Ниска е за жал,и алудира на биохемиска бременост, ама повтори ја за два дена да видиш дали се дуплира.Ако не се дуплира нема сврха да се тера терапија до 15 ден.
Така и планирав, во среда ќе повторам пак нема шанси да чекам до петок... Што е тоа е, идеме понатака
@princess5 @Nbnbnb Девојки,бев денеска кај др.Јани,искремо имаше гужва и едвај ме примиа. Во шалтер ми рекоа ско те прими докторот добро ако не ке дојдеш со упат. Јас почекав пред вратата на докторот кога излезе го прашав ми рече ке те примам кога ке ги завршам пациентите. Имаше еднс пациентка што не дојде и јас влегов на место неа,ме внесоа на систем ми дадоа упат и ми препиша клексани или фраксипсрин за 50 дена.
Почекај душо,чуда се случуваат... НО... биди храбра зашто бетава не ветува многу,биди спремна на она што најмалку сакаш да го видиш и чуеш..... Релноста е таа... Сепак повтори ја бетата за 2,3 дена... Сереќно друшка❤️❤️❤️
Јас знам...НЕ рефундираат со извештај од приватна клиника... Во октомври лани, избоцкав 20 клексани,поднесов со извештај од Борн ама не ми ги рефундираа средствата.
Девојки, Јас денеска земав извештај од трансфузиолог за клексани или фраксипарин, јас вчера купив една кутија фраксипарине од 0.6,знам дека тие пари нема да се рефундират, гледам некој пишал дека треба тој ден од извештајот да де лупуват инекциите. Дали можам јас после 10 дена да купувам,значи од 50, 40 да ми ги рефундират? И кога треба од матичната да земам извештај или што треба?
Не проблем ако 10 нема да ми ги рефундират, може нема да биде успешно што ке ми требат после тие.. Дали е проблем ако после 5 дена купувам дали е проблем што извештајот ми е од денеска?
Колку што знам од првиот ден треба да имаш фислална сметка, немора сите денес, ама од денес да почнеш со купување, па понатаму како трошиш ќе си докупуваш, истрчај до аптека сега и купи денес барем 10тина
Да си знаела да купиш 1 само или да им кажеше во аптеката да не ти вадат фискална со вчерашен датум...како и да е прво треба да е извештајот,а потоа фискалната со сметкопотврдата...можеш сега наеднаш да си ги купиш остатокот,или по потреба битно во рокот од тие 50 дена и после примени 50 одиш кај матичната со извештај и сметки ти дава потврда од кој до кој датум се примени...и потоа со сето тоа плус трансакциска и барање поднесуваш за рефундирање...(стави ги и вчерашните ништо не губиш).
Оди нека ти ја сменат сметката со денешен датум, замоли ги. Јас така исто направив. Со сметка од април ги вратив инекциите и ми дадоа нова сметка. За 2 дена па ич проблем нема да ти направат. Оди слободно за да можеш да ги рефундираш.
@KonstantinaM @Macufceee11 Да знаев така ке направив :/ Јас и да не ги вратам парите за овие 10 не е проблем само да знам дека можам после кога ке ги завршам да си купувам пример 10 пак,па така натаму.. да не ги земам од еднаш сите,не знам дали така можам. Иначе ке пробам така ако можат од аптека да ми дават нова сметка со денешен датум. Значи ако ми дават со денешен датум дали после другите можам да ги земам кога ке ги завршам овие или треба од еднаш сите да ги земам?
Не мора одеднаш,како ќе ти снемува така земај си....битно е да ти се поклопат сметките со почетниот и крајниот датум на извештајот.