Па тоа пишав. Дека врз основа на сегашната дијагноза - ќе ви одобрат со донирани сперматозоиди поради тоа што во ејакулатот сега не се најдени сперматозоиди.
Jas imam praveno I na imunologija I na transfuziologija.Za toj na imunologija prvo kaj Petlickovski se ide I on ke pise sto da se ispita bockanje vo crvena zgrada karsi infektivna po dobivanje na rezultati moze pak da se odi kaj Petlickovski za da objasni rezultati.Na transfuziologija jas prvo imam ideno kaj doktor konkretno kaj Jani pa on mi ima Pisano sto da se ispita, I posle mi ima dademo terapija, vaka so upat do labaratorija direkten neznam dali nekoj ke gi procita rezultatite.
Супер за убавите вести,чувај те се ,а за нифти ако сте финансиски спремни не му ја мисли-направи си!Барем мое мислење....можеш и после скринингот...сепак е олеснување
На упатот за имунологија не пишува лекар ,но јас да го барам Петличковски така? Не сум од Скопје, не знам дали ќе се снајдам прв пат таму одам.
Значи 1 извештај издаден во март важи за тој период и тогаш да ги искористиш тие 40 клексани, за оние во јуни користени ти треба извештај од јуни... се надевам добро објаснив
Почнав постапка инвитро на природен циклус, примав клексани, но се разболев од ковид. Крај на мај почнав повторно постапка но овој пат со хормони, но имам одложен трансфер, секако доколку стигнат ембрионите до 5 ден. Во двата случаи 15 дена пред трансфер примав клексани.
Ќе се снајдеш Да гласи за имунологија ќе отидеш во црвената барака и од таму ќе те упатат што и како ...
Претпоставив дека си прекинала тогаш зошто сега знам дека чекаш трансфер...мислев некако во социјално да пробаш да им објасниш дека не си стигнала тогаш до трансфер,ама тешка работа...Јави се објасни...пробај или најубаво за првите да си поднесеш со тој извештај,а за новите ако може да ти го сменат датумот или да ти дадат нов извештај за да не ти се искомплицира.
Прашај , се надевам смениле или ќе сменат па ќе ти рефундираат,но не би рекла ... користам клексани и пред Ет секогаш земам нов извештај бидејки др Јани сам има речено дека треба да ми е извештајот нов (безразлика дали на претходниот сум ги искористила или не во случај на одложување))
Ти благодарам за инфо. Ќе ми сторнираат сметка во аптека па ќе идам по извештај. Крај нема значи на процедуриве.
Девојки имам десет клексани, купени на 10.6 за кои треба да идам по нов извештај па сторно итн. Се наоѓам во Скопје, има со клексаните сметкопотврда и фискална. Доколку некоја има извештај за рефудација, а тешко доаѓа до клексани можам да и ги дадам. Па кога ќе имам трансфер ќе идам по извештаи и чуда. Ми здомаче веќе од доктори.
Извинете се збунив скрос, др Јани за кој што зборувате е на трансфузиологија и дали генетски мутации се испитуваат на трансфузиологија или на имунологија. Се ми е испомешано а воопшто нема кој да ме упати. Упатот за имунологија ми гласи имунолошки тестови за тромбофилија. Да не е грешка? Да не се проверуваат тие на трансфузиологија? Извинете уште еднаш.
Др.Јани е на трансфузиологија Упатот за имунологија треба да ти е за мутации и таму ќе наведат се што треба ... И на трансфузиологија се испитува тромбофилија но на имунологија повеќе гени се опфаќаат...