Ако првиот ваучер воопшто не ти е искористен, тој треба да го вратиш во фонд за да се евидентира како неискористен. Секако и важноста му е помината.
Искуствово ве молам, што е разликава меѓу кринон гел и утрогестан? Гледам Систина, Кринон форсира, а читам во упатство помала концентрација има прогестерон од утрогестанот? А богами и бааги поскапички се Матичната ми вика докажано најдобра комбинација е утрогестан и пролутекс
Јас сум три години во Систина со солиден број трансфери, иуи.. никогаш ми немаат дадено кринон гел. Последниов трансфер дури после 8ма нед ми убација утрогестан. Цело време бев само на 2 пролутекса дневно
Zavisi od doktorot, jas i kaj Kuzeska i kaj Mitko, crinon mi davale, pa mislev nesto da ne e ponov sostav na progesteron. Prasuvam zosto imam 2 kutii neiskoristeni utrogestan od prethodno so inseminacii koga odev, pa mislev ako pravam mesecov, da si gi iskoristam.
Значи само сабајлето не се става утрогестан. Вечерта можам. @Sienna_MK @Bubce38 фала ви. Збунета бев дали треба вечерта и сабајлето да ставам. Си викав да не треба чисто да биде во вагина. Бубче многу бе тоа два пати на ден. Јас од овие денови по еднаш на ден ме боли кожава на стомакот и како благи отоци да имам. Ами два пати...ама гледаш се исплатило мајкичка ќе бидеш конечно
До сега само кринон ми давале. Одлука на докторот е што преферира Поконцентриран е од утрогестанот (едно стапче е 1грам) и се аплицира еднаш дневно. Не знам кај прочита дека е послаб од утрогестанот. Сепак твоја одлука.
Ispij go na den na transfer mene taka mi kazaa ke ti se spie malku nisto strasno I taka toj den odmaras, srekno
За да си бидеш на чисто, зошто најдобро не си го прашаш докторот? Претпоставувам докторот веќе ти дал контакт и ти рекол за било какви прашања може да му пишеш. Јас кога се двумам за нешто, му пишувам на вибер. Зависи колку пати ти рекол да го користиш ? Јас Utrogestan ставам вагинално 3 пати од 200 mg дневно. Вечерта пред трансферот ставив вагинално а бидејќи трансферот ми беше утредента во 09:00 h ми кажаа дома да не го ставам Utrogestanot туки да си земам со мене и докторот ми го стави веднаш после трансферот. Поздрав
Тие што сте правеле со замрзнати памтите ли лх колку ви беше после овулација? Незнам 300мисли ми се мотаат во глава сега. Беше со сомнеж др дека не е прснат фоликулот дури и после хлориомон инекција...лх на трет ден ми беше 9 а после прегледот како за после овулација 6.5 Му верувам на докторот не дека не,ама јас се си "испитувам". Се чудам и зошто естроген не пиев овојпат...
Да да во секое време можам. Искрено ми е срам после 6 то инвитро да го прашувам ова ама се мислам да му пишам.
Ич да не ти е срам, и ич да не се мислеш, кога веќе не си сигурна најдобро прашај си отколку сама на своја рака да одлучуваш. Поздрав
Ke go prasam Mitko jas, sekako na tolku pari, nema da ja tupam za crinonot a citav deka sodrzi 90mg progesteron i zatoa pomisliv da ne e i ovoj nekoj nov sostav, zosto utrogestanot neli se po 200mg.
Супер е за тој период, затоа не ти дале . Обично он кринонче преферира. Да поскап е, ама еднаш дневно го аплицираш. Не дека утрогестанот е слаб, но сепак е одлука на докторот.
За кринонот го даваат некои др дека е полесен за апликација,и како појак демек нели еднаш затоа се става и позгодно. Пред спиење ставаш и мирна глава,утрогестанот,ако си вработена,прва смена на работа 20 мин порано треба да стануваш за да си ставиш и да лежиш ако немаш боловање пред трансфер. Ама еве Трајковски ме праша може ли да ми дал утрогестан наместо кринон ,не го сакал оти често од него се стварало како топче и не им се вадело само. Јас немав таков проблем. Ама секако ми е поевтино утрогестан и си реков во ред.
Мила, да си прашаш обавезно, на секоја од нас различно ни даваат, зависи кога ти е закажан трансферот. Кај мене трансферот беше во 14 ч и затоа ставив претходна вечер пред трансфер утрогестан од 400 мг а утредента околу 13 ч примив пролутекс инекција. Прашај го докторот, подобро да си сигурна за да не му ја мислиш на ден на трансфер. Со лесно мила!