se sansite za hpv ako ima samo kletocni promeni( bez cin ili nesto slicno)??? (Vi pisuvam i ovde zasto poveke ste aktivni, ve molam spodelete iskustvo)