Nizok progesteron znae da bide pricina. Bitno da ti e proveren i pred da pravis transfer, kako ti se dvizi vo ramki na eden ciklus. Ako e nizok, nisto strasno, ke bides na pojacana progesteronska terapija, togas se prima i prolutex, utrogestan i plus dobroston i progesteron depo. Samo treba da utvrdite so doktorot dali toa e pricina
Хмм... искрено очекував дека ќе ти е поголема вредноста... да се консултираш со докторот вака јас џабе што и да пишам
Solglar e edna od najkvalitetnata metilirana folna gi ima vo prodazba veke i kaj nas... 100 tab doagaat po cena okolu 900 denari gi ima vo site apteki na Zegin...
Читам по странски форуми, ембриони со различен квалитет, односно АА, АБ, ББ итн, пратени на PGD, PGS тестирање пред трансфер. Многу често ембрионите со најслаба оценка се PGD, PGS нормални и имаат висока имплантациска моќ. Така да од се досеа прочитано, а богами многу, се испоставува дека квалитетот на бластоцистата не е од клучно значење.
A vo Makedonija ima li pgd? Vo Svajcarija pred zamrznuvanje ti preporacuvaat pgd. Jas razgovarav so Ivanovski mi vika ima kaj nas i se pravi vo retki situacii, koga obicno e los kariotipot ili koga ima nekoi nasledni bolesti kako hemofilija i slicno, ama detalno ne go prasuvav, zosto ne sum zainteresirana, veke mi se zamrznati i nema rizik da pravam da odmrznuvam pa zamrznuvam za pgd. Ima nekoj iskustvo tuka so pgd? ERA znam deka pravat vo Plodnost, za Pgd ne znam nekoj da pravi tuka?
Да секако ќе се консултирам, да видам што ќе каже. Денес добив циклус, да ми заврши па ќе одам да се видам со него
Zdravo feminki koj dokumenti se potrebni za invitro jas imam uste kariotip da ispitam i treba da podnesam za vaucer preku fondot i kolku vreme se ceka za vaucerot moze li nekoj da mi kaze kako odat procedurite za invitro??
Мене во Систина 2 год по ред докторот на втор фен добиено не ме прегледуваше вагинално. Него само со испитани хормони ми даваше терапија. Кога се префрлив во ЊуБорн докторот на 2 ден ми рече ајде свлечи се да видиме што имаме. И јас му реков ама не сум спремна. Се немав издепилирано. Тој само ми рече нема неспремна спремна. И дека тоа мора да се направи..
Zavisi kade vo Sistina, jas sum kaj Ivanovski na 2 den obavezno me pregleduva, ako planira stimulacii da dava, ako odi na priroden ciklus togas 7 do 8 den.
Во листата од ФЗО кои документи се потребни од партнерот бараат спермограм и ХИВ, а мене матичниот ми рече и уринокултура и спермокултура. Вие што имавте од документи?
За ваучер Не ти се потребни ни уринокултура ни спермокултура. За сопругот само 2 спермограми, крвна слика и инфективен скрининг
Добро утро девојки Дали се боцка некоја со пролутех инекции во стомак. Повеќе од месец дена ги користам нема место веќе во стомакот како гума е хахха не можам ни да се боцнам. Дали ги заменување со нешто друго или го менувате местото. 7ма недела сум до кој месец ги користевте. Позд
Кога ми снема место лево/десно 2-3 прста од папок почнав и постранично, погоре, подоле, кај што имаш да фатиш кожичка/салце.
До 8ма недела по 2 на ден боцкав. Па ми намалија на една дневно. Здравје во 12 та нед најверојатно ќе ми ги прекинат. Клексан боцкам во рака. Овие све во стомак. Партали сум веќе