Тоа е најбитно, точно Мене, споро и болно. Константни болки веќе од првиот ден после трансфер. Чекам да дојде 5ти ден за да почнам официјално да паничам
може така се погодил циклусот, не се секирај. подобро вака контролирано, со вака низок е2 тешко дека ќе бидне. барем да не правиш трансфер за џабе...ќе отидат и пари и ембрионче.
И кај мене беше исто претходнот месец и ми се одложи трансферот. Сега сум на комплетно модифициран циклус, примив прво инекција Декаптил депо, па продолжив со циклопригонова и сега докторот ми вклучи Лензето спреј. Ако е се во ред би требало наредна недела да биде трансферот.
а да си уживкате и да не барате оценка за ембрионот!? нека му ја мисли ембриологот. Јас никогаш тоа не сум прашала, а обично сум стеница и прашувам детално се,....ама ова не е во наша моќ. треба одморена психа и тело!
Mene mi kazaja deka e.blasto ja zamrznaa i zatoa nema ocenki, a pred transfer taa se otvara se pravi hetching i se dava ocenka.
Да, ја чекаа да се отвори. Како и да е, мнооогу сум им благодарна на Владо и Кристина, навистина се погрижија.. Видов на српското здружение боденце за бебе и пишуваше, мојата прва бебиситерка беше ембриологот многу смешно значи..
Не се замарајте со оценка за ембриончето важно е да успее да се развива во меше Нема правила @kara.petra лајкот за подршка... мила истово го преживеав...откажување нема
I kaj mene isto top kvalitet, najdobrite 2 od 10 oplodeni i ednoto Tarnerov sindrom ednoto vanmatericno taka da.....
Ете ме мене.Во понеделник ќе ми враќаат 2 бластоцити...последните замрзнати ембриони. Во понеделникот се боцнав со хлориомон,а вчера двата фоликула докторот се сомневаше на ехото дека не се прснати,личеле на прснати но не се гледаше жолто тело,па меревме,прогестерон 1,59 ендометриум 9...од вчера се боцкам со пролутекс 1 на ден и утрогестан 2х1. Клексани овојоат ќе чекаме позитивен тест па после. Ги пробавме сите шеми и 1на ден и 2 на ден и пак ништо. Па бидејќи дд мери и хемостаза беа во ред,решивме да прескокам замарање со клексан.Се надевам овој пат се ќе е таман и ќе се фати . Измешани чуства имам.
Здраво девојки. Во постапка за ин витро сум се боцкам со фостимон, дали знаете амбуланта што доага дома за боцкање ? Фала ви однапред
Nemora da znaci ako doktorot e za skroz priroden ciklus Kako sto mi kaza Lazarevski ke go cekas ciklusot koj ke bide dobar sleden mesec za dva tri zavisi, a ako smeta da ide na modificiran togas ke pocnes so blagi stimulacii Kako podrska se zavisi sto smeta doktorot deka ke dade najdobar rezultat.