Мене ми е секогаш на 2/3 ден од 20 до 40, освен еднаш 110, но немав цисти, незнам зошто беше висок. На 5 ден никогаш не сум мерела. Незнам колку делува, но мој совет ти е, јади помалку месо, примај витамини и биди физички активна (аеробик, трчање итн). Мислам дека ќе ти се намали.
Кога човек најмногу очекува тогаш удар добива голем...Ке се издигнам зошто господ најтешкиот пат го дава за нај јаките жени
Девојчиња, нешто да прашам. Доколку поднесам сега документи за ваучер, и доколку ми бараат да дополнам нешто(мислам дека инсеминација ќе ми бараат), колку време имам за да доставам? Поголемиот дел од документите истекуваат во септември.
Мила, главата горе...борбата продолжува! Биди силна, среќата ги прати храбрите.Мора да успееш! Следниот пат ќе биде
ako si pod 35 godini i nema nekoj konkreten problem ke ti pobaraat insiminacii 4 , ako si nad 35 samo 2 ... dzabe ke podnesish , dokumentite imaat rok 6 meseci ... a insiminacii ne praat ciklus za ciklus , tuku preku eden ... taka da probajsi insiminacii ... znam malku glupavo e ... gubish vreme a ne dek aima nekoj uspeh so insiminaciite ... ama sekogash ima iskluchok i ima mn primeri so insiminacii sto zavrshile rabota ))) good luck
Па на првата инсеминација ни наведоа во извештајот доколку е неуспешна да се продолжи со инвитро заради слабата концентрација на спермограмот и сега кога направивме втор спермограм за во фонд концентрацијата е многу подобрена. Затоа прашувам, доколку ми побараат уште една до кога можам да дополнам документација и дали во септември истекуваат документите.
ако ти истекуваат во септември , нив ке им треба 1 месец мин за да ти одговорат , тоа е веке јули , ако напрајш август , па одма да допотполниш ... има шанси
Според твоите резултати, има голема разлика од трет до петти ден. Ќе морам повторно да проверам на трет.
A zasto go proveruvas na 5 den taka TI barat obicno ginekolozi barat 2-3 den od ciklus da se proverat hormoni I spored toa se rakovodat
Проверив на 5ти бидејќи не можев на 3, за жал. Проверката ја направив само за мене, не ми побара д-р. Но, и тие кажуваат дека може од 2-5 ден.
Kazuvat ama ne kazuvat se ne se panic peed vreme sleden ciklus proveri Ili na 2 Ili 3 den togas e najmerodavno za hormoni 5 den e da receme malku docna zasto nekoi zeni Imat porano ovulacija ne e bas skolski na 14 den i pocnuva da rasne estradiolot oti pocnuva da se formira I vodecki folikul.Jas vo postapkava doznav oti ne li sledime non stop te eho te hormoni deka ovulacija mi e porano od 14 den I ne mi e isti ako ovuliram od leviot mi e kaj 10 den ako od densniot 12. Taka da sleden ciklus proveri si na 2-3 den I ke znaes sostojbata pa togas na doktor za konsultacii sto da se pravi, ponekogas I ete stresovi za dzabe si imame za FSH probaj so suvi smokvi vo maslinovo kaj mene primetiv deka za eden mesec od 6 se namali na 5 e sea ako ti e 14 konzumiraj nekolku meseca I ke namalis imase I drugi clenki koi spodeluva pozitivno iskustvo so smokvite.
И јас имам позитивно искуство со смоквите во маслиново. Фсх од 12 на 8 ми падна. Постојано си правам и ди јадам, особено зимно време.
Дали случајно знаете како да дојдам до докторката Елена? Термини за жива глава нема, ни кај Јани, ни кај неа. А хитно ми е
Devojki jas samo sakam da vi kazam da ne gubite nadez i deka ste vistinski heroini.Jas posle 11 godini borba,so eden jajnik,7 invitra,2 histeroskopi,3 abortusi i so tezok maski sterilitet(oligoasthenoteratozoospermia)Uspeavvv i stanav majka na edno prekrasno bebe.Ve Molam ne gubete nadez i ne se otkazuvajte.
Оди без упат. Ќе почекаш сите за завршат и ќе те прими. Најдобро да отидеш кога е втора смена, па околу 7-7:30ч појди. Имаат распоред закачено на вратата и според тоа, ќе видиш кога е на работа.