Јас еден имам понов од приватно и само тој ќе го поднесам...Мислам дека ќе одобрат...се работи за трет ваучер, валда нема да претеруваат
@kara.petra Честитки, мисли на убаво и по дуплирање дупло ќе се радуваш ❤️ @AneSk прашај во Виола, порано они нарачуваа од Грција
Јас незнам од каде излезе сега оваа, бев убедена дека ќе ми го одбраат вториот ваучер со еден спермограм, дури се и јавив пред да поднесам документи и фино прашав дали може само еден спермограм и ми рекоа да. На барањата им нема крај очигледно...
Не ти треба од државно, на приватно беше мојот, за трет ваучер. Кога сетам, ја од државно ни немам , сите од приватно ми беа. Не се замарај со тоа
Веќе пишав, ама толку те мислам да не ме пропуштиш, пак пишам - само од приватни имам поднесено, немаше никаков проблем Едит: @NoraMK сега видов дека си пишала за спермограмот и мене не ми е јасно. Ги праша нешто специфична да не е ситуацијата, зошто ти бараат од гак или државно општо? Пред некое време, поодамна тука прочитав дека од приватни ги признаваат оние спермограми што се направени во клиники кои прават ин витро. Не замарив тогаш, зошто тоа беше после првото ивф, кога имавме поднесено спермограм и откај матичниот лекар. После тоа сите во њу борн ги имаме правено. Ни за втор ни за трет ваучер не ни правеа проблем. Третиот го добив сега во мај. @kara.petra Честитки, душо Имај прекрасна бременост
Знаев, знаевУште кога пиша за исцедокот и тоа баш на ист ден, верував дека ќе биде позитивна.Честитки, ептен се радувам, нема поубаво чувство
Стварно не ми е јасно, за првиот ваучер дадов два спермограма од приватно и без никаков проблем, сега за вториот се јавив дали може само еден и рекоа да, го пратив, пак од приватна клиника и вчера ми побарале уште еднаш и тоа специјално од овие две установи. Зошто е тоа така незнам. На последниот спермограм дури и најлоша дијагноза имаме, на тој што е пратен - криптозоспермиа, а моментална ни е олиготератозоспермиа, па сега и за тоа се мислам дали ќе одобраат кога ќе ја видаат дијагнозата или инсеминации ќе бараат. Тоа ее, една година се влечеме со документи,а кај нив ништо не се знае. И не прашав што е работата, немав време да им се јавам, а денеска сабота. Во понеделник ќе им се јавам обавезно.
Мојот втор трансвер е неуспешен. Правев домашен тест на 8 ден негативен е. Што е тука е. Одиме понатака.
Ne be dechki, mora dva od razlichna labaratorija ... eden ne postar od 1 godina drug ne postar od 6 meseci, ne e bitno od kade , bitno im e da e razlichna labarotirija za da sporedat...
Jas mislam deka ne li za prviot da bidat dva od dve razlicni labarotorii ne e navedeno drzavni privatni Samo da ne e od ista labaratorija so razlikika od najmalku Kako bese nekolku meseci a spermogramite da ne se postari od godina dena.E sega ako od tie predadenite edniot seuste e so vaznost odnosno ne pominala godina toj si vazi I treba po nekoja logika eden da se dostavi nebitno privatna ddrzavna e sea ako I dvata predadeni za prviot vaucer se postari od godina dena togas barat dva novi da kazeme.
Hm rano ti e 8 den uste ako Imas stop inekcija ako si So svezi Ili pak ako si so zamrznati moze si primala choriomon na 12 den da napravis beta najrano da vidis na sto si domasen test ostaj ne prekinuvaj terapija I pravi beta na 12 den moze ne e tocen pa posle da si nauravis belja trpenie spasenie