Devojki denes ispituvav beta mi rekoa rezultati za 2 saati ne mozev da izdrzam pa kupiv i test sto mislite dali vtorata crta e dovolno jaka kako za 14 den od transfer mnogu sum zbuneta i se tresam cela...se nadevam ovoj pat Gospod ke me izraduva i mene a i site vas...ve guskam
Neznam.dali mozes oblogi.od acidi.borici da stavas za modrici od kleksan moze valjda moze I za prolutex. Ti imase krvarenje pa ti go vovedoa
Не заради крварење туку во терапијава за инвитро заедно со кринон гел. Пред една недела прокрварив ми рече да прекинам со аспирин бидејќи се боцкам со фраксипарин. Не знам која е поврзаноста понеделник одам ќе испрашам за се
I jas pijam aspirin na vtor den I se bockam so kleksani ama koristam utrogestan 7 nedela u ponedelnik ke bidam Imas li nesto od simtomi mene do 6 imav menstrualni bolki posle toa prestana sea imam macnini I cat pat povracanje apetitot mi se otvori I ne e ko porano ako si gladen ke pocekas momentalno mi se prijaduva I Moram da kasnam nesto inaku mi se gadi I navecer vrtoglavuci imam a ti
Од симптоми имам болки некогаш како за пред добивање и градиве малку како осетливи имам и киселини некогаш ама нз дали е од бременост бидејќи имам и од порано во зависност од храната. Друго се е нормално
Jas koga se pozaliv za menstrualni bolki mi kaza doktorot po eden magnezim da pijam I pijam I mi prestana za sega. Probaj od nego steta nema
Devojki mojata beta e 41 i e mnogu mala za 14 den ama doktorot mi rece da prodolzam terapija i povtorno da ispitam beta za nekoj den se nadevam deka nema da mi se desi istoto od lani posle radost da ima solzi...ama kako rekol dedo boze taka ke bide se e vo negovi race...ve guskam site
Пријавувам и јас 0 бета. Исплачено до крај па сега со нови сили одиме на крио трансфер. Од што ги имам прочитано сите ваши предлози, испитувања си направив една листа и едно по едно ќе ги чкртам Дали знаете дали може трансфер веднаш следен месец? Или треба пауза бар месец дена? Освен хормони, се следи нешто друго во овој случај?
Zal mi e, odime ponatamu, mene dr mi predlozi posle 2 ciklusa i zdravje sledniot mesec ke vratam zamrznati embrione, mozeme i nie bidi silna.
Мене обратно, Лазаревски секогаш ме гледаше 2 ден од циклус на ехо, а во Борн Гуржанова му беше замена на Трајковски не ме погледна, терапијата ми беше дадена пред да замине Трајковски на одмор, без направено ехо.
Здраво Од прилика колкава е сумата која е потребна за Турција, како и што е поразлично таму во однос на тука, не ти ја знам приказната, но имам слушано дека многу луѓе кои во мк не успеале, успеале во Турција и сум заинтересирана. Некако тука многу маткање ми има, пример хсг Лазаревски и Таше викаа полупроодни канали, Трајковски викаше непроодни, па изгубив пола година надевајќи се на тие полупроодни канали и плус трошок за направена инсеминација. На крај отидов на лапаро, целосно непроодни беше извештајот после операција, Лазаревски ме оперираше и ги затвори. Сеа единствена една рана бластоциста која не знаеме дека ќе успее, а од погрешен протокол најверојатно друго не се оплоди или имам проблем со квалитет иако ништо не укажува на тоа, дадени пари за мрзнење, а пред се ова операција на варикоцела и таму изгубена уште пола година треба/не треба операција, за секој случај дадени пари и за мрзнење сперма и стварно дај да одам негде нека платам колку ќе платам и нека ми го најдат чарето, него ли тука ем фрлаш пари за проба ем психички се измачуваш. Многу членки ем си го отруле телото со хормони, психички се измачиле и дале исто пари во мк колку што би дале уште од првиот пат да одат во Турција, а успехот таму е голем.
Здраво, ти посакувам што побрзо успех, јас овде направив 4 ивф, секогаш со долг протокол секогаш оплодени 11 јајце клетки кои до 3 ден останат по 3 а до бластоцити 2 ама со лош квалитет, таму друга терапија краток протокол,исто 11 ембриони остана 3 кои ги пратив за испитување за пгд само еден остана 100% квалитетен, еве спие до мене веќе 2 години. За терапија не одлучува докторот што те води, одлучува комисија од лекари кои според мерките од ехо заедно ке одлучуваат со каква терапија продолжуваш, цена комплет со спиење, со болницата, лекарствата сама ги купуваш не ти ги дава болница одиш апатека земаш што треба и се многу поевтини од кај нас му доаѓа на пола или поевтино, со се подароци за дома, јадење и пгд ми кошташе 6000 евра, имам број од човекот што работи таму е турчин од Македонија ама живе таму. Све што сакаш друго прашувај. Поздрав
Vtora Beta ke pravam utre ne uspeav da proveram vcera, no napraviv uste eden domasen test sabaljevo epten temna linija ima sto nemora da znaci no imam nades vo sebe... Pred dve godini bevme kaj eden covek sto gleda na ikoni i ni kaza deka za dve godini ke dobieme sin... Preostanuva site da se molime na boga, sto bide bide, ako bide ke ni se popolni prazninata vo srce a ako ne bide borbata prodolzuva
Ти благодарам за инфо. Претходно разгледуваше и Прага мислам. Дали имаш некој сознанија за клиниките во Прага?
Uspehot e pogolem vo turcija I Grcija I segde nadvor zatoa sto pravat genetski ispituvanja na embrioni I toa I'm e zadolzitelno a ne po indikacija Kako ovde I ispravnite gi vracat ovde malku na slepo se odi a toa e I najbitno ako drugo e se vo red.
Najpravilno e da se proveruva na dva dena taka vikam strukata ama Kako I da e ke znaes utre daj boze ubavi vesti.