LH mene na 12 den, vcera toa bese, mi e 6,7. Estradiol 123, doktorot mi rece okey se. I jas ne pijam estrogen. Sega ne znam zosto se ispituva posle ovulacija?
Супер ти е lh. Секогаш ми мереле, како и тебе пред стоп инекција и треба да е понизок. Ако е повисок може има проблем со овулација, и џабе стоп инекција ќе има. После овулација/стоп инекција никогаш не сум мерела lh. @bebaa во која клиника си? Може имаат друг протокол.
Jas osven na 2 den hormoni na priroden ciklus ne merev nisto celo vreme sledevme na eho duri ni stop inekcija koga mi vide vodecki folikul deka imam Rana ovulacija nekade 11-12 den mi zakaza za 2 Dena eho I folikulot puknal se gledase izliv I posle 5 Dena imav transfer na zamrznati a primav Samo utrogestan posle ovulacijata I proveriv tri Dena Sama progesteron peed transfer mi bese 23 I bez nisto dodatno osven progesteron I kleksan prodolzivme.Inace prvo eho mi bese na 4 den od ciklus se pogodi veligden nerabotni denovi.
Mene prviot cryotransfer ne mi merea hormoni, samo eho i zavrsiv so biohemiska za zal. Sega dva pati mi merese doktorot lh i estradiol i cetiri pati na eho me vide. Progesteronot super ti bil. Bravo
Здраво девојки, Знам дека не треба да ги барам симптомите,ама не можам да не прашувам. Денес ми е 4 ден од трансферот, вративме 2 ембриони 5 дневни бластоцити, од 2-3 ден ми почнаа некои болки ретки благи како менструални. Денеска 4 ден ми се малце почести болкит и како грчеви по неколку секунди. Дали тоа е нормално ?
Jas imav takvi bolki prvite nekolku dena isto. Sega ne jaki bolki, onaka, kako grcevi i mi rekoa normalno e, ama ne se zainteresirav za detali, gledav da ignoriram
@Blondie715 @Sienna_MK Фала ви многу срцки ми олеснивте малце. Се надевам дека е добар знак,и јајниците по малце ме стегат 2-3 секунди и одма ме пуштат.
E jas izbegavam estrogeni, zoosto imam cisti na dojki i zatoa si cekam na priroden ciklus. Inaku so estrofem ima pogolem uspeh, ali jas moram da go izbegavam
Кринонот е поквалитетен Утрогестан така да се каже. Инаку јас во Систина земав 2 год Кринон и ништо не бидна. Во Борн еднаш Утрогестан и бидна. И двете си ја вршат дејноста за која се наменети. Како мислиш ти е најдобро за тебе тоа користи си. Се најубаво ..
Трансфер со замрзнати закажан за утре понеделник. Во средата боцкав стоп инекција овидрел. Од петокот почнав со пролутех (сабајле) и кринон гел (навечер) секој ден по една. Прашањето ми е нормално ли е и дали постои можност од нив да ме сече стомакот доле кај јајниците и тапа болка да осекам не често, но ноќе дури ме буди. Можеби е веќе 100пати кажано мо прв пат користам кринон до сега се утрогестан, и пролутекс по една имам примано пред трансфер. @Bubce38 ti bockas prolutex
За утеха ако ти е, јас температура качувам од кога боцкам пролутекс и да имам болки, сега не страшни, али така грчеви, и пред трансфер и после трансфер. Сепак прашај со доктор. Со среќа утре и само позитивни мисли
Со среќа мила, и јас утре правам транфер. Инаку и јас боцкам пролутекс сабајле, фраксипарин вечер и кринон пред спиење. Во стомак се боцкам и некако константно надуено се осеќам. Ајде овој пат со две цртки да сме