Девојчиња од кои приватни лаборатории признаваат спермограм во фонд? И каде мислите дека е најпрецизно?
Уште немам одлучено. Нареден месец сигурно не. При оволкав стрес морам да се стабилизирам. Некако многу ми дојде стрес.
Jas se vakcinirav so Sinofarm. Koj da prasas sekoj kaj nas vo Makedonija razlicno ke ti kaze, osven Plodnost sto imaat objaveno oficijalno na web, drugite kliniki razlicno sekoj doktor. Kaj mene pominaa 2 nedeli od vtora vakcina i se spremam za cryotransfer. Za sekoj slucaj Ivanovski mi rece celosen hormonalen status da napravam i krvna slika so d-dimeri. Ali generalno za kineskite vakcini se konsultirav so poveke imunolozi, nema potreba od pauza, dovolni se dve nedeli po revakcina. Ima i dosta istrazuvanja i za Pfizer deka e celosno bezbedna. Sepak toa se licni odluki P. S jas pred da se vakciniram so pet ginekolozi se konsultirav, site razlicno mi kazaa
Mi rece deka nema vrska vakcinata, LH, EST, TSH, Prolaktin i AntiTpo mi rece da proveram. Jas sum hashimoto ii plus homozigot. Prethodniot kryotransfer ne mi sledea hormoni i sega si kazav sakam detalno se da se sledi. Pa ke vidime. D-dimeri moram jas da proveram, zosto mi se granicni postojano. Mislam deka po protokol e vaka, ali poiskusnite mozat podobro da objasnat, mene mi e prvo ivf
Dali invitroto ti bese na prirodem ciklus ili so hormoni? I koe bese objasmuvanjeto, zosto ne se oplodile?
Kje bide ovoj pat, kje vidis. Te citam celo vreme, ovoj pat kje bide. Vidi i so kleksani pocni 15 dena pret et i aspirin. I metil ne prekinuvaj. I jas sum mthfr homozigot, so uredna hemostaza i d dimer 150.
Со стимулации ми беше. А зошто не дојде до оплодување не добив одговор. Од преголем стрес ми се покачи ТСХ ( хипо/хашимото сум веќе 5 години и ја контролирав тироидата добро се до после првото ивф) и еве сега правиме 2 пати обиди да почнеме со долг протокол, бидејќи првиот пат бев со кратко, ама ТСХ не ми е спуштено. Така да немам одговори на многу прашања и незнам дали ќе имам некогаш. Сега ќе правиме пауза 2-3 месеци па здравје натаму ќе видиме како ќе биде.
Vo cetvrtok mi rece ako bidat vo red hormonite odma ke me ukluci na kleksani. Kardiopirin nemam prekinato jas. Methilfolatot mi go zgolemi na 2x1000 i b12 isto 2x1000, probiotici mi ukluci. Na eho denes se bese super, endometriumot e veke 6mm,a mi e 8 den od ciklus, a jas imam kasno ovulacii. Vodecki folikul veke se formira, nema zamerki na eho. Ali ke vidime so hormonite vo cetvrtok
Isto i jas pijam probiotik, b12 imam mnogu prirodno neznam odkade. Ivanovski koga saka da bidne go biva.
Devojki pomognete mislam deka sum utnala nesto, dr mi dade da pijam cycle progynova koga bev na kontrola pred nedela dena i mi rece na 21 den od menstruacia da odam da me bocnat so nekoi inekcii i 21 den mi paga na 21 posto na 31 dobiv, moeto prasanje e ovie cycle progynova koga treba da pocnat da se piat ima nekoja sema ja gi kupiv pred 5 dena i odma pocnav da gi pijam ne mi spomna dr koga treba da pocnam samo zemi si i da gi pies, da ne sum nedorazbirala jas nesto mozebi trebalo na 21 den da pocnam da gi pijam citam poveketo na 21 pocnuvaat, ili nema vrska???
Ако смири малку страсти и оди кога ќе бидеш по спремна и јас немав истиот месец трансфер ми се појави полип при стимулациите,па замрзнавме ембриончиња и по 3 месеца трансфер и фала Богу успешен .Си викам подобро така што се наредија работите зошто баш ми беше стресен месецот со пункцијата,почнати стимулации,ваучерот го немав,па колку фоликули све набрзинка,неизвесно и како во бунило бев .
Јас стварно се разочарав, мислев ниедно нема да има до 5 ден. Цело време беше муабетот ќе бидат 4 убави бласто, па трансфер на 5 ден, па нема, па замрзнуваме на трет па не, на 5 ќе биде замрзнување, некако многу ми дојде, цела се тресев овие два дена дали преживеа нешто, а 4 месеци примам суплементи плус примив гонал 27 инекции и 5 цетротиде. Вака сеа си знаам ќе правам трансфер ако не бива ќе идам на природен циклус, дури не поминат 6 месеци за втор ваучер.
Нема правила,ниту објаснување само верба и Господ да ни помага,јас и терапија надминав па само 2,3 фолукула имав од кои еден веќе многу голем...па на крај пред прекин се разбуди другиот јајник со плус 2,3...и на пункција 4 јк па сите 4 се оплодија ...замрзнати на трети ден,па пред трансфер ај ќе одмрзнат до 5ти да ги почекаат па се предомислија ми ги вратија три дневни...нема тумачење само верба докторите знаат што прават.Ете пријателка од преку 10 фоликули само 2,3 извадија и ниту една не се оплоди ама ќе биде сегде
Девојчиња да ви понудам пролутекс ако сака некоја. Веќе трет месец си земам од Косово, скоро нарачав и за една пријателка на која сплет околности нема да и требаат, па ми остануваат многу кутии. Ги земав директно од Косово. 43,5 евра излегува кутијата ( 2.700 ден - 7 комада). Кај нас истите се 3.920 ден. Доколку некоја сака нека ме контактира во лп. Имаат рок! До 2023 Се надевам кај и да е и мене ќе ми ги укинат. Цела плата ми иде само на пролутекс
Povtorno Jas ,DEVOJKI MENE OOSLEDEN CIKLUS NA 17 maj ,punkcija Na 1.6 . Prazna .Jas seuste nemam ciklus I sun vo panika ? Dali nekoj ova mu de ima slucrno i kolku e opasno.cekam nasoki Od moj dr denes
Vo 7 casot bev da mi zemat krv za test rezultati za 3 casa... Vozbudena sum no i voznemirena.. Pominuvajki od apteka zedov uste eden test ocekuvajki da vidam potemnii liinii jas vidov slaba edvaj vidliva.. Da ne opagja beta.. Ufff... Edvaj cekam da mi dzvonat pa toa e sto e