Мила, мислам дека тие на Jarrow се добри, јас ги пијам тие на Now што ги има и кај нас да се купат но се многу поскапи, ако не си сигурна, нарачај си од Now
Еве извештај по пункција(не пишува квалитет)....замрзнати,и еве извештај пред трансфер со одмрзнати,мислам и пред замрзнување го знаат квалитетот ,а зошто не го пишуваат не знам?!
Fala ti aurorce so lesno da si ja iznosis bremenosta na toa prekrasno since da mu Podaris zdravo I zivo bratce ili sestrice
Ти благодарам ❤ И моето замрзнато C8 G1 било на 3 ден, само што го оставиле до 5 ден. Ова C8 G1, претпоставувам за кратко ќе се роди
Спојлер Devojki vo panika sum. Sabajlevo pri brisenje mi se pojavi ova Isplasena sum bidejki pravevme inseminacija
C8G1 значи 8 клеточно ембрионче без фрагментација значи одличен квалитет. C6G2 е 6 клеточно ембрионче со минимална франгметација но сепак добар квалитет. После одмрзнување може да се случат промени кои потенцијално може да ја променат оценката. Јас прашав за едното ембрионче што ми остана замрзнато дали е со добар квалитет и ми рекоа пред замрзнување било одлично меѓутоа треба да видиме што ќе се случи после одмрзнување.
Ме збуна малку. Мене ми беше кажано дека моето на 3 ден било осум клеточно G1, со фрагментација под 10% и истото стигна до бласто. А ако G1/C8 се без фрагментација, тогаш моето испаѓа дека било G1/C6. Од тоа што имам разговарано со ембриолози, они викаат 90% од ембрионите имаат фрагментација и дека тоа е лошиот дел од дна кој сам се чисти, како и дека фрагментацијата нема врска со квалитетот, доколу е под 10%.
Да да ги знам оцените само посочив дека и кај мене се пишани по одмрзнување,значи може да се смени квалитетот и затоа не ги пишуваат од претходно.Кај мене значи немало промени од сам старт ми кажаа дека едното е по слабо.
Нека не те бунат моите,6 и 8 клеточни се С значи ќелии,а G(gender) оцена....твоето е бластоциста ќе си има друга ознака .Не му ја мисли,спремна е беба да ја земеш,спреми се и ти
Од iherb? Јас цело време нарачувам, 3 пати поефтини, на Now ги нарачувам 10евра, тука се речиси 30. Иста фирма, исти квалитет, само појаки се од овие, 1000мкг се, а и гледам ги нема сега. Инаку за 20 тина дена ми стигаат.