Кај нас беше за втор ваучер, исто од Гак (и тоа само еден спермогграм) па не бараа ништо дополнително -ова пред короната ... а за прв ваучер беше битно да се од различни лаборатории...
Тој спермограм што го дадов уште важи до крај на јули, сигурно тие во мојот случај нашле некоја друга логика, ама ќе дознам што е.
Тоа бе Верче✊,тоа сакам да го прочитам....така,охрабри не малце... @Sienna_MK одиме жено со еден од приватно,па ако не избркаат ни е гајле
Еееее...како бе такаааа....еее бш ми е кривооо.... Ајде,главата горе одиме понатаму..летово ќе се памти,ама есенва уште повеќе...✊✊
Јас уште би чекала, не го прогласувам за неуспешен, имаа време. Верувај во чудо, никогаш не се знае!!! Крв ќе покаже.
verojatno prebrzo po 10 dena Od punksija mozebi i zatoa e takov rezultatat no sekako rezervite I pretrpele zaridi dolg protokol i 47 inekcii.kolku e cesta sostojba Na prazni folekula i koe e objasnuvanjeto sto nekoja Od vas go ima dobie Od svojot dr.koi de iskustvata i dali e cesta pojava.ke probam od septemvri verojatno uste ednas iako AmH e zagrizuvacko Na priroden modificiran iako i se plasam Od lizganje emotivno bideji Jas sekako faktor vreme e proti mene.de obiduvam da razberam sto se sluci no I pred predizvik nov obid.no eve I po 12 dena Od punkcija Jas nemma dobieno I se custvuvam ne ubavo.koe iskustvo go imate.Ve zamoluvam Za odgovri
Јас на 18 ден добив - ако можам да кажам дека добив мене ми течеше само кафеаво и тоа секој ден скоро 1 месец. Тоа беше во јануари тек дури во Март добив како што треба мензис ( црвена боја) бев кај двајца гинеколози ми кажуваа дека е нормално после неуспешно инвитро се чистела матката итн. За твоја сигурност и да имаш мирни мисли отиди на ехо нека те видат ќе ти кажат секој организам различно делува.
ако добро разбрав си имала и Ти празен фоликул, јас во март исто, тој циклус од март до април ми беше 40 дена, не примав ништо освен кломифен пред пункција, стоп инекција не ми дадоа
Jas bev dolg protokol 21 den mikroginon Od tret den 3 fostimona i 1 meriofer vkupno 10 dena i stop inekcii.Od dva folekula ostan eden estradiol ureden I endomettruum no prazen Za zal.no moite rezervi otidoa toa e .Veke 12 den aber nema da dobijam i sum mn nervozna I ne mi e ubavo.sitost i mi de gadi Od hrana.koja distanca e do sleden obid praksa toes najpravilno iskustva
Ние. Двата спремограма од приватни, не коштаа вкупно 1600. Имаве упат за Ббукурешт една луда не врати и направивме два на приватно. Немаше никаков проблем. Едниот беше Индус медика ск, другиот Медика струмица.
Одложен трансфер. Со три оплодени јајце клетки, Трајковски не сакаше да ризикува со прогестеронон 1,24. Утре ќе им биде 3 ден на ембрионите, доколку се во ред ќе ги замрзнат. Секоја чест за Трајковски, а за бројот на оплодени стварно незнам дали е до квалитетот на јајцеклетката имајќи предвид дека амх ми 2,7, имам 29 години, нормален спермограм или ембриологот негде утнал. Како и да е, дај боже овие 3 да ми преживеат па едно да стане човече.
И мене така ми одложи, за 2 месеца бидна и трансферот успешен, со среќа и не се јадосувај, јас од 20 јајцеклетки, до 5ти ден стигнаа само 3, ете едно вративме успешно, сега одмори од се, јормони,стимулации и слично, опушти се и спреми се за успешен трансфер следен месец
Мила, има бледа втора, многу рано си го направила тестот, ама јас мислам дека е позитивен и треба да се надеваш повтори го тестот за два дена, види дали ќе биде потемна Со лесно
I jas sekogas na 07mi den gi pravev i sekogas tocno mi pokazuvale i koga e negativno i koga e pozitivno taka da jupi jupi yeeeej ke se raduvame izgleda, mi mirisa mene ova na bebce.
Daj boze, ke vidime vo sreda treba da ispitam beta. Ajde sto poskoro site vo trudnicki da se premestime