Вонтелесно оплодување

Дискусија во 'Бременост' започната од pozitiv, 30 ноември 2009.

?

Кој доктор е ваша препорака за ИВФ постапка?

1. д-р С. Лазаревски (Систина)

261 глас(а)
    15,2%
  2. д-р М. Ивановски (Систина)

197 глас(а)
    11,5%
  3. д-р М. Поповиќ (Систина)

58 глас(а)
    3,4%
  4. д-р С. Адамова (Систина)

35 глас(а)
    2,0%
  5. д-р К. Кузеска (Систина)

20 глас(а)
    1,2%
  6. д-р З. Петановски (Ремедика)

98 глас(а)
    5,7%
  7. д-р М. Хаџи Лега (Ремедика)

80 глас(а)
    4,7%
  8. д-р Г. Димитов (Ремедика)

111 глас(а)
    6,5%
  9. д-р Т. Гуржанова (Њу Борн)

107 глас(а)
    6,2%
  10. д-р В. Трајковски (Њу Борн)

312 глас(а)
    18,2%
  11. д-р С. Сапунов (Санте Плус)

8 глас(а)
    0,5%
  12. д-р Т. Трпчевски (Плодност)

279 глас(а)
    16,3%
  13. д-р В. Органџиски (Органџиски)

33 глас(а)
    1,9%
  14. д-р С. Органџиски (Органџиски)

56 глас(а)
    3,3%
  15. ГАК (Сите доктори)

48 глас(а)
    2,8%
  16. д-р Е. Исјанова (Ултрамедика)

10 глас(а)
    0,6%
  1. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    Zenki, mene denes mi zedoa krv i ponedelnik zakazavme punkcija , rezultatite od krvta se sledni estradiol 2000, progesteron 0,96, TSH 2,90 ... tsh-vo ja mati rabotata , vtor pat vo stimulaciive mi e 2,90 ... ima nekoja isksutvo so ova ??? Dosega ne sum imala problem na ispituvanje na hormini , sekogash bil pod 2,5 ... i setrata na telefkn mi vika videte so doktorot mozi da ti ukluchi eutiroks da se namali barem do 2,5 ...nekoja vakvo iskustvo???

2. NNA

NNA Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2016
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    2.391
    Да разгледав имав еден контакт ама не знам за цените не ми се допадна таму затоа што ми рекоа да почнам со хормоните од дома без да ме видат ич на ехо само според анализите што ги пратив со маил, и да појдам таму после 10дена примени хормони, и го откажав. Поздрав

На Sienna_MK му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Do 3 tsh toleriraat, gledam drugive hormoni ti se super. Ne znsm zosto eutiroks, vo ramki na normala ti e tsh, ali ne se mesam tamu. Mene mi bese 4 tsh ne mi napravija transfer i sakaa na eutiroks, ali jas ne go zemav, eve ovoj mesec mi e 1 tsh. Moze e momentalno. Sepak slusate go doktorot, ova e moe iskustvo

Последна измена: 19 јуни 2021
    На Marie86 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.147
    Јави се на докторот обавезно за тсх-то. Можда е подобро да ти воведат мала доза еутирокс. Дур чекаш тест тие 2 недели може и додатно да скокне, ако настапи имплантација дополнително може да скокне па не е лошо да бидеш покриена со терапија.

Јас 2-3 недели пред трансфер имав 0.02 тсх со доза 175 мг еутирокс. За да го држиме на 0 тсх-то ми ја зголемија дозата на 200мг.
    Штом настапи бременост испитав тсх и истиот беше 0.2. Значи си сконал кога дошло до бременост

На Marie86 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Peace Lily

Peace Lily Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2021
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    271
    Ама ти нели прими хориомон инекција после позитивна бета?тогаш нема поента да испитуваш бхцг ни да правиш домашни тестови зошто секако ќе биде висока и позитивна ако си примила 5000 хориомон.нема поента да правиш било какви тестови штом си примила хцг посекако ќе бидат позитивни. Треба да се исчисти инекцијата па после да се прават тестови. Да не ти кршам филм ама да не трошиш пари што не ја покажуваат реалната слика. Нели ти кажа докторот да не правиш тестови кога ти ставија инекција? И зошто воошто ти дале хориомон после позитивен тест, кај кој доктор си?

На princess5, Telenovela00 и Njanje им се допаѓа ова.
  6. Telenovela00

Telenovela00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2021
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    421
    Bidejki mi bese niska beta 38 na 9 den od transver. Mi kazaa deka toa bilo za podrska na bremenost. Pojma nemam ni jas. Koga mi se javi doktorkata da mi gi kaze rezultatite rece imame sredno pozitivna beta i treba da primis Chorimon 5000. Ja prasav zosto mi kaza deka toa bilo preventivno za podrska na bremenost

7. Marie86

Marie86 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 декември 2020
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    661
    @Bubce38
    Se chuv so doktorot i vika deka za tsh to bitno e na zamrznati da bidi pod 2 , na svezi smeta deka e vo granicite na normalata , so toa sto ne bi rizikuvale ... odnosno se zavisi kakvi embrioni ke dobieme ... ako dobime povke dobri , 1 bi sakal da vrati na svezo ... ama ako ostanat dva samo ke mrznime pa ke vidime pontaka da go sredime sepak ponisko tsh .... pffff potenje ... sade kombinacii ... sto zeni ke bevmee

На Mihaela123456, Aleks33, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.147
    Ептен ме бендиса планот на докторот(y)
    Гуд лак:party:

На _Vera_, Лаура82, princess5 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Ете зависи од докторот. Кога како имале време. Не сакав да спомнам имиња заради членки кои се во процес кај овие доктори. Мене на замена во Систина доктор ми потврди бременост. После неиспадна ништо. И плус кај мене 2 год по ред не ме прегледуваше докторот во Систина вагинално, така да кога отидов во Борн се изненадив и навистина не бев спремна :) Затоа најубаво да се инсистира на вагинално ехо на втор ден..

На Sienna_MK, princess5 и Mihaela123456 им се допаѓа ова.
  10. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Не би се согласила со вас. Да, вршат генетски испитувања но тоа сигурно не е без пари. Ти го наплаќаат плус. Ако сакаш и кај нас може да си направиш такво испитување, само кај нас што ги праќаат ембрионите на др место. И исто така се наплаќа плус и кај нас. Поздрав и се најубаво..

11. Blondie715

Blondie715 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2019
    Пораки:
    2.264
    Допаѓања:
    4.711
    Eve druski kaj mene cudo, na 10 den estradiol 56, na 12 den 123. Se kaci ova cudo. Folikul ima skoro 19mm, endometrium 9mm, moree trgna rabotava vika doktorot. ;) Kasna sum mnogu so ovulaciive :o Odam na priroden ciklus, bez stimulacii, pa ke vidime ponedelnik sto ke kaze doktorot, mozno e stop inekcija da pustime ponedelnik, ako se e vo red

На Ketty_80, princessp, kara.petra и 22 други им се допаѓа ова.
  12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Женки ај тие што ставале утрогестан,како беше ден пред трансфер и на денот. Ми се јави сетрата да ми каже во понеделник трансфер ама сега скроз заборавив за вагиналниве што да правам. Се мислам оти порано не ставав сабајлето утрогестан. Памтам дека рече да се боцнам пролутекс пола саат пред да стасам кај нив,и аспирин да се напијам и диазепам ама ова не пијам дека ми го кутка притисокот. Стававте ли утрогестан ден пред трансфер и на денот?

13. Sienna_MK

Sienna_MK Популарен член

Се зачлени на:
    18 јули 2018
    Пораки:
    1.558
    Допаѓања:
    6.350
    (fingers)
    Мене ми беше препишан 2*1 навечер, така да ставив две вагиналети од 200 мг навечер пред трансфер, следниот ден пред трансфер примив само пролутекс сат време пред да отидам кај нив. Со лесно мила и само позитивно(fingers) :hug: :*

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Малку оф топик имате некој термин за спермограм што ви требаат за ваучер... понеделник звонете кај матичните ;)

На Kris80 и Sienna_MK им се допаѓа ова.
  15. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Здраво девојчиња. Сакам да ве прашам дали некоја имала искуство со неискористен ваучер. Го добив покасно него што треба, а јас веќе бев почната со процедура затоа што морално беше да се вратам во Америка поради имиграциони причини. Е сега јас веќе си добив бебенце со тој процес и си го плативме приватно. Сега дали би можела јас да аплицирам пак за втор ваучер, и ако можам дали да го прикажам неискористениот ваучер? Ви благодарам..

На Sienna_MK, tina2018 и NNA им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.147
    Те следуваат 3 ваучери и за второ дете. Но мораш наново да поднесеш документи. Све исто како и за прво дете.
    Само мора да имаат поминато 18 месеци од раѓањето на првото детенце.

На Sienna_MK, tina2018, NNA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.147
    Штом ќе боцкаш пролутекс пред трансферот Не ставај вагинално утрогестан.

На tina2018, bebaa и Knizhevnik11 им се допаѓа ова.
  18. Knizhevnik11

Knizhevnik11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2021
    Пораки:
    1.593
    Допаѓања:
    2.567
    Вечерта пред трансфер се боцнав со пролутекс, сабалјето пред трансфер се напив утрогестан, наместо вагинално.

На tina2018, Nbnbnb и bebaa им се допаѓа ова.
  19. Gocim

Gocim Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2019
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    628
    Ама јас не го искористив ваучерот, сигурна ли си дека треба да се чека 18 месеци?

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.147
    Да,да.
    Мора да има поминато 18 мес од раѓањето на прво дете.
    Инаку тоа што го немаш искористено ваучерот нема врска. Штом му е поминат рокот од 6 мес мора да поднесеш нови документи за нов ваучер

На NNA и Gocim им се допаѓа ова.