Stevemija milaa mnogu mi e dzal bidi hrabra kako sto si i samo napret do borba za bebce eden den sigurno ke si izraduvas te guskaam
Ма до,што се случи,што ти кажаа,ке спиеш во болница,ти вадеа ли вода,што ти дадоа.Мене ми мириса на бременост како мојот случај ,со лесно
Ovie hiperstimulaciite opasna rabota se. Gospod neka ni e na pomos na site. Sto se morame da istrpime vo ovoj proces. Nemozam da zamislam. A kako mala in vitroto go percepirav kako prestiz, razmazanost, nameneto pred se za bogatite. Znaete, koga ke im tekne deka sakaat bebe, i op odma da im go napravat. Kamo da bese taka.
Vo drzavna sum,ne mi izvadija voda posto nemam epten mnogu,no imav strasni macnini,povrakanje,dehidrirav,sostojbata mora da ja nadgleduvaat. Estradiolot pred punkcija mi bese 2450
Cudno, toa ne e brojka za takva strasna reakcija. Nemoj da se plasis, ne panici, se ke se sredi i nabrzo ke se stabiliziras. A zosto vo drzavna, zosto ne go kontaktirase svojot doktor ?
I jas mislam deka estradiolot ne e presuden za hiperstimulacijata,@MADO trebalo kaj organdziski da otides neznam,jas bev vo sistina i Ivanovski bese so mene celo vreme i saska ne me ostavija na glava mi stoeja,svaka i cas za toa ,do poslednata kapka ja izvadija tecnosta.Dajboze da ti bide podobro,ako ne ti e da otides nekade na privatno neznam...sto e popametno i infuzii obavezno baraj da ti stavat i albumini
Јaви се кaј дoктoрoт,спoмнa и oтежнaтo дишење,хиперстимулaцијa е чуднa ,немa правила и немoже дa сњ предвиде кaкo ние штo мислиме
Toa i jas mislam, sepak doktorot koj ja vodi postapkata si go znae pacientot, terapijata, indicii, sto kako treba da se prezeme a da ne nasteti na sostojbata bidejki pokraj hiperstimulacija ima i transfer i verojatna bremenost. Daj boze se da zavrsi dobro.
Ke Ke se javam utre sekako. Jas si mislam ne mozam da disam od sto sum punicka ama vakva bev i pred transferot
Pa mojot doktor me preprati ovde,toa bilno hiperstimulcija po transfer. Podobra sum kukle,edno znam in vitroto voopsto nee e za potcenuvanje vo sekoja smisla na zborot,neznaes od sto sto ke izleze.
Blagodaram duso. Jas onaka, cisto informativno, mi ostana visok, doktorot mi predlozi druga vo pocista forma bila i si kupiv nadvor od listata na fondot i zavrsiv so stimulaciite. Pa si rekov, otkako veke zavrsiv, ako e nesto poskapa inekcijata, da probam da ja smenam vo apteka za nesto drugo. Ama nisto ...
Da ti kazam pravo, mislam deka na krajot samo taa ja zavrsi celata rabota. So 6 dena terapija da izvadis 7 zreli j.k. bese nevozmozno. Alal neka se parite, voopsto ne mi e krivo. a pakovanjeto...kako od MATRIX da e izlezena