Имам останато 2 цетротиде ампули, ги чувам цело време во фрижидер. Купени се од Грција по 33 еур една, ги продавам 2те за 50 еур. Доколку некоја членка е заинтересирана нека ми пише.
Ја гледате ли втората линија? Мноооогу е бледа И јас не издржав, денес 9ти ден од ЕТ со 3 дневен ембрион
Имајќи ги предвид моите години, нивото на амх, нормалниот спермограм, статистиките дека со икси се оплодуваат 80% од зрелите јајцеклетки, а од оплодените 30% до 50% стигаат до бласто, на секој би му паднало малку разочарувачки и би бил загрижен, што од тоа оплодено ќе преживее. Доколку би биле повеќе оплодени има поголеми шанси за преживување. Впрочем оваа група е за тоа, за искуства. Верувам дека сите членки тука кога се на почеток на овој пат впрочем и се борат за само еден успешно имплантиран ембрион и родено здраво дете.
Nemojte da se razocaruvate imate 3 prekrasni embrioncinja, nie isto so top spermogram, so odlicna ovulacija sekoj mesec po mnogu jk i bez terapija, ovoj pat bev ubavo malku stimulirana za da ne se napravi hiperstimulacija, imav samo 6 od koj izvadija 3, dve se oplodija 1 vratija 1 zamrznaa, jas sum sega 19 nedela, so Gospod napred samo ke bide ke vidite, ubavi kvalitetni embrioncinja se toa samo opusteno i pozitivno, sega na teloto ne mu trebaat grizi i misli, pretvorete se vo ljubov, prepustete se na doktorot i ke vidime site 2 crtki i ke se raduvame zaedno.
Па дааа...ми се чини ти реков дека тоа едно ембрионче е вистинското??Нели... Со среќа мила,ти посакувам највисок бета❤️
Не знам зошто никој не ти пишал за тоа, во Систина не бараат баш ништо, само си оди таму и остава материјал. Да се јавиш за секој случај да прашаш да не има некои измени. Со оглед на тоа што покасно ти пишувам може веќе си се снашла. Честитки на @kara.petra, @Telenovela00 и @Njanje Ви држам среќа на трите да др дружите во труднички, од почеток до крај и да ви ви е со лесно
Chestitki bash mi e milo, bidejki gledam po postovite si se namacila dosta. I zosto prviot pat od eden kup embrioni neuspesni transferi, ti dade li nekoj obazlozenie?
Здраво девојки Вчера ми беше пункцијата ми извадија 11 јајце клетки,треба денеска да ме побарат да ми кажат дали се оплодиле,ама уште не ме побараа Денеска е недела,во колку часот обично се јавуват од new born во недела да кажуват?
Зависи, може и во 3-4 да се јават, зависи како се оплодуваат, не се секирај ќе ти се јават, со среќааа