Јас имав цин и си пишува цин а хпв имам веќе од 2014 навака на сите папови ми пишува секогаш рачно допишано хпв а типизација правев пред 2-3 год несктивно ми беше, не се секирај и да е со витамини и исхрана можеш да го држиш под контрола и нормално почести папови. Поздрав
A koga beshe 1,3 pred punkcija ili pred transfer ??? Nishto se iznervirav so ova progesteronot u pm ... nikogash ne mi spomnale nit izmerile pred punkcija ili transfer .... ima sega da insistiram pa so saka neka bidi ... barem raat psihata da mi e ...
Да и уште рече јас се осекам виновен дека и овој пат не успеавме!Се прашувам што не е во ред што испитувања да направам септум отстранет мислеше он е пречка октомври имав позитивен тест а сега уште поголем шок!Што да испитам веќе памет немам имам 36 год.и само уште 1 ембрион за надеж!
Пред пункција мила моја ми беше 1.3, направивме пункција и докторот ми рече дека со таков прогестерон нема трансфер, одложивме и следниот месец на природен циклус го меревме после овулација не пред како што е пред пункција и беше 2.4 и докторот рече супер, 5 дена терапија па трансфер
Но гледам ти си мерела во понеделник, а пункција во петок си имала. Јас мерев денес (вторник) а пункција ќе имам во четврток, претпоставувам и тоа има врска. По она јас што знам да не доаѓа до забуни прогестерон 12 сати пред стоп инекција.
Јас имав трансфер на 5дневна бластоциста и ми поместија за сабота, може има и тоа врска. Што и да одлучиш нека е со среќа и успех ❤️❤️❤️
Zencinja znam deka vi dosagjam ama nemi e jasno so da pisam na pismoto samo adresa ili i za soe nameneto za in vitro postamka mene mie dane mi zaluta pismoto a orginalot go prakjam
А зошто допината не ја однесете во Фондот за здраство во вашиот град и они сами ќе си го пратат писмото по службена пошта, на исти начин како првиот пат што си пратила. Нека пишат членки што се праќале дипуна дали сами го препраќаат писмото по пошта или го носат во фондот? Поздрав
Девојки здраво, ве молам за мислење, многу ќе ми значи ако споделите ваше искуство. Се работи за следново: Естрадиол на 5ти ден од циклус: 106. Ми се чини како многу висока вредност. Дали има начин да се намали? Фсх 14. Последниве 7-8 месеци (а може и повеќе, не сум одела на прегледи претходно) се мачам со цисти, скоро секој месец. Дали причината за цистиве е високиот естрадиол? Постои некое решение да се намали естрадиолот?
Katastrofa duso, sami ako ne naucime, tesko deka doktorive se zamaraat. Biznis jak e ova, samo so gospod napred
Duso zal mi e, ovie negativni beti mnogu me razocaruvat i mene, no imas uste eden embrion ajdee ke bide sleden pat, koja po red ti bese ova ?
Сега гледав во моите резултати. Имам јас доста пати правено разно разни проверки. Видов дека еден циклус е2 на 2 ден од циклус ми е бил 37, а на 5ти ден истиот циллус ми се качил на 98. Баш тој месец ми се имаше појавено циста. Фсх не ми е бил толку висок, т.е тој месец на 5 ти ден ми е бил 10.4 ( а на 2 ден 6.. Ова чисто да видиш како растеле кај мене. Немам сознание дека е2 може некако да се намали. Но веројатно знаеш дека е2 може да се држи низок со примање на антагонисти. И контрацепција месец претходно.