Доколку имаш цин мислам дека цин ќе беше заокружен, а кај тебе има само инфламација. Како и да е не е ништо страшно, направи типизација и какви и да се резултатите не е страшно. Земи алое, обрни внимание на исхрана и се ќе си биде во ред.
Девојки, кога бараат од Фонд дополнитен спермограм од државна клиника, дали баш мора од тука или така само е напишано, бидејќи термини нема, а да не чекам долго имам еден тазе спермограм од март, ама од приватна. Прашањето ми е глупо, али можеби некој успеал и вака Втор пат ми бараат дополнително, се нема крај. Некој со олиготератозоспермиа и 3% нормална морфологија добил одма ваучер или мора инсеминација?
Понизок од 1 пред пункција да биде, ако е над 1 тогаш е зрел и нема да одговара неговата зрелост со трансферот на јајце клетката и се ќе биде џабе. Значи прогестеронот и јајце клетката треба да се на иста зрелост за да се спојат како што треба. Прво мерат прогестерон пред пункција и ден пред трансфер. Ако е одложен трансферот, следниот циклус мерат на ден пред овулација, и треба да е под 1, а по овулација мерат да видат дали се покачил, ако да се дава терапија за 3 или 5 дена и се прави трансферот. Народски кажано треба да се поклопат коцките за се да биде ко што треба
Не прави трансфер со тој коефициент, веќе е над 1 значи зрее, мене ми беше ист и ме вратија назад па следниот месец правевме.
Три ваучера ги добив со таа дијагноза без инсеминации. Но секој пат праќав 2 различни спермограма од две различни приватни клиники како и извештај од специјалист уролог што сме оделе. Поздрав
Дали некој примал декапептил депо и од него имал продолжен циклус. Инекцијата ја примив пред 13 дена, потоа добив и еве веќе е 10 ден од циклус јас сеуште имам кафеав исцедок. Утре сум на контрола, ама дали имал некој вакво искуство?
Колку ти беше? Вечер треба да примам хцг, денес ми е 1.24 прогестеронот, докторите советуваат трансфер, незнам што да одлучам.
Prasaj go doktorot najotvoreno. Jas ja utnav so progesteronot minatiot transfer od sto mi bese nezgodno da go prasuvam doktorot, maz mi mi vikase ne se pravi doktor ti i zavrsiv so biohemiska. Moja preporaka razgovaraj najotvoreno vednas
Super terapija imas, samo jas na tvoe mesto bi proverila, ne ostavam jas rizici, da ne te panicam, najmalku mi e toa poentata
Првиот пат со дијагноза олигоастенотератозооспермиа и нормална морфологија од 3% ми побараа инсеминација, пробав да направам инсеминација, влегов во процес и кога дојде денот не беше материјалот убав и неможевме да направиме, добивме документ дека не сме за инсеминација и го пративме, ни одобрија ваучер. Сега за втор ваучер ми рекоа да испратам еден спермограм, пратив, тој уште полош од првиот и тие бараат уште еден. Значи крај се нема, барем наеднаш нека кажаат се, а не два пати дополнитени документи.
И ние со оваа дијагноза и со оваа морфологија пративме два спермограма од две приватни установи и две неуспешни инсеминации. Не ни бараа дополнително макар сметам дека и ова не треба со таа дијагноза. Ама не се знае што ќе им текне. Да знам и јас треба да поднесам за втор ваучер за некој месец. Си среќа!
И јас сме И јас сметам дека со оваа морфологија не треба, али више ништо не е сигурно. Времето си оди, а тие очигледно си имаат и време и живци, никому не му е гајле.
Баш ми е жал не се разочарувај и не губи надеж, следниот пат сигурно ќе успееш Многу добро од страна на докторот што ти рекол утре да се видете и да разговарате, моето искуство со докторите за претходбите две негативни бети, беше само едно жал ми е и здравје после 6 месеци пак да сме пробале. Поздрав