Женски, дојдов во Њу борн, за спермограм на сопругот и конслутација за мене, но не видов дека инфективнот скрининг поминал, а кога се јавив да закажам никој не ми спомена такво нешто. Сега некаде во Ск може да закажам без инфективниот да направи денес спермограм?
За спермограм сегде бараат инфективен скрининг. Одете во амбулантата Железничар 350 ден е скринингот и за 2 саати се готови резултатите
Nie vo Sistina bez skrining pravevme ama treba da zakazes termin nemoze bas da otides I da kazes Sakam sega, obicno terminite se sabajle do kraj 9 a datum ke vi kazat.
Здраво девојки, да прашам освен на Хистологија на Клиника, на кое друго место(со упат) може да се направи спермограм. На Хистологија нема термини моментално.
Во понеделник е во амбуланта. Подобро оди во среда, во канцеларија е тогаш и нема да чекаш редица пациенти туку ќе замолиш да го прашаат да те прими на консултација.
Здраво на сите, решив да се обратам овде по прв пат откако животот денес ми зададе тежок удар - негативна бета на прво инвитро. Вредност под 3, веројатно ниту дошло до имплантација а вративме 2 осумклеточни ембриони на 3 ден. Иако скршена морам да мислам и што понатаму. Бев со краток протокол , единствен проблем се непроодни канали, едниот изваден на лапароскопија, циклус редовен на 28 дена, одличен спермограм и хормони, а години 30. Многу прашања имам, за почеток какви испитувања да направиме со сопругот? Дали има шанси за успешно инвитро со замрзнати ембриони и кога е најдобро да се направи трансфер ? 2 ембриони замрзнавме. Ве молам секој ваш совет многу ќе ми значи. Извинете на долгиот пост.
Samo sto go pominav tvojot slucaj, i jas imam neproodni kanali samo, 2 zamrznavme 1 vrativme i neuspesno, sledniot mesec se spremam za transfer, ne mi kaza da napravam nikakvi ispituvanja samo ke probame pak normalno samo kariotip da napravite ako sakate nie ne napravivme ke prodolzime da vratime eden po eden i zdravje sto ke bide toa, i jas bev so kratok protokol ispitivanje se vo red i na kraj udar na glava toa e sreka sledniot pat.
Јас сум со иста дијагноза како тебе, исто години, само мене двата канали ми се затворени. Статистички дури и шансите со замрзнати се поголеми. Пред следен трансфер испитај генетски мутации, имунолошки, тироидна, вит д, на ден на трансфер прогестерон, хистероскопија евентуално, брис од ендометриум, битно е и тој канал што е во тебе ако е отворен да не е хидросалпинкс бидејќи собирал токсична течност која ги убивала ембрионите и следниот пат ќе биде успешно. Летово оди на одмор, оди Белград на сплав и таман после од септември почни со подготовки. И јас исто бев со краток протокол, чекам сеуште да видам како ќе ми се развиваат ембрионите. Не гледам потреба од кариотип кога веќе се оди со замрзнати.
И јас сум исто само што двата се затворени кај мене и се друго навидум е добро, сменив доктор после 2 неуспешни трансфери, и овој доктор одма штом отидов ми предложи биопсија од ендометриум и испадна дека имам бактерии, па сега антибиотик, а следно ќе видиме што ќе испитаме. Другиот канал ти е без течност?
Не го затворија, но ми кажа докторот дека нема да прави проблем. А едниот мораше да се вади заради салпингс. Ќе правиме испитувања , се што е потребно. Дали е болна биопсија на ендометриум?
Девојки драги мојата бета денес е позитивна, многу сум збунета и уште не знам каде сум Треба да ја повторам за некој ден за да проверам дали правилно се дуплира Во меѓувреме продолжувам со иста терапија
Можеш на ГАК (ние сме правеле без термин) и во поликлиника Букурешт(ама во Букурешт мтеријал од дома да си носиш,таму нема каде да се даде) Еве број од ГАК на одделение на 3 спрат кај што се прават спремограми,ивф и инсеминации,се надевам дека некој ќе се јави,прашај,тие најсигурно ќе ти кажат. 02/3 147-458
Браво ма Петра...е баш се израдував...❤️❤️❤️ Колку позитивна е и на кој ден ја направи? Провери пак за 2,3 дена,ќе се дуплира сигурно. Со среќа✊
Фала ти мила, баш ќе гледам да се јавам, само кажи ми дали сепак ќе треба некаков упат или само инфективен скрининг?