И јас бев кај него два трансфери и никогаш не ми спомнал. Атосибан го примив венски и е да спречи грчеви во матката, да се опушти да не прави грчеви со цел полесно да дојде до имплантација односно матката да не го исфрли ембрионот.
Atosiban e za grcevi vo matkata I podobro e po transfer da gi nemas za da se fati odnosno ako gi Imas da bidat kako blagi menstrualni bolki moive togas bea grcevi od drug tip pointenzivni I jas mu se pozaliv deka pri neuspesno ivf sum gi imala I on sleden pat na kriotransfer mi vovede atosiban vo vena se prima pred transfer dur te spremat zaedno so dijazepam I mene me bocnaa I so choriomon 1500 I otidov na transfer
Devojcinja, ovie dve meseci mi bile mnogu so stres. I znaev deka prolaktinot moze da mi e pokacen. Ke se zeme terapija za toa. Sto mislite za TSH?? Dali ke moze da mi napravat problem so ovoj rezultat na TSH
Не онака си правиме муабет. Се е во рацете на Господ..но ме нервира тоа што до сега, секогаш кај двата др јас сум таа што предлага од читања по интернет. Па зарем јас сама треба да го водам случајот. Трајковски е супер,повеќе ми се посветува од Лазаревски барем мое искуство,иако кај Лазаревски со минимална терапија пријателка од прва остана бремена. Но зборот ми е зошто кога гледаат со класично ивф нема успех 6 пати,а велат здрави ембриони(барем мирфолошки),не ми предложиле нешто плус,еве клексан исфливме засега,да не се клукам со терапија за џабе,па воведи нешто плус...незнам. Бидна работава ајде со Господ напред. Ембриониве се со супер отцена бластоцити АА и АБ , се надевам маткава ќе прифати барем еден.
Koj mislis da ti napravi problem fondot? Bez razlika na fond treba da otides na endokrinologija I da si napravis pregled na vaka visok TSH oti I vo invitro treba da ti e 2 do 2.5 od prilika se sto e povisoko e rizik za uspesnost.
New Born i Sistina razlicni protokoli imaat, gledam i razlicni terapii davaat i za stimulacija. Ama se soglasuvam so tebe, cim bidnala rabotava, veruvaj mu na doktorot. Trajkovski e super strucnjak, gledam i vo posledno vreme mnogu visoki beti kaj nego ima. So srekja
Zborim za vo fond. Dali mozno e da go prifakjat ovoj rezultat na TSH. Posle za IVF ke vidime ponataka. Jas mislam deka uste e vo ramkite na normalata. da ne e momentalna samo. Kako mislite vie? Eve pred 6 meseci kolku mi bilo
За фондот незнам,ама мене за ова ивф првично ми излезе тсх 9,па после 10дена пак проверив 1.56 беше Излезе дека што пиев биотин за косата да ја зајакнам од него ми се покачило. Читав на интернет пред испитување на тироида,не се пиело витамини за коса кожа нокти бидејќи давало покачено тсх. Трајковски првиот пат рече повтори го не даваме терапија,бидејќи никогаш не сум имла проблем сп тироида. Направи си повтрно само за тоа. Колку ти се сега ФТ3 и ФТ 4.
Nikogas TSH ne mi bilo tolku ni mene. Jas samo si mislim da ne e od stresot sto go pominav i momentalna e. Inaku ovoj mesec, imav inseminacija i za ovulacija primiv choriomon za pukanje na folikul. Kolku e mozno da mi go pokacil prolaktinot i TSH, hcg inekcijata ne znam.. kako mislite vie?
Fondot poveke go interesirat reproduktivni hormoni otkolku tiroidni podnesi ako drugo Imas dokumenti pa ke ti kazat Dali treba nesto da povtoris Dopolnitelno da dostavis. A. Ti da si si mirna kaj edokrinolog ke se posovetuvas I ke to dade vo nivna labaratorija da ispitas tiroidni I antitela na tiroidni dur cekas odgovor od fond sreduvaj si ova rabota I ispitaj si trombofilija ako nemas da si znaes dali trebase metilirana folna kleksani I aspirin toa e bitnoda bides pokriena vo postapka za ivf. I da se nadovrzam jas imam trombofilija I me vodi Jani medutoa ednas na zamena bese druga doktorka Elizabeta Todorovska mislam bese I nejziniot stav bese deka sum trebala I za vreme na inseminaccii da primam kleksan Jani bese so stav Ili ako bide prirodno od pozitiven test a ako so ivf 15 dena pred transfer.
Devojki eve me mene pak i pokraj ubava vtora crta na domasen test i ispitana beta 41,deneska povtorno ispitav beta i padnata na 6...zapisuvam vtor neuspeaen transfer...mnogu boli vie najdobro go znaete toa ama toa e sto e...gospod go odredil poteskiot pat da se odi
Mnogu e tesko da se najde termin za trombofilija. Jas metilirana folna pijam redovno. Ne znam kako samo da zakazam termin za analizi. I uste nesto me interesira, posto ke treba da primam terapija za prolaktinot sigurno. I kolku vreme treba da pomine od koga ke zavrsim so terapijata za da ispituvam pak prolaktin? Treba li da bide vo ciklus ili nema vrska..
Ако примаш достинекс за месец дена ќе имаш прл во граници. Не е важен денот за прл. Јас од 64 за месец дена по 1 таблета достинекс на неделно ниво го доведов до 9. Лесно се средува и прл и тсх, само си треба терапија.
.Друшки,на кој му треба термини за спермограм на ГАК има http://mojtermin.mk/map/specijalist...ginekologija_i_akusherstvo&resource=868231410
Aj pak ja otvarame tema za teroidata i sl ... nekoja neka kazi iskustvo ... ili da mi preporacha endokrinolog , da zakazam denes utre pregled ...
Pa proveruvaj imase pred edna nedela termini. O juli sega nema kaj I da e ke pustat za avgust I stom vidis odi kaj opst maticen I ke ti zakazae kaj odredeni doktor I koga ke otides na pregled ke mu kazaes na doktor za sto si dojdena I toj ke ti pise sto da ispitas koga ke bidat gotovi rezultati ke ti gi procita I keti kaze kako ponnatamu. Maticni ginekolozi nemozat da dadat upat kaj doktor tie davat samo za hemostaza vo labaratorija. A za prolaktin endokrinolog.