И јас ја поминав истата процедура. Која терапија ти ја даде и колку долго ќе ја пиеш? Мене ми се погоди баш тогаш да се разболи, па со резултатите одев на клиника и таму добив терапија.
Еве убава вест во дождлив ден бериќетен....честитки од срце дај боже се да биде во ред до крај радувај се!уште еднаш честитки
Извинете што ви упаѓам во муабет, но само да ти кажам дека и за ГАК треба упат со термин. Мм пред месец дена зема упат за следната недела.
Мислам дека упат ке ти треба,не сум сигурна,одамна правевме таму..сепак прашај директно,затоа ти го пратив бројчето,за сигурно да ти кажат.
Е може....ние кога одевме ,така без теемин беше,ама ова пред 3 години...сега може смениле нешто,или пак одсекогаш било така,не знам,може ние без термин пошто јас бев нивни паациент,4 иуи и 1 ивф таму правев...
@Sienna_MK со упат на гак прават (да носи и скрининг за хепатит треба) Е сега немора пример ако во 10 е термонот може и порано не прават проблем ... @kara.petra честитки мила,гали го мешкоо ќе си се дуплира ко што треба само позитовни мисли...
Дечки, Имал некој искуство со стрептокока во вагина пред инвитро? Како може тоа да влијае на постапката, претпоставувам ќе ми ја одложи :/ Прв пат ми се појавува, читам дека е прилично честа, ама ме фати огромна паника Фала!!
Ми даде зинат по две од 500 мг 7 дена И мохирал 400 мг по едно исто 7 дена Многу јаки антибиотици се спремам за кандида сега
Не е воопшто болно ептен малку се осеќа, долг катетар се става и е многу тенок и со шриц влече ја вшмукува матката и парче излегува и течност
Сега баш отворив за термин за ГАК и Букурешт...нема ни за лек...до јули нема..Јас навистина не знам зашто вака прават...за обичен спермограм се работи...не дај Боже за нешто по сериозно да треба,па ќе умре човек од чекање.... Треба и јас да поденсам док.за трет ваучер..имам понов спермограм од Борн..незнам дал треба од државна институција или можам само со овој? И тој што е пред овој,а не е постар од 1 година ми е од приватна лабораторија..Ако треба од државно,ќе се отрујам...додек чекам термин,валидноста на другите документи ќе им истече... Лавиринт....без излез....Македонија и се е можно !
Немора од државна. Ние секогаш правевме на приватно. Сите спермограми ни беа од Борн и систина и 2 ваучери ни дадоа.
Така е мила, термини ни за лек, но викам ај да не дацаме 2000 ден и за тоа ама изгледа пак ќе си направиме во Борн, јас исто ќе поднесувам документи за трет ваучер па не ми се чека за јули. Со лесно нека ни е!
Е баш оваа мене ми се случува во моментов. Подадов документи крај на март, одговор во мај дополнителни документи, подадов во мај, сега пак дополнителни документи, баш денеска ми побараа и кога ќе видиш времето си тече и другите документи ќе изгубаат важноста. Јас еден спермограм дадов од приватна клиника и сега ми бараат од Гак или Хистологија. Се е во ред да бараат, но многу се изнервирав што бараат сее по делови и да губам време, можеше оваа да ми побара со првата дополнителна документација а не вака.. Ептен се играат со емоции и времето...
Нека бидат од различна институција ако претходниот е во Борн, ама да не те излажам гледај па членката подоле пишала дека и барале од државна